MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na tepki
Politika
16 Temmuz 2022 Cumartesi 10:33

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz ve dış politikayla ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. Çelik, "Kontrollü darbe yalanının inandırıcılığının kalmadığını görenler, yeni yalanlarla 15 Temmuz direnişini itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik , CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dış politika eleştirilerinin hem zamanlamasına hem de içeriğine tepki gösterdi.

Çelik, Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz direnişinin yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alarak siyasi açıdan ahlak dışı bir tutum sergilediğini söyledi.

Ömer Çelik, Twitter'dan yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

''15 Temmuz direnişinin yıl dönümünde FETÖ’yü tek satırla geçiştirip, devletin başı olan Cumhurbaşkanımızı hedef almaları açık bir şekilde siyasi olarak konumlandıkları yeri gösteriyor. Avrupa’nın aşırı sağcılarındaki Erdoğan düşmanlığının temsilciliğini yapıyorlar.''

Kılıçdaroğlu, Twitter paylaşımlarında İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine hiçbir şey alınmadan ''evet'' denildiğini savunmuştu.

CHP lideri ayrıca F-16 savaş uçağı satışıyla ilgili de, ABD'nin uçakların nerede kullanılacağına ilişkin şartlar koyduğunu söyleyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirmişti.

AK Parti Sözcüsü Çelik bu paylaşımlara da şu yanıtı verdi:

''Türkiye, müzakere masasında İsveç ve Finlandiya'ya taleplerini kabul ettirmiş; hassasiyetlerini kayıt altına aldırmıştır.Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz'da dahi ismini zikretmekten çekindiği terör örgütü FETÖ, Cumhurbaşkanımız sayesinde uluslararası bir metinde kayıtlara geçmiştir. Cumhurbaşkanımızın Türkiye’nin hak ve menfaatleri konusunda ne kadar tavizsiz olduğu tüm tarafların bildiği bir gerçektir.''

''CHP bize güvenlik dersi veremez'' diyen Çelik şöyle devam etti:

''Şimdiki CHP yönetiminin Türkiye’nin ulusal güvenliğini ilgilendiren konularda karnesi kırıktır ve notu ortadadır. Bu haliyle CHP’nin 'ulusal güvenlik dersi' verme konusunda herhangi bir yeteneği ve kapasitesi yoktur.'' (NTV)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir