Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR – AK Parti İzmir İl Başkanlığı sosyal sorumluluk alanında önemli çalışmalar için düğmeye bastı.
AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül’ün talimatıyla çocuklar ve ‘can dostlar’ için hazırlanan bir dizi proje hakkında bilgilendirmede bulunan AK Parti İzmir İnsan Hakları Komisyonu İl Başkan Yardımcısı Gülşen Gezici sosyal sorumluluk alanında atılacak adımlara yönelik önemli açıklamalarda bulundu.
DİYABET HASTASI ÇOCUKLAR ÖNCELİK
Çocuk alanındaki hamlelerde önceliği diyabet hastaları olduğunun altını çizen Gezici, ''Tip 1 diyabet hastalarının sürekli olarak kan ve şeker ölçümlerinin yapılması gerekiyor. Çocukların haftada 5 gün okulda zaman geçirdiklerini düşünürsek, bunların okullardaki rehber öğretmenler tarafından alınması, çocuklara yaklaşım tarzı psikolojik boyutta çocukların üzerinde etki yaratıyor. Öğretmen bu konuda eğitim alarak çocuğa yaklaşırsa çocuk bunu bir engel olarak görmüyor, ancak bazı durumlarda çocuk bu nedenden dolayı kendini engelli statüsünde görebiliyor. Biz öncelikle bu tür hastaları tespit edeceğiz. Milli Eğitim ile görüşerek bu konu hakkında öğretmenlere bir eğitim çalışması düşünüyoruz. Bunun dışında kan ve şeker ölçümü yaparken parmağa iğne batırılmasına gerek olmadan vücuda takılan ve sürekli ölçüm yapabilen bir cihaz var. Ancak bu cihazın maliyetini herkes karşılayamıyor. Bununla ilgili olarak doktor arkadaşlarla da gerek dernek gerek dernek dışı bağlantı içerisindeyiz. Bu konuda bir çalışma yaparak Sağlık Bakanlığı'na ileteceğiz'' ifadelerini kullandı.
''İSTİSMARDA AİLE İÇİ EĞİTİM ÖNEMLİ''
AK Parti İzmir İnsan Hakları Komisyonu olarak günümüzde en büyük toplumsal sorunlarından biri olan çocuk istismarı ile ilgili de çalışmalar yaptıklarını belirten Gezici, ''Çocuk istismarı konusunu çok önemsiyoruz. Bu konuyla alakalı akademisyenlerle bağlantı içerisindeyiz. Çocuk istismarı konusunda aile içi eğitimin önemi büyük! Çocuk bazen istismara uğruyor ama anlatamıyor. Ayrıca ailelerin bilinçlendirilerek çocuğun neye hayır diyeceği, kendiyle alakalı hangi alanların yasak olduğu ile ilgili eğitim verilmesi gerekiyor. Bununla ilgili 9 Eylül Üniversitesi ile bağlantıya geçerek bir çalışma yürütmek istiyoruz. İnşallah yaptığımız çalışmalarla ebeveynlerimize ve çocuklarımıza faydalı olacağız. İstismarı önlemek için farkındalık artmalı'' diye konuştu.
PİLOT BARINAKLARA MAMA TAKVİYESİ
Gezici, ''Hayvan hakları konusunda tüm ilçelerde birim başkanlarımız var. Bu arkadaşlarımız belli bölgelerde toplanan sokak hayvanlarının akıbeti ve mama takviyesi gereksinimi hakkında bilgilendirmede bulunuyor. Biz de belediyeler ve ilgili yetkililerle bağlantıya geçerek sorunları çözüme kavuşturmak için çalışıyoruz. Şu an İzmir genelinde birkaç tane pilot barınak belirliyoruz ve bu barınaklara 1 yıl boyunca gereken mama yardımını yapacağız. Barınakların en büyük talepleri mama takviyesi noktasında oluyor. Ayrıca pilot ilçe olarak Karabağlar'da belli mahalleler seçilerek oradaki sokak hayvanları için de mama takviyesi yardımında bulunacağız. Hayvan hakları ile ilgili sivil toplum kuruluşları ile sürekli bağlantı halindeyiz. Onlarla bir araya gelerek yasal kısımlar ile ilgili de çalışmalar yapacak ve milletvekillerimizle istişarede bulunacağız. Çalışmalarımızın hem sivil hem de yasal ayağı olacak'' dedi.