MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti Belediye Başkan aday adayı Kırkpınar: CHP Bayraklı'yı hizmetsiz bıraktı!
Politika
10 Aralık 2023 Pazar 10:13

AK Parti Belediye Başkan aday adayı Kırkpınar: CHP Bayraklı'yı hizmetsiz bıraktı!

Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı AK Partili Bilal Kırkpınar, Bayraklı'da uyuşturucunun kol gezdiğini ve belediye hizmetleri ile uyuşturucu kullanımının arasında doğrudan bağ olduğunu kaydetti. Kırkpınar, Emniyet Teşkilatı tarafından Cumhuriyet tarihin en yoğun uyuşturucu ile mücadele sürecinin yaşandığını ancak, belediye tarafından hizmet götürülmeyen mahallelerde uyuşturucu kullanımının yaygınlaştığını öne sürdü. 

AK Parti İzmir'de uzun süre gençlik kolları il başkanlığı yapan, Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Bilal Kırkpınar, Bayraklı'da uyuşturucunun kol gezdiğini ve belediye hizmetleri ile uyuşturucu kullanımının arasında doğrudan bağ olduğunu kaydetti. Kırkpınar, Emniyet Teşkilatı tarafından Cumhuriyet tarihin en yoğun uyuşturucu ile mücadele sürecinin yaşandığını ancak, belediye tarafından hizmet götürülmeyen mahallelerde uyuşturucu kullanımının yaygınlaştığını öne sürdü. 

AK Parti Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Bilal Kırkpınar, aday olma gerekçelerini açıklayarak, Bayraklı'nın CHP'li belediyeler tarafından hizmetsiz bırakıldığını kaydetti. Kendini ve bugüne dek yaptığı siyasi çalışmaları anlatan Kırkpınar, "1983 Erzurum doğumluyum. İlkokul birinci sınıftan itibaren Bayraklı'da büyüdüm. Mansuroğlu, Manavkuyu mahallelerinde oturuyoruz. Akrabalarımız da burada. Siyasete AK Parti gençlik kollarında başladım. 20 senedir siyasetin içindeyim. Birçok kademede görev aldım. 2010 - 2015 yılları arasında İzmir İl gençlik Kolları vazifesini yürüttüm. Genel Başkan Yardımcımız Hamza Dağ Bey'den görevi devralmıştım. 2015 seçimlerinde Haziran'da 10'uncu sıra, Kasım'da 7'nci sıradan milletvekili adayı oldum. Yaklaşık 5 yıldır AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı bünyesinde, Karadeniz bölgesinde koordinatörlük vazifesini yürütüyorum. Bir dönem il başkan yardımcılığı da yaptım" dedi. 

"UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE PLATFORMUNU KURDUK"
AK Parti İzmir'de uzun yıllar Gençlik Kolları İl Başkanlığı yapan Kırkpınar, gençlerin uyuşturucu kullanıma yönelmesiyle, belediye hizmetleri arasında bağ olduğuna dikkat çekerek şu açıklamalarda bulundu: 

"Aynı zamanda İzmir uyuşturucu ile mücadele platformunu kurmuştuk, gençlik kolları başkanlığım döneminde. Hedef kitlemiz olan gençleri tehdit eden uyuşturucu belasında bizler de ne yapabiliriz diye çalışmalar ortaya koymuştuk. Bir dönem İzmir MÜSİAD'da yönetim kurulu üyesiydim. Birçok STK'da görev aldım. Bu 20 yıllık birikim, tecrübe, heyecanla ilçemiz Bayraklı'ya hizmet etmek için yola çıktık. Belediye başkan aday adayı olduk.

"BU İŞ BİZİM AÇIMIZDAN VAZİFE"
Bayraklımızın ciddi anlamda hizmete ihtiyacı var. Bugüne kadar Bayraklı için çok laf edilmiş ama hiç iş yapılmamış. Artık bu iş bizim açımızda bir vazife, bu emanetin hakkını vermek için bu yola çıktık. İlçemizde dolaştığımızda içler acısı manzaralarla karşılaşıyoruz. En küçük yağmurda insanların evlerini, işyerlerini su basmasın diye kum torbalarıyla barikat kurduğunu gördük.

"BELEDİYECİLİĞİN OLMADIĞI YERLERDE UYUŞTURUCU YAYGINLAŞIYOR"
Biraz yukarılara çıktığınızda uyuşturucu illetinin Bayraklımızda kol gezdiğini görüyoruz. Gençlerimiz uyuşturucu bataklığında ve ne yazık ki aileler çocuklarını evlere kapatmış durumda. Bunun için sosyal alan, spor kompleksleri, gençlerin enerjilerini atacakları, disipline olabilecekleri, hayata tutunabilecekleri alanların eksikliğini müşahede ettik. Bununla beraber doğru düzgün belediyeciliğin, altyapının olmadığı, izbe sapa kalmış yerlerde uyuşturucu daha da yaygınlaşıyor. 

"BELEDİYECİLİK ÇALIŞMALARIYLA UYUŞTURUCUNUN DOĞRUDAN İLİŞKİSİ VAR"
Bu işin birkaç boyutu var. Emniyet boyutunda Narkotik, Cumhuriyet tarihimiz boyunca en fazla uyuşturucu ile mücadele  edilen dönemi yaşıyoruz. Çok başarılı çalışmalar yapıyorlar. Sağlık boyutu var,  uyuşturucuya bulaşanların tedavi edilme süreci. Ancak burada bizim vurguladığımız nokta ayrı; doğru düzgün belediyecilik yapılmış olsa daha farklı olur. Çünkü bu işin panzehri gençlerimizin spor yapması, sanat yapması. Sizin belediye olarak o altyapıyı oluşturmanız, o imkanları gençlerimize sağlamanız lazım. Çevre düzeninin olduğu yerlerde bunlar yok. Yukarı mahallelerde Cengizhan'da, Yamanlar, Emek Mahallemizde daha çok ama Mansuroğlu'nda bu iş daha az. Dolayısıyla belediyecilik çalışmalarıyla uyuşturucunun doğrudan ilişkisi var"

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir