MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti İzmir'de değişim kapıda: Koltuk için kimlerin adı geçiyor?
Politika
1 Kasım 2017 Çarşamba 10:49

AK Parti İzmir'de değişim kapıda: Koltuk için kimlerin adı geçiyor?

AK Parti Genel Merkezi’nden il başkanlıkları için verilen ‘değişim’ mesajı sonrası gözler İzmir’de… Kulislerde kısa zaman içinde İzmir’e yönelik hamle yapılacağı bilgisi ağırlık kazanmış durumda.... 3 yılı aşkın süredir görevde olan Delican için ‘dinlendirilecek’ deniyor. İşte il başkanlığı için teşkilat içinde yüksek sesle konuşulan isimler...

GERÇEKİZMİR – AK Parti’de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden genel başkan olduktan sonra verdiği ‘Metal yorgunluğu’ mesajıyla başlayan yenilenme süreci devam ediyor.

4 Büyükşehir’de belediye başkanlarının istifalarıyla başlayan süreçte il teşkilatlarında da değişimdevam ediyor.

AK Parti Genel Merkezi’nden yapılan “22 il de daha değişim yaşanacak” açıklamaları sonrası gözler İzmir’e çevrildi.



DELİCAN DİNLENDİRİLECEK
3 yılı aşkın süredir İzmir’de İl Başkanı koltuğunda oturan Bülent Delican’ın değişmesi bekleniyor. Delican’ın başarı kıstasından çok önümüzdeki seçimleri de dikkate alarak dinlendirilme düşüncesi nedeniyle değiştirileceği ağırlık kazanmış durumda. Delican’ın son dönemde performansını yükseltmesi “Başkanlığa devam etmek istiyor” şeklinde yorumlanıyor.

Kulislerde kısa zaman içinde İzmir’e yönelik hamle yapılacağı ağırlık kazanmış durumda...

AŞLIK - ŞENGÜL ÖNE ÇIKTI
Parti tabanında teşkilatı çok iyi tanıyan, teşkilatı kucaklayacak ve yeniden harekete geçirecek il başkanı beklentisi var.

Bu noktada iki isim öne çıkıyor. İl Başkanlığı için nabız yokladıkları da iddia edilen il eski başkanları Aydın Şengül ve Ali Aşlık masadaki öncelikli iki isim.



‘GENÇ BAŞKAN’ OLUR MU?
Parti teşkilatında genç isimlerinde hatırı sayılır derecede il başkanlığı için isimleri dillendiriliyor. Bu isimler Bayraklı İlçe Başkanı Özgür Hızal, İl Eski Yöneticisi Emrun Sulayıcı ve partiden Karşıyaka Belediye Başkan Adayı gösterilen Tanfer Kemerli…

Öte yandan Aliağa Belediyesi Eski başkanı Tansu Kaya, son yerel seçimlerde Aliağa Belediye Başkan Adayı olan İbrahim Ethem Yorulmaz, İl yöneticisi Abdurrahman Tosun ve Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili  Bilal Doğan isimleri de il başkanlığı için alternatif isimler olarak lanse ediliyor.

KADIN BAŞKAN FORMÜLÜ: ULEMA
Masada kadın il başkanı formülü de var. Partide il kadın kolları başkanlığı ve milletvekilliği yapmış Nesrin Ulema kadın il başkanı formülünde öne çıkan isim.

İl başkanlığı için adı öne çıkanların her dönem aynı olması ise teşkilat içinde “İzmir’de yeni isimler yetiştirilemiyor” eleştirilene neden oluyor.

İzmir için Başbakan Binali Yıldırım ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın hamleleri de merak konusu olsa da İzmir’in yeni il başkanı için son sözü Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan söyleyecek.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir