MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti İzmir'de gözler ilçelerde: Adaylık için kimler öne çıktı?
Politika
26 Aralık 2018 Çarşamba 09:13

AK Parti İzmir'de gözler ilçelerde: Adaylık için kimler öne çıktı?

İzmir'de Büyükşehir Adayı olarak Zeybekci'yi açıklayan AK Parti'de gözler ilçe belediye başkan adaylarında…MHP ile ilçeler noktasında ittifak görüşmeleri sürerken, parti kulisleri hareketli.

GERÇEKİZMİR - AK Parti İzmir’de Büyükşehir Adayı olarak Nihat Zeybekci’nin açıklanması sonrası gözler ilçelere çevrildi.

İzmir’de MHP’nin Büyükşehir Adayı çıkarmayıp AK Parti’ye destek vereceği ittifakta ilçeler özelinde uzlaşı görüşmeleri sürüyor. AK Parti'nin en doğru adayla yola çıkmak için bir yandan mesaisi de sürerken, MHP ile ilçeler noktasında uzlaşı sağlandıktan sonra tüm adayların yılbaşı sonrası açıklanması bekleniyor.

Gerçekizmir’in edindiği bilgiye göre hem ilçeler hem de ittifak konusunda sıcak gelişmeler var.

4 MEVCUT BAŞKANIN ADAYLIĞI KESİN

Kınık’ta mevcut başkan Sadık Doğruer, Menderes’te mevcut başkan Bülent Soylu, Kiraz’da mevcut başkan Saliha Özçınar ve Kemalpaşa’da mevcut başkan Arif Uğurlu’nun yeniden aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

BADEM BIRAKIRSA BEZMEZ

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ise sağlık problemleri nedeniyle devam etmeye sıcak bakmıyor. Badem devam etmezse yerine Münir Bezmez ismi konuşuluyor.

ÖNEMLİ ŞİRKETE SON BİR ANKET YAPTIRILDI

Partinin aday konusunu henüz netleştirmediği aralarında AK Partili başkanların görevde olduğu Selçuk ve Torbalı ile birlikte Konak, Karabağlar, Buca, Gaziemir ve Tire için önemli bir anket firmasına son bir çalışma yaptırdığı, elde edilen sonuçlar özelinde aday da karar kılınacağı öğrenildi.

ALİAĞA VE FOÇA’DA ADAY ÇIKARTILMAYACAK İDDİASI

Parti kulislerinde Aliağa ve Foça’da aday çıkartılmayıp MHP’nin adayına destek olunmasına kesin gözüyle bakılıyor. MHP Aliağa’da mevcut başkan Serkan Acar’ı aday olarak açıklarken, Foça’da ise Serdar Mersin’i aday göstermeye hazırlanıyor.

4 İLÇEDE BELİRSİZLİK

Narlıdere, Seferihisar, Güzelbahçe,Çeşme gibi ilçelerde de MHP’nin adayına destek verilmesi gündemde. Bu nedenle parti içinde Narlıdere, Seferihisar, Güzelbahçe ve Çeşme'ye yönelik aday konusu bekletiliyor.

MHP BERGAMA İÇİN BASTIRIYOR

MHP’nin AK Parti’nin desteğini istediği ilçelerden Bergama’da AK Parti Hakan Koştu’yu aday olarak çıkarmak istiyor. Dikili’de ise şehir plancısı Abdullah Özüdoğru adaylığa yakın...Karaburun’da Ferhan Eroğlu’nun adaylık için önde olduğu öne sürüldü.Urla’da ise Adıgüzel Demirel ismi öne çıktı.Menemen’de Aydın Pehlivan ismi adaylık potasında.

METROPOLDE FOTOĞRAF NETLEŞİYOR

Metropolde ise Karşıyaka’da ‘kadın aday’ arayışı var. Bayraklı’da parti kulislerinde eski ilçe başkanı Ali Aslan’ın ismi öne çıktı. Çiğli’de ise doktor Okan Korkmaz’ın adaylık için bir adım önde olduğu ifade edildi. MHP’nin eski vekil Murat Koç’u aday olarak çıkarmak istediği Bornova’da AK Parti bu formüle sıcak bakmazken, aradaki oy farkı nedeniyle MHP’nin aday çıkarmayıp AK Parti’ye destek olunması isteniyor. Adaylık için ise Reşat Gençtürk’ün adı geçiyor.

2 ESKİ BAŞKANIN ADAYLIĞI KESİN GİBİ...

Adaylık için ilçe başkanlığı görevinden istifa eden Beydağ İlçe Eski Başkanı Ogün Asil Aydoğdu ve Bayındır İlçe Eski Başkanı Uğur Demirezen’in aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir