MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı’dan ‘musluk suyu’ çıkışı!
Politika
11 Haziran 2024 Salı 09:31

AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı’dan ‘musluk suyu’ çıkışı!

AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı İZSU’nun ‘musluklardan akan su gönül rahatlığı ile içilebilir’ açıklamasına tepki gösterdi. Saygılı, “Tamamen bilimden uzak, kamuoyuna net bilgi verilmeden yaptığınız bir açıklamayı ‘ben söyledim o oldu’ diye bir yaklaşımla böyle bir güzide kurum yönetilemez” ifadelerini kullandı.

GERÇEKİZMİR - Geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi İZSU’dan gelen ‘“Yurttaşlarımız musluklarından akan suyu gönül rahatlığı ile içebilir” açıklaması kentte tartışmalara neden oldu.

AK Parti ve CHP’yi karşı karşıya getiren tartışmada İZSU’nun açıklamasının yetersiz ve bilimsellikten uzak olduğu iddia edilirken CHP’li İzmir milletvekilleri de iddialara tepki gösterdi.

Yenigün TV’de yayınlanan Kafe Siyaset programına katılan AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı da Sercan Avcı’nın ‘musluk suyu’ tartışmasını sorması üzerine konuya ilişkin düşüncelerini paylaştı. Saygılı ayrıca İzmir’de barajlardan elde edilen suyun yüzde 33’ünün evdeki musluklara gidene kadar kaybolduğunu belirtti.

SAYGILI’DAN ‘MUSLUK SUYU’ AÇIKLAMASI: TAMAMEN BİLİMDEN UZAK!

AK Parti İl Başkanı Saygılı, “Ben bir mühendisim. Hocalarımızın bilimsel yaklaşımlardan bahsederek, bir konuya bilimsel yaklaşın derdi. İZSU İzmir’in çok önemli bir kurum. İnsan sağlığını direk ilgilendiren kurum. Barajdan gelen suyun sizin evinizdeki musluklara kadar gelmesi sürecinde yüzde 33’ü kayboluyor. Yani bu 3’te 1’nin kaybolmasının sebebi, altyapının eksikliği, yatırımların yapılmayışı, altyapının yetersizliği olmasından kaynaklıyor. Herhangi bir evde o su bardağı ya da o suyu alınacak numune kapçığı nasıl olacaksa alınır, götürülür. Hatay'daki hıfzıssıhha kuruluna götürülür. Burada profesyonel bir ekip ve ayrıyeten altyapı burası. Makina parkı var, teçhizat parkı var. Orada yarım saat gibi sema içerisinde kolibasili mi, virüs mü, mikrop mu, yoksa faydalı bakteriler mi var… Bunların hepsi ortaya konulur. Bu rapor kamuoyuyla paylaşılır. İçme suyu paketlenmiş içme suyundaki oranlar budur. Buradaki PH değeri budur. İçilebilir ya da içilemez raporunun üzerinde bir politika çizilir ve vatandaşımız yönlendirilir. Tamamen bilimden uzak, kamuoyuna net bilgi verilmeden yaptığınız bir açıklamayı ‘ben söyledim o oldu’ diye bir yaklaşımla böyle bir güzide kurum yönetilemez” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Bilgisiz Fikir
 11 Haziran 2024 Salı 13:32
Su dağıtımında dünyada kayıp oranı kabul edilebilir standardı nedir onu da araştırdınız mı? Yoksa sadece siyaseten bir algı peşinde misiniz?
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir