MENÜ
İzmir 13°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ABD'den Kiev'e üst düzey ziyaret!
Dünyadan
25 Nisan 2022 Pazartesi 09:52

ABD'den Kiev'e üst düzey ziyaret!

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik 24 Şubat'ta başlattığı saldırıların ardından ABD'den Kiev'e en üst düzey ziyaret gerçekleşti. ABD Dışişleri Bakanı Blinken ve Savunma Bakanı Austin, Kiev'de Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüştü.

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin’in Kiev'de Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüştü.

Görüşmenin ardından Blinken ile Austin Polonya'dan açıklamalarda bulundu.

Austin, "Ukraynalı yetkililerle görüşmeler oldukça verimliydi. Zelenskiy ABD'nin yaptığı her şey için minnettar olduğunu söyledi, ama kendisi başarılı olmak için neler yapılması gerektiğine odaklı." dedi.

"AMERİKALILAR KİEV'DE"

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Aleksey Arestoviç, Feigin Live kanalında gece yaptığı açıklamada, Blinken ve Austin’in Kiev’e geldiğini belirterek, "Bugün Amerikalılar Kiev’de. Evet, Devlet Başkanı (Zelenskiy) ile görüşüyorlar" ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan, Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisinden bir yetkilinin kaynak gösterildiği haberlerde, güvenlik nedeniyle ziyaretin detaylarının açıklanmadığı, görüşmelerin çok verimli geçtiği bilgisi yer aldı.

Blinken ve Austin'in ziyareti, Rusya-Ukrayna savaşı döneminde, ABD'li yetkililerin Ukrayna'ya yaptığı en üst düzey ziyaret olması açısından dikkat çekiyor. (Habertürk)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir