MENÜ
İzmir 23°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti Grubu'ndan toplu taşımada yaş sınırına tepki!
Politika
18 Mayıs 2024 Cumartesi 11:34

AK Parti Grubu'ndan toplu taşımada yaş sınırına tepki!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Mayıs ayı olağan meclis oturumunda, kentte toplu taşımayı kullanan ve 30 yaş üstü olmasına rağmen öğrenci indiriminden yararlanan vatandaşların indirim haklarının kaldırılmasına AK Parti Grubu tepki göstererek, kart sahiplerinin mağdur olacağını ifade etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Mayıs ayı olağan Meclis toplantısının üçüncü oturumda İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı tarafından İzmirim Kart Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına ilişkin Yönetmelik Taslağı gündeme geldi. Taslağa göre 30 yaş üstü vatandaşların öğrenci kartının kapatılması hususu görüşüldü. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Nail Kocabaş, gelen bu teklifin doğru olmadığını belirterek, ‘’ 30 yaş sınırı getirilen bu maddenin daha önceki yıllarda, hak sahiplerinin engelleneceğine, kazanılmış hakkın kullanılmaması yönünde bir davranış sergileyeceğini düşünmekteyiz. ESHOT’un, belediyemizin birçok taşımacılık hizmetini sübvanse ettiği bu durumda bu kart uygulamasının daha önceki kart sahiplerinin mağdur olacağı kanaatindeyiz. Bu uygulamayı doğru bulmuyoruz.’’ dedi.

Fayda zarar analizi yapıldığında bir fayda yaratmayacağını düşünüyoruz

AK Parti Meclis Üyesi Burçin Kevser Sevil ise, "Ulaşım sistemimizde öğrenci kartı ile indirimli kullanılan bazı kartlar var. Bunun ESHOT’a da mali de yükü var. ESHOT indirimli kartı hangi şartlarda verebilir? Bu kanun ile belirlenmiş. Öğrenciler de bu kanuna dahil olan kişiler. Dolayısıyla biz kafamıza göre öğrencileri yaşına, cinsiyetine göre, çalışma durumuna göre ayırmayı doğru bulmuyoruz. Çünkü öğrenci tanımının ve öğrenci adı altında indirimli kart kullananların yasal bir hakkı var. Biz burada toplu ulaşım hizmeti sağlıyoruz. Toplu ulaşım, bizim kar amacı gideceğimiz alan değil. Bu alanla ilgili vatandaşlar anlamında yanlış kullanım, fazla kullanım veya kurumu zarar uğratacak bir kullanım söz konusuysa, bununla ilgili farklı yöntem bulunabileceğini komisyonda da dile getirdik. 644 bin kullanıcıdan 60 bin kullanıcıyı sistemden eliyoruz. Şunu da hesap etmemiz gerekiyor o zaman. Evinde oturup 35 yaşında, çalışmayan bir kadında bir açık öğretim üniversitesinde bir eğitim alıyor olabilir. O zaman biz bu kişi üzerinde neden dezavantaj yaratıyoruz. Bu sorunun cevabı, getireceğiniz sistemde çok da sağlıklı olmuyor.  Dolayısıyla fayda zarar analizi yapıldığında, bir kent anlamında, bir ESHOT anlamında bir fayda yaratmayacağını düşündüğümüz biz için ret oyu kullandık.’’ dedi.

İlgili önerge, Cumhur İttifakı’nın ‘Ret’, CHP’li üyelerin ‘kabul’ oyları ile oy çokluğuyla kabul edildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir