MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti İzmir büyük buluşmaya hazır: Şengül'den önemli mesajlar
Politika
4 Ocak 2019 Cuma 13:29

AK Parti İzmir büyük buluşmaya hazır: Şengül'den önemli mesajlar

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenecek aday tanıtım programı hakkında bilgi veren İl Başkanı Şengül, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan,  Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım, bakanlarımızın katılımıyla İzmirimize 2019 yerel seçimlerdeki belediye başkanlarımızı açıklayacağız. Bu sonuçlarla birlikte inanıyorum ki 2019'da İzmir kazanacak” dedi.

Gizem TABAN / GERÇEKİZMİR - AK Parti İzmir Teşkilatı büyük buluşma için geri sayıma geçti. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yarın Halkapınar Spor Salonu'nda saat 14.00'te başlayacak aday tanıtım programı için çalışmalarda sona gelinirken, İl Başkanı Aydın Şengül bir basın toplantısı düzenledi. 



2019’DA İZMİR KAZANACAK
Halkapınar Spor Salonu'nda düzenlenen toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adayları tanıtacağı program hakkında bilgilendirmede bulunan AK Parti İl Başkanı Şengül, "Bütün kamuoyunun bildiği gibi Sayın Nihat Zeybekci’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu açıklandı. 30 ilçemizin belli bir kısmında AK Parti adayları olacak belli bir kesimde MHP adayları olacak. Uzun çalışmalar neticesinde adaylarımızı belirledik. Temayül yoklaması yaptık, kamuoyu yoklamaları yaptık. Partimizin tek tek görüşlerini aldık. Karar verildi. Yaptığımız son toplantıda adaylarımız belirlendik.  Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan,  Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım, bakanlarımızın katılımıyla İzmirimize 2019 yerel seçimlerdeki belediye başkanlarımızı açıklayacağız. Bu sonuçlarla birlikte inanıyorum ki 2019'da İzmir kazanacak” dedi.

ADAYLARIMIZI BELİRLERKEN... 
Aday belirleme sürecinde izledikleri yol haritası hakkında açıklamalarda Şengül, “Adaylarımızı belirlerken kamuoyunda bilinirliğinden ziyade, bilgi birikimi, deneyimini öne aldık, ince eleyip sık dokuduk. İzmir ile ilgili ciddi çalışmalarımız var. Sorunları yakından biliyoruz, ulaşım sorunu çöp büyük bir sorun teşkil ediyor. Büyükşehir Adayımız Zeybekci ile uzun süredir İzmir’imizde çalışmalar yapıyoruz. Kendisi uzun yıllar büyükşehir belediye başkanlığı yapmış, tecrübesi bilgi birikimi var. Bu da İzmir’e yansıyacak. İzmir’in kaybedecek zamanı yok, ciddi sorunları var. Ciddi sorunlara çözüm üretecek kişi ise Nihat Zeybekci’dir. Vatandaştan çok büyük bir teveccüh var, sokağa indiğimizde bunun yansımalarını çok iyi görüşüyoruz. Bizim ortak değerlerimizi su istimal edilmesini istemiyorlar. Çatışmadan uzak güzel İzmir’imiz için çalışmalarımıza bismillah diyeceğiz” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI’NIN PROGRAMI
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programı ile ilgili bilgi veren Şengül, “Cumhurbaşkanımız yarın saat 14.00’te burada olacak. Toplantının ardından Sayın Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemir’in babası için düzenlenecek mevlide katılacak. Program sonrası Manisa’da bir fabrika açılışına katılıp geri dönecek” diye konuştu.

BİR, İKİ İLÇE İÇİN GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR
İttifak kapsamında hangi ilçelerin MHP'ye bırakılacağı ve bu ilçelerdeki adayların netleşip netleşmediği sorusuna da yanıt veren Şengül, “Hangi ilçeleri verdik diye bir şey yok. Zaten bizim Cumhur ittifakında yola çıktığımızda herkes öncelikle kendi kazandığı ilçelerde kendi adaylarını çıkaracak. Onun dışında kazanılmamış ilçelerde hangi parti ikinci parti olduysa onun adayları çıkarılıp destek verilecek. Bundan yola çıkarılarak gerekli görüşmeler yapıldı ve belli mutabakata varıldı. AK Parti’nin çıkaracağı isimler netleşti. AK Parti’de belki bir iki ilçede isim değişikliği olabilir. MHP’ye 6 ilçe verildi bir iki ilçe için de görüşmeler devam ediyor. Bugün netleşir” dedi.  



BİNALİ YILDIRIM DA UNUTULMADI
Program için AK Parti İzmir Teşkilatı teyakkuza geçti. Programda için bir gün önceden salon süslendi. Salondaki pankartlarda, “İzmir’in efeleri Reis’i ile 2023’e yürüyor”, İzmir Büyükşehir adayı Nihat Zeybekci’nin fotoğrafının yer aldığı pankartta, “Gönüller yapmaya geldik” 2014 yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir adayı olan önümüzdeki yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye adayı gösterilen Binali Yıldırım da unutulmadı. Yıldırım’ın fotoğrafının yer aldığı pankartta, “İzmir senin uğurun, sen İzmir’in gururusun” yazısı dikkat çekti.  Sahnede AK Parti’nin 2019 yerel seçimlerdeki sloganı olan, “Tevazu, samimiyet, gayret ile önce millet, önce memleket” yazısı yer aldı.  Ayrınca salondaki sahne bölümünde, 2 dev LED ekran yer aldı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir