MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Soyer'e tepki mesajı, Torun'dan yanıt!
Politika
10 Eylül 2022 Cumartesi 13:51

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Soyer'e tepki mesajı, Torun'dan yanıt!

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in 100. kuruluş yıl dönümü konuşmasına AK Parti Genel Merkezi'nde de tepki geldi. AK Parti Sözcüsü Çelik, "Kim Osmanlı Devleti ile Türkiye Cumhuriyeti’ni kavga ettirmeye çalışıyorsa, milletin egemenlik hakları ile sorunu vardır" ifadelerini kullandı. Çelik'e tepki CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun'dan geldi.

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in kentin 100. kuruluş yıl dönümü kutlamalarında yaptığı konuşma siyaset gündemine oturdu. 

Soyer'in "Yüz yıl önceydi. Bu toprakları yöneteneler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içindeydi. Gençleri kadınları çocukları geleceği hiç düşünmediler. Sadece ve sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar’’ mesajına Cumhur İttifakı cephesinden peş peşe tepki gelirken, Büyükşehir Belediye Başkanı'nı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de eleştirdi. 

"KİM KAVGA ETTİRMEYE ÇALIŞIYORSA..."
Çelik sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: Güzel İzmir’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünde, ülkemize yapılmış düşmanlıklara karşı konuşması gerekenlerin Osmanlı Devleti’ni hedef alması şuursuzluktur. Daha önce de ifade etmiştik: Kim Osmanlı Devleti ile Türkiye Cumhuriyeti’ni kavga ettirmeye çalışıyorsa, milletin egemenlik hakları ile sorunu vardır. Bütün siyasi misyonu Cumhuriyetimiz ile Osmanlı Devleti’mizi kavga ettirme üzerine kurulmuş olanlar var. Cumhuriyetimize sahip çıkmak için tarihimizin büyük köklerinden Osmanlı Devleti ile kavga etmek milletimizin kimliğine saldırıdır. Cumhuriyet de bizim, Osmanlı Devleti de…

ŞUNU UNUTMA ÖMER ÇELİK!

Çelik'in sözlerini alıntılayarak sosyal medyadan yanıt veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise, ''İzmir’in kurtuluş coşkusuna ortak olamayanlar, hazımsızlıkta birbiriyle yarışıyor. Şunu unutma Ömer Çelik: Tarihi, “Keşke Yunan kazansaydı” diyenlerden öğrenenlerden alacak dersimiz yoktur! Bizim yerimiz milli mücadele safları, yurdumuz Atatürk Cumhuriyeti’dir' ifadlerini kullandı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir