MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti Sözcüsü Ünal'dan Kılıçdaroğlu'na tepki
Politika
31 Ekim 2017 Salı 16:58

AK Parti Sözcüsü Ünal'dan Kılıçdaroğlu'na tepki

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, ''Kemal Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum. Bugün kullandığın o çukur dilinle, söyleminle ve üslubunla ne kadar konuşursan konuş, Cumhurbaşkanımızın ailesine uzattığın o çirkin dil ve o çirkin söylemi sana iade ediyoruz'' dedi.

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, basın toplantısı düzenledi, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ünal'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Bir kaset operasyonuyla birlikte göreve gelen Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin siyasetini nasıl değiştirdiğini görüyoruz. 2010 yılından itibaren Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'si Türkiye düşmanı yapıların içerideki siyasi aparatı olarak hareket etmektedir. Siyasette iyi niyet önemlidir. Muhalefet yapmak demek düşmanlık hakaret iftira yapmak demek değildir. CHP'nin 2010'dan bugüne kadar siyasal söylem analizi yapıldığında görülmektedir ki CHP Türkiye düşmanı yapıların içerideki siyasi aparatı gibi davranmaktadır.

CHP düşmanlık yaptığı sürece Türkiye düşmanı güçlerin içerideki sözcüsü gibi davrandığı sürece biz CHP'yi muhatap almayacağımızı söylüyoruz. Fakat CHP'nin düşmanlığı artık öyle bir noktaya gelmiş bulunuyor ki 9 Temmuz Maltepe mitinginden sonra Kılıçdaroğlu isyan sokak çağrısı yapmıştı. CHP'nin sokak çağrısı geçtiğimiz günlerde Tekirdağ'da tekrar depreşti. Bir ilçe belediye başkanının hezeyanı olarak baktık iyi niyetle. CHP'nin sözcüsünün Tekirdağ'a gidip bu isyan çağrısını desteklemesi görülmektedir ki 9 Temmuz'da Kılıçdaroğlu'nun yaptığı isyan çağrısının devamı niteliğinde. 15 Temmuz'a kadar içeri konuştular 15 Temmuz'dan itibaren dışarı konuşuyorlar. Bu söylemler bu hakaretler yurtdışında 165 ülkede FETÖ'cülerin Türkiye karşıtı propaganlarına malzeme olarak üretiliyor. 2010 kaset operasyonuyla birlikte Türkiye düşmanlarının içeride siyasi aparat olarak kullandığı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'si şunu bilmelidir biz bu coğrafyada kendi kaderimizi tayin ederek yaşamaya devam edeceğiz. Misak-ı Milli'yi koruyarak cumhuriyetimizin değerlerini koruyarak ayağa kalkacağız. O masada eşit olarak oturmaya devam edeceğiz. Milletimizle yol yürümekten vazgeçmeyeceğiz. Hangi düşmanlarla işbirliği ederlerse etsinler bu coğrafyadaki mazlumların adeta umudu haline gelmiş Recep Tayyip Erdoğan'a kiminle saldırırlarsa saldırsınlar biz Recep Tayyip Erdoğan ile yolumuza devam edeceğiz. Bugün CHP kimin yanındadır? Türkiye düşmanlarının yanındadır. CHP istediği kadar bizi sabote etmeye tahrik etmeye çalışırsa çalışssın.

Kemal Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum. Bugün kullandığın o çukur dilinle, söyleminle ve üslubunla ne kadar konuşursan konuş, Cumhurbaşkanımızın ailesine uzattığın o çirkin dil ve o çirkin söylemi sana iade ediyoruz. AK Parti'ye karşı kullandığın o çirkin dili ve söylemi bin kere sana iade ediyoruz. Biz sükunetimizi bozmadan, asla tahrik olmadan, gündemimizi ve Türkiye'ye dair hayallerimizi muhafaza ederek yolumuza devam edeceğiz. Ama sen, Türkiye düşmanı güçlerle işbirliği yapmış siyasi bir aparat olarak siyasi tarihimizin çöplüğündeki yerini alacaksın.

BELEDİYE BAŞKANLARININ İSTİFALARI

Cumhurbaşkanımız istifaya çağırma hakkını kullandı. İstifaya çağırma demokratik meşruiyete uygundur. Sayın Edip Uğur AK Parti'den de ayrılmayı tercih etti. Bizim bu süreçteki görüşmelerimiz Sayın Erol Kaya'nın koordinasyonunda devam etti. En ufak bir tehdit şantaj dili kullanmadık. Biz arkadaşlarımızla istişare ederiz bir tehdit söz konusu olamaz. Ama bazı haddini bilmezlerin Sayın Edip Uğur'a saygısızlığı olmuşsa gerekli hukuki yollara başvurması gerekir.

YEREL YÖNETİMLERDE YENİ İSTİFA TALEBİ İDDİALARI

Şu an itibarıyla biz daha çok kongrelerimize odaklanmış durumdayız. Dolayısıyla yerel yönetimlerle ilgili değerlendirmelerimiz şu an itibarıyla tamamlandı ama bundan sonra yeni değerlendirmeler olmayacağı anlamına gelmiyor."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir