MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
93 kişi işten çıkarıldı: Belediyenin önüne çevik kuvvet geldi!
Güncel
9 Ağustos 2024 Cuma 16:09

93 kişi işten çıkarıldı: Belediyenin önüne çevik kuvvet geldi!

Karşıyaka Belediyesi şirketi Kent A.Ş.'de sendikanın destek vermediği eylemle ilgili belediyenin zarara uğratıldığı gerekçesiyle haklarında tutanak tutulan yaklaşık 93 işçiyle ilgili işten çıkarma kararı alındı. Olası bir eyleme karşı Kent A. Ş. şirketi ile Kent A. Ş’ye bağlı Denizkent Restoran, Park Restoran gibi işyerleri ve belediye binası içinde ve önünde polisler önlem aldı.

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR- Karşıyaka Belediyesine bağlı Kent A.Ş.'de bir grup işçi ücretlerini zamanında ve tam olarak alabilmek için sendikanın 1 gün eylem yapma tavsiyesine rağmen 3 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirmişti.

Sendikanın destek vermediği eylemle ilgili belediyenin zarara uğratıldığı gerekçesiyle haklarında tutanak tutulan işçilerle ilgili belediye işten çıkarma kararı aldı.

Edinilen bilgiye göre Kent  A.Ş. Disiplin Kurulu’nun toplandı ve disiplin kurulu kararı ile çıkışlar verilmeye başlandı. Yaklaşık 93 işçi işten çıkarıldı. Mesaisine gitmeyen ve kamuyu zarara uğrattığı öne sürülen kişilere işten çıkarıldıkları SMS mesajı ve telefonla aranarak bildirildi.

'WHATSAPP GRUBU' İDDİASI

İşçiler iş bırakma sürecinde kendileri arasında kurulan Whatsapp grubunda bulunanların işten çıkarıldığını iddia etti. 

İŞÇİLERE FESİH BİLDİRİMİ

İşçilere Kent A.Ş. tarafından fesih bildirimi de yapıldı. 

Belediye, işçilerin iş akitlerinin sonlanmasına ilişkin “Sendikanın eylem kararı olmamasına rağmen iş bırakmak, işletmeyi zarara uğratma, kafe ve restoranlarda müşterileri mağdur etmek, izinsiz ve yasadışı eylem yapmak” gerekçelerini gösterdi.

Olası bir eyleme karşı Kent  A.Ş şirketi ile Kent  A.Ş’ye bağlı Denizkent Restoran, Park Restoran gibi yerler dışında belediye binası içinde ve önünde de polisler önlem aldı. 

SENDİKA EYLEME GEÇİYOR!

Sendikanın 12 Ağustos Pazartesi günü sabah saatlerinde belediye önünde eyleme başlayacağı ve her gün sürdüreceği kaydedildi. 



"YASAL SÜREÇ BAŞLATACAĞIZ "

DİSK Genel İş İzmir 8 No'lu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin de yaptığı açıklamada, “Resmi açıklamaya göre 93 arkadaşımız işten çıkarılmış. Arkadaşlarımızın neden çıkartıldığını bilmiyoruz ama kendilerine gelen tebligatta 25/2 maddesi uyarınca çıkarılmışlar. Süreci takip ediyoruz. İlerleyen süreçte davalarımızı açıp, yasal süreci takip edeceğiz” diye konuştu.

"21 YILLIK HAKKIMI GASP ETTİLER"

Belediyede 21 yıldır görev yaptığını ve emekli olmaya hazırlandığı belirten işçi Murat Söylemez, “Destek hizmetlerinde 21 yıldır çalışıyorum. Bugün yıllık izne çıkmak için dilekçe verdim. 1,5 ay sonra emekli oluyorum. Bugün iş akdime son verildiğini öğrendim. Eylem sürecinde işçilerin kurmuş olduğu Whatsapp grubunda olan herkesi arıyorlar. 467 kişilik oluşan gruptan 250 yakın kişiyi aramışlar. Tek taraflı iş akdine fesih edildiğini söylüyorlar. Sosyal tesislerde olsak, üretimde olsak anlayacağım ama ben şoförüm. Bir üretim durdurmamışım. Benim 21 yıllık hakkımı nasıl gasp edebilirler" dedi. 

İŞ BIRAKMA EYLEMİNE KATILMAYANLAR DA ÇIKARILDI

Gelen bilgiye göre iş bırakma eylemine katılmayan yıllık izinde olan ve işçilerin grev için kullandığı Whatsapp gruplarında bulunmayan işçilerin de iş akdine son verildi.

BİR İŞÇİ KENDİNE ZARAR VERDİ

Öte yandan, Kent A.Ş’de çalışan bir işçinin, işten çıkarıldığını öğrenince kendisine kesici bir aletle zarar verdiği ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. İşçiyi eyleminden vazgeçirmek isteyen bir arkadaşının da olay sırasında yaralandığı belirtildi.


  

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 cuneyt
 11 Ağustos 2024 Pazar 07:52
Belediyenin en çok para kazanan şirketlerini kafanıza göre çalıştırmıyor siniz Bu hakkı ve yetkiyi size kim verdiyse maaslarinizida o versin.Burasi resmi kurum nasıl calistirilacagiba sizmi karar vereceksiniz.İsterseniz hasılatı toplayın masdiniza karsi aranızda bolusturun.Burasi size babanızdan miras mi kaldi.Keyfiniz nasıl isterse oyle çalışırsanız bedelini ödemeye de hazir olmalısınız.
 Emin bey
 10 Ağustos 2024 Cumartesi 11:44
Bu işten çıkarılan işçilerin ne günahı var acaba Türkiye geneli emekçi onlar
 Emin bey
 10 Ağustos 2024 Cumartesi 08:50
Ya benim anlam veremdigim şey Diyarbakır Van Iğdır İzmir işten çıkarmalar nasıl bir zihniyet bu ya işçinin ekmeğiyle oynanmaz evde ekmek bekleyen çoluk çocukları var işçilerin bu işçileri işten çıkaran her kimlerse siz akşam evinize gidip ailenizle nasıl rahat ediyorsunuz insanın vicdanı sızlar hangi partiden olması önemli değil emekçinin emeğiyle oynanmaz oynanmazzz kısasa kısas
 Seçil
 10 Ağustos 2024 Cumartesi 00:26
Kıdem tazminatı için mi bahane uyduruldu acaba? İzmir belediyeleri abartmaya başladı artık.
 ÜreticiFilozof
 9 Ağustos 2024 Cuma 23:45
Belediye iş başvuru formları doldurup , bekleyen çok işsiz var . Keyfe keder işden çıkarmalar adil değil . Kız öğrenci yurtlarındaki öğrencilerin , eğitimlerini devam ettirmek için , para kazanmaya ihtiyaçları var .
 Ggg
 9 Ağustos 2024 Cuma 22:17
Sendikalar ilkönce asgarî ücrete zam gelmedi onla uğraşsınlar.zaten belediye çalışanları torbille işe giriyor.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir