MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ABD'den Erdoğan'ın mesajına ilk yorum!
Dünyadan
10 Temmuz 2023 Pazartesi 22:07

ABD'den Erdoğan'ın mesajına ilk yorum!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Litvanya'ya hareketinden önce düzenlediği basın toplantısında İsveç'in NATO'ya üyelik sürecine ilişkin "Önce Avrupa Birliği'nde Türkiye'nin önünü açın biz de İsveç'in önünü açalım." mesajına ABD'den ilk yorum geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Türkiye'nin AB üyeliği ve İsveç'in NATO'ya katılımı birbirinden ayrı meseleler." ifadeleri yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın NATO liderler zirvesine katılmak üzere Litvanya'ya gitti. Erdoğan Litvanya'ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, basın toplantısında İsveç'in NATO'ya üyelik sürecine ilişkin, "Bize verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz. Önce Avrupa Birliği'nde Türkiye'nin önünü açın biz de İsveç'in önünü açalım." mesajı verdi.

Erdoğan'ın mesajına ABD'den ilk yorum geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Türkiye'nin AB hedeflerinin İsveç'in NATO'ya katılımına yönelik bir engel olması gerektiğine inanmıyoruz. Türkiye'nin AB üyeliği ve İsveç'in NATO'ya katılımı birbirinden ayrı meseleler." denildi.

BEYAZ SARAY: TÜRKİYE'NİN AB'YE ÜYELİK HEDEFİNİ DESTEKLİYORUZ

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ise "ABD, Türkiye'nin AB üyelik hedeflerini her zaman destekledi ve desteklemeye devam edecektir." denildi.

Bununla birlikte Beyaz Saray, Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinin "Türkiye ile AB arasında bir mesele olduğunu belirterek, "ABD'nin odağı İsveç'in NATO'ya katılımıdır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya'ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında İsveç'in NATO'ya üyelik süreci hakkında, "Bize verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz. Önce Avrupa Birliği'nde Türkiye'nin önünü açın biz de İsveç'in önünü açalım." demişti. Erdoğan, Türkiye'nin NATO'nun açık kapı politikasını hep desteklemiş bir ülke olduğunu dile getirerek, "Zirvede, Türkiye'ye yönelik yaptırım ifadelerini kullanmıştı. (NTV)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir