MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti-MHP ittifakında ‘ilçe tablosu’ netleşiyor: Masada 19+11!
Politika
20 Aralık 2018 Perşembe 15:44

AK Parti-MHP ittifakında ‘ilçe tablosu’ netleşiyor: Masada 19+11!

AK Parti ile MHP’nin büyükşehirlerde ittifak kararı almasının ardından ittifakın ilçelere de yansıyıp yansımayacağı merak konusu olurken, İzmir’de de kulisler hareketlendi. Edinilen bilgiye göre MHP İzmir'de 11 ilçede AK Parti’nin, MHP’nin adayını desteklemesini isteyecek. Geriye kalan 19 ilçede ise MHP AK Parti’nin adayını destekleyecek.

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - AK Parti ve MHP’nin yerel seçimlerde büyükşehirler noktasında ittifak kararı almasıyla gözler ilçelere çevrilmişti. 

AK Parti’nin 7, MHP’nin de bir ilçede yerelde iktidar olduğu İzmir’de ilçeler konusunda da iş birliğine gidilmesine kesin gözüyle bakılırken, iki parti üst yönetimleri görüşmeleri sürdürüyor. 

Alınan ittifak kararı kapsamında MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde aday çıkarmayacak ve AK Parti’nin Adayı Nihat Zeybekci’yi destekleyecek. 

İlçelerde ittifak konusunda ise henüz kesin bir karar alınmazken kulisler hareketlendi.

Gerçekİzmir’in edindiği bilgilere göre uzlaşı sağlanırsa MHP Kiraz haricinde AK Parti’nin yerel iktidarda olduğu Menderes, Torbalı, Selçuk, Ödemiş, Kemalpaşa ve Kınık’ta AK Parti’nin adayını destekleyecek. Öte yandan AK Parti’nin iktidarda olmadığı Beydağ, Bayındır, Çeşme, Bayraklı, Çiğli, Gaziemir, Buca, Karaburun, Güzelbahçe, Narlıdere, Karşıyaka, Karabağlar ve Seferihisar’da da MHP’nin AK Parti’nin adaylarını destekleyeceği öğrenildi.
MHP iktidarda olduğu Aliağa’nın yanı sıra Urla, Foça, Bergama, Menemen, Tire, Kiraz, Dikili, Konak, Balçova ve Bornova’da ise adaylarını güçlü bulduğu için AK Parti’nin yarışa girmeyerek kendilerini desteklemesini talep edecek. 

Söz konusu ilçelerde hem AK Parti’nin hem de MHP’nin kendi adayları noktasında kamuoyu yoklaması yaptırdığı da gelen bilgiler arasında…

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Mustafa Memoğlu
 22 Aralık 2018 Cumartesi 16:10
Bizimlemisin türkiyem
 Ziya adiguzel
 21 Aralık 2018 Cuma 11:34
Menemende ak partinin mhp yi desteklemesini istiyoruz
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir