MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ABD'den İsrail'in Lübnan saldırısına destek
Dünyadan
31 Temmuz 2024 Çarşamba 11:53

ABD'den İsrail'in Lübnan saldırısına destek

ABD, İsrail'in Beyrut'a saldırısını "kendini savunma hakkı" olarak niteledi.

Beyaz Saray, İsrail ordusunun Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güney bölgesindeki yoğun nüfuslu alanlara yönelik saldırısını, "İsrail'in kendini savunma hakkı" olduğunu belirtti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson, İsrail'in Beyrut'a düzenlediği saldırıya ilişkin açıklama yaptı. İsrail'in güvenliğinin "sağlam ve sarsılmaz" olduğunu kaydeden Watson, "İsrail'in ciddi tehditlere karşı kendini savunma hakkı var" ifadesini kullandı.

Watson, ABD'nin, bölgedeki saldırıları sona erdirmek için "diplomatik bir çözüm" üzerinde çalışmaya devam ettiğini söyledi.

4 kişinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı saldırıda Hizbullah'ın önemli isimlerinden Fuad Şükr'ün öldüğü iddia edilirken Hizbullah'tan bu yönde bir doğrulama gelmedi.

Lübnan hükümeti ise, İsrail saldırısına Hizbullah tarafından karşılık verilmesini beklediğini açıkladı. Saldırıyı ele almak için bakanlar kurulu toplantısından sonra açıklama yapan Lübnan Enformasyon Bakanı Ziad Makary, hükümetin durumun daha kötüye gitmesinden endişelendiğini söyledi.

 

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir