MENÜ
İzmir 13°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ABD'de polis şiddeti yine can aldı!
Dünyadan
28 Ocak 2023 Cumartesi 08:12

ABD'de polis şiddeti yine can aldı!

Amerika Birleşik Devletleri'nde polis şiddeti yine can aldı. 29 yaşındaki siyahi Tyre Nichols 5 siyahi polis tarafından öldüresiye dövüldü. Nichols kaldırıldığı hastanede 3 gün sonra hayatını kaybetti. 7 Ocak'ta, yaşanan olaya ilişkin görüntüler paylaşıldı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde 29 yaşındaki siyahi Tyre Nichols 5 siyahi polis tarafından öldüresiye dövülerek öldürüldü. Olaya ilişkin görüntüler ise ilk kez kamuoyu ile paylaşıldı. 

Nüfusun çoğunluğunun siyahi olduğu Memphis kentinde yaşanan olayda, polis, dikkatsiz araç kullandığı gerekçesiyle, Tyre Nichols'u zorla aracından indirdi.

Görüntülerde, Nichols polis memurları tarafından yere yatırılıyor ve aralarında kısa bir münakaşa yaşanıyor. Ardından polislerin elinden kurtulan 29 yaşındaki adam kaçarken şok tabancasıyla vuruluyor.  Nichols'u yakalayan polisler, dakikalarca siyahi adama şiddet uyguluyor.

Nichols'un yüzüne biber gazı sıkıldıktan sonra "anne" diye bağırdığı görülüyor.

Olayın ardından hastaneye kaldırılan siyahi adam 10 Ocak'ta hayatını kaybetti. Görevden alınan polislerse cinayetle suçlanıyor.

Görüntülerin paylaşılmasının ardından kentte protestolar başladı. ABD Başkanı Joe Biden videoyu izledikten sonra çok öfkelendiğini söyledi. Biden ve Nichols'un ailesi, protestoculara barışçıl gösteri çağrısı yaptı. (NTV)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir