MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ABD Büyükelçiliği'nden çok sert açıklama
Dünyadan
5 Ekim 2017 Perşembe 12:32

ABD Büyükelçiliği'nden çok sert açıklama

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği çalışanının gözaltına alınmasından rahatsız olduğunu açıkladı.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, ABD İstanbul Başkonsolosluğunda bir çalışanın casusluk iddiası ile tutuklanmasına yaptığı yazılı açıklama ile sert biçimde tepki gösterdi.ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden yağılan açıklamada "Çalışmalarımıza yönelik temelsiz ve kaynağı belirsiz iddialar, bizim uzun dönemli ortaklığımızı baltalamakta ve bu ortaklığın değerini azaltmaktadır" ifadelerine yer verildi.

İşte yapılan o açıklama:

"Amerikan hükümeti, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğunda görevli bir yerel çalışanın 4 Ekim tarihinde tutuklanmasından ve Türk hükümeti kaynakları tarafından sızdırılan ve görünüşe göre bu çalışanın hukuka dayalı bir mahkeme yerine medyada yargılanmasının amaçlanmasından büyük bir rahatsızlık duymaktadır. Biz bu iddiaların tamamen temelsiz olduğuna inanmaktayız. ABD, Amerikan hükümeti çalışanları ve Türkiye'deki Amerikan vatandaşlarının Türk anayasası ve uluslararası yasalarla uyumlu şekilde yasal sürece tabi tutulmalarını sağlamak için Türk hükümetiyle çalışmaya devam edecektir.

 On yıldır, her iki ülkenin yerel çalışmalarının Türkiye ile Amerika arasında işbirliğini arttırma çabaları, iki ülkenin de güvenliğini iyileştirmiş, iş olanaklarını kuvvetlendirmiş ve vatandalşlarımızı birbirine yakınlaştırmıştır. Çalışmalarımıza yönelik temelsiz ve kaynağı belirsiz iddialar, bizim uzun dönemli ortaklığımızı baltalamakta ve bu ortaklığın değerini azaltmaktadır"

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir