MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti İzmir'de 'devletin zirvesi'yle kongre: Erdoğan'dan teşkilata çarpıcı mesaj!
Politika
28 Nisan 2018 Cumartesi 08:48

AK Parti İzmir'de 'devletin zirvesi'yle kongre: Erdoğan'dan teşkilata çarpıcı mesaj!

AK Parti İl Kongresi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan kongredeki konuşmasında, "İzmir’i AK Parti siyasetinin lokomotif şehirlerinden biri haline getirmeden sizlere ve bizlere durmak ve dinlenmek yok. Bu hedefe ulaşmak çok zor değil… Yapmamız gereken şey İzmirli kardeşlerimize kendimizi daha doğru anlatmaktır" dedi.

GERÇEKİZMİR – İzmir Nisan ayının son Cumartesi günü devletin zirvesini ağırlıyor. 

- FOTO GALERİ: İZMİR DEVLETİN ZİRVESİNİ AĞIRLIYOR... 

AK Parti İzmir 6.Olağan Kongresi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleşti.

Halkapınar Spor Salonu saatler öncesinden dolarken, AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül'ün sandığa tek aday olarak gideceği kongrenin divan başkanlığına Konya Milletvekili ve İzmir Koordinatörü Ömer Ünal seçildi. 



Cumhurbaşkanı Erdoğan kongre ve sonrasında yapılacak miting için saat 16.45 sıralarında kente geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Adnan Menderes Havalimanı'nda çocuklar çiçeklerle karşıladı. Erdoğan tören kıtasının resmi karşılama töreninin ardından Halkapınar Spor Salonu'na geçti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın salona girişiyle salonda coşku tavan yaptı. 

İZMİR'DE YAPMAMIZ GEREKEN ŞEY... 
Cumhurbaşkanı Halkapınar Spor Salonu’undaki coşkulu partilileri, “Merhaba İzmir… Bugün farklısın İzmir… Sizleri en kalbi duygularıma sevgiyle saygıyla selamlıyorum” sözleriyle selamladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "24 Haziran İzmir’in siyasi tercihlerinde tarihi bir milat olacak. İzmir’i AK Parti siyasetinin lokomotif şehirlerinden biri haline getirmeden sizlere ve bizlere durmak ve dinlenmek yok. Bu hedefe ulaşmak çok zor değil… Yapmamız gereken şey İzmirli kardeşlerimize kendimizi daha doğru anlatmaktır" dedi. 

Erdoğan şunları söyledi: 
Bunun için tek bir saniyeyi dahi kaybetmeden, kimseyi ihmal etmeden büyük ve güçlü Türkiye sevdamızı İzmirli kardeşlerimizle paylaşmalıyız. İzmir’de istediğimiz neticeyi almak için daha çok çalışmak gerekiyor. Çalışmadan, emek vermeden elde ettiğimiz hiçbir başarı yok. İzmir’de de çok çalışacak ve hedefimize ulaşacağız…

TEMBELLİK YAPANLARI AYIKLAMANIN BİR VESİLESİ!
Gerek gündemle ilgili, gerek seçimlerle ilgili düşüncelerimi mitingde aktaracağım. Seçim takvimimize göre her günümüzü dolu dolu geçireceğiz. Gençler siyaset tek kişilik bir oyun değildir, siyaset bir ekip işidir, bir organizasyon işidir. Teşkilatımızın tüm kademeleriyle aynı tempoyla çalışması gerekmektedir.

Seçim kampanyaları tembellik yapan ya da kasıtlı olarak sabote edenleri ayıklamanın bir vesilesi olacak.

CUMHUR İTTİFAKININ 24 HAZİRAN'DA BİR TARİH YAZMASINI İSTİYORUM
Ana kademede 80 kongre yaptık. Böyle bir teşkilat yok. AK Parti kendi kadrolarını oluşturma noktasına önemli bir yere geldi. 24 Haziran'da rekor bir oyla siyaset tarihimize geçeceğimize inanıyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. MHP ile oluşturduğumuz Cumhur ittifakının 24 Haziran'da bir tarih yazmasını arzuluyorum




İZMİR İŞİ BİTİRMİŞ! 
Başbakan Yıldırım salona AK Parti İzmir Teşkilatı tarafından kendisi için bestelenen şarkı eşliğinde girdi. Başbakan salonu, “Ege’nin incisi güzel izmir’in güzel insanları. Yiğit, mert çatal yürekli Efeler!” sözleriyle selamladı. 

“Biz İzmir’e sevdalıyız” diyen Başbakan, “İzmir ilklerin şehridir. İzmir İstiklal mücadelemizin başladığı şehirdir. İzmir Türkiye Cumhuriyeti’nin yol haritasının çizildiği şehirdir. İzmir Türkiye’nin Avrupa’ya açılan penceresi! İzmir kalkınmazsa, Türkiye kalkınmaz. İzmir’i 15 yıldır hiç ihmal etmedik. Aydınlık yüzümüz olarak kentin gelişmesi içine var gücümüzle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’n liderliğinde İzmir’e çok büyük eserler kazandırdı” diye konuştu. 

Başbakan salona “İzmir 24 Haziran’da destan yazacak mıyız? İzmir 24 Haziran’da sandıkları dolduracak mıyız? Yeni rekorlara imza atmaya var mısınız?” diye seslendi. Hep bir ağızdan gelen ‘Evet’ yanıtı üzerine de “İzmir işi bitirmiş” dedi. 



İZMİR'E 16 YILDA 50 MİLYARLIK YATIRIM
Yıldırım kongre konuşmasında İzmir’e yapılan ve yapılacak yatırımlar hakkında da bilgi verdi.  Başbakan şunları söyledi:
"16 yılda İzmir’e 50 milyar liralık yatırım yaptık. Helalı hoş olsun. İzmir’de 2003’te 400 kilometre bölünmüş yol vardı. Bugün ise bunun üzerine 410 kilometre daha yol yaptık. İzmir’i Aydın, Balıkesir’e bölünmüş yollarla bağladık. İzmir bölgenin parlayan yıldızı yapmak için her türlü gayrette olduk. İzmir hak ediyor. İzmir bizim evimiz, geleceğimiz.

İZMİR HAZIRSA BİZ HAZIRIZ!
İzmir’in mega projesi Körfez Geçiş Projesi’ni yapıp Karşıyaka’dan Balçova’ya 5 dakikaya geçeceğiz. Biz hazırız, İzmirliler de hazırsa bu mega projeyi kazandıracağız. İzmir çevre yolunu hizmete aldık. İzmir-Manisa arasında yapımı süren Sabuncubeli Tünelleri’ni bu sene hizmete açıyoruz.

İSTANBUL-İZMİR OTOYOLU SENEYE AÇILACAK
İzmir’e hızlı tren de geliyor. Ankara’dan İzmir’e hızlı tren yapımı tüm hızıyla sürüyor. Hızlı tren bittiğinde İzmir-Ankara arası trenle 3,5 saate inecek. İzmir, İstanbul ile otoyol ile birleşiyor. Otoyol tüm hızıyla sürüyor. Bursa’ya kadar bitti. Manisa-Balıkesir-Bursa arası yapılıyor. Önümüzdeki sene otoyol bitecek. İzmir-İstanbul arası 3 saate düşecek.



ÇATI ÇÖKTÜ ALTINDA KALDILAR!
Başbakan Yıldırım'ın kongrede öne çıkan diğer mesajları ise şöyle: 
"Bugünlerde yine içeride ve dışarıda bir kumpas, bir çatı, Türkiye'nin aydınlık yarınlarına karşı bir tezgahla, çirkin bir tezgahla karşı karşıyayız. Ancak hamdolsun yaptıkları bu oyunlar başlarına geçti, kurmaya çalıştıkları çatı daha çatılmadan çatırdadı, yerle bir oldu."

"Cumhuriyet Halk Partisi aday bulamadı mı? Bir çatı kurmaya çalıştılar o çatı da çöktü. Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığında çatı altında buluşmaya çalıştılar, o çatı çöktü altında kaldılar."

"Bunların derdi Türkiye'nin geleceği değil, bunların derdi Recep Tayyip Erdoğan. 'Aman Recep Tayyip Erdoğan olmasın da AK Parti olmasın da Türkiye'ye ne olursa olsun.' Yağma yok. 15 yıllık bu birikimi, 15 yıllık geldiğimiz bu noktayı alçaklara, memleket düşmanlarına, bölücülere, FETÖ'cülere teslim etmeye hiç ama hiç niyetimiz yok."

"Kemal bey sen ne yaptın? Her seçimde yenilmek sende bağışıklık yaptı, bağımlılık yaptı. Onun için 'erken seçim' diyorsun. Bağımlılık kötü bir şey. Seni bu bağımlılığından kurtarmak istiyoruz. Onun için de 24 Haziran'da artık bu iş bitiriyor, bir dönemi kapatıyor ve yeni bir dönemi açıyoruz."

BUGÜN İZMİR’DE SİYASET YAPMAKTAN GURUR DUYUYORUM 
Kongrede konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ da, “İzmir’in her köşesinden buraya gelen dostlan bu salonda bir şeyin haberini veriyorlar. ‘24 Haziran günü Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini hayata geçeceği İzmir her köşesinde Cumhurbaşkan Erdoğan’ diyor. ‘Sonuna kadar arkasındayız’ diyor. Erdoğan’ın önüne kesmek isteyenler bunu başaramayacaksınız. İzmir’de bugün siyaset yapmaktan gurur duydum. 24 Haziran günü tarih yazmaya var mıyız? İzmir Büyükşehir Belediyesini almaya hazır mıyız?” ifadelerini kullandı. 



ARTIK İZMİR’DE HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK! 
AK Parti İl Başkanı Şengül ise açılış konuşmasını yaptığı kongrede, “Teşkilatımızın motivasyonu tam, 24 Haziran’ı iple çekiyoruz.  Cumhurbaşkanımız 24 Haziran'daki seçim startını İzmir'den veriyor. Bu bize ayrı bir sorumluluk yüklemiştir. Tüm dava arkadaşlarımın bu sorumluluğun bilincinde olduğunu biliyorum. Bu sorumluluk bilincinde gece gündüz çalışacaklarına inanıyorum” dedi. Teşkilata seslenen Şengül, “Kapım 24 saat teşkilat mensuplarına açık! 24 Haziran’a kadar çok çalışacağız. Bizden gibi olanlara karşı, hep beraber bir mesaj vereceğiz. Kurtuluşun kenti İzmir şer odakların gerekli yanıtı verecektir. Artık İzmir’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!" dedi.



KONGREDEN NOTLAR 

MHP'li başkanlar da katıldı 
AK Parti İzmir Kongresini MHP İl Başkanı Necat Karataş ve Aliağa'nın MHP'li Belediye Başkanı Serkan Acar da salonda takip etti. 



Yoğun güvenlik önlemleri 
Kongre için salon etrafında ve içinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Vatandaşlar salona tek tek aranarak alındı. 



Dikkat çeken pankartlar 

Salonda kürsünün arkasındaki duvara sırasıyla Türk bayrağı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve AK Parti logosundan oluşan büyük bir pankart asıldı.

Salonda "Kutlu yürüyüşe devam", "Reis bu İzmir seni ölene dek sevecek", "Ne koltuk ne makam, daima dik duran son Başbakan" pankartları dikkat çekti.  Cumhur İttifakı, salondaki pankartlara da yansıdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin fotoğrafının yer aldığı ve üzerinde 'Değil 15-20 milletvekili yedi düvel birleşseniz başaramayacaksınız, topunuz gelin' yazılı pankart asıldı.

Bayraklar ve balonlarla süslenen kongre salonuna dev bir Türk bayrağı da asıldı. 15 Temmuz darbe gecesinde şehit olanların fotoğrafları da kongre salonunda yer aldı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir