MENÜ
İzmir 17°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti'de çifte kongre heyecanı: Şengül'den teşkilata 2019, Kocaoğlu'na dosya mesajı!
Politika
11 Mart 2018 Pazar 12:28

AK Parti'de çifte kongre heyecanı: Şengül'den teşkilata 2019, Kocaoğlu'na dosya mesajı!

Şengül’ün il başkanı olmasının ardından başlayan maraton tam gaz devam ediyor. AK Parti’de Pazar mesaisinde mevcut başkanlarla yola devam kararı alınan Menderes ve Torbalı’da sandık kuruldu.

GERÇEKİZMİR – AK Parti İzmir’de Aydın Şengül’ün il başkanı olmasının ardından start alan kongre heyecanı tam gaz devam ediyor.

Mevcut başkanlarla yola devam edilen Kınık, Bergama, Beydağ, Kiraz, Bayındır ve Karabağlar’da  tamamlanan kongrelerin ardından bugün Menderes ve Torbalı’da seçim heyecanı yaşandı.

Bergama’da Hakan Koştu, Kınık’ta Sami Mollaahmet, Beydağ’da Ogün Asil Aydoğdu, Kiraz’da İbrahim Yılmaz, Bayındır’da Uğur Demirezen’in güven tazelemesinin ardından bugün yapılacak seçimlerde de Menderes’te Mehmet İmre ve Torbalı’da Hasan Akbıyık sandığa tek aday olarak girdi.

AK Parti İzmir’de pazar mesaisi Menderes’ten başladı. Menderes İlçe Kongresi’ne İl Başkanı Aydın Şengül’ün yanı sıra vekiller ve başkanlar da yoğun katılım gösterdi. Kongreye İzmir Milletvekilleri Atilla Kaya ve Necip Kalkan’ın yanı sıra Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, AK Parti Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Bilal Doğan ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin de katıldı.

AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık yaptı. Kocabıyık, AK Parti’nin 16 yıldır iktidarda olduğunu hatırlatarak, "Türkiye bu süreçte özgüven kazandı, sessiz bir devrim yaşandı. Gerileme devri kapandı ve yükselme çağı başladı. Türkiye tarihi ile barıştı" dedi. Kocabıyık, millet ile devletin barıştığını, 'ceberrut' devletin millet için hizmet devletine dönüştüğünü öne sürerek, "Artık darbeler, entrikalar bu ülkede bir iktidar elde etme yönetim olmaktan çıktı. Ak Parti kazandığı bütün seçimleri demokratik yollardan ve millet iradesi ile kazandı" dedi.

"BENİM VATANDAŞIMI ÇAMUR VE HENDEĞE MAHKUM EDEMEZSİNİZ"
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ise uzun süredir Büyükşehir Belediyesi ile karşı karşıya gelmelerine neden olan yol çalışmalarına değindi. Artık Menderes’in yapılan hizmetleri konuşmadığını söyleyen Soylu, ilçe halkının çukura çamura hendeğe mahkum eden Büyükşehir Belediyesi’nin bu hainliğini konuştuğunu ileri sürerek, "Böyle bir siyaset anlayışı olmaz. Benim vatandaşımı çamur ve hendeğe mahkum edemezsiniz. Nisan ayında çamurlu bir tek yol bırakmayacağız" diye konuştu. Partililerden birbirlerine kırılmamalarını isteyen Bülent Soylu, yaklaşan seçimleri hatırlatarak, "Safları daha sıkı tutacağız. Oy vermek yetmiyor can vermek lazım can. Canımızı ortaya koyarak mücadele etmeye yerelde ve genelde AK Parti bayrağını dalgalandırmaya var mıyız" dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan ise Zeytin Dalı Harekatı'na değinerek, tek terörist kalmayana kadar bu mücadeleye devam edeceklerini belirtti. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da CHP’yi eleştirdi. Kaya, "Menderes’i Atatürk’ün çizgisinden HDP’nin çizgisine kayan CHP’ye teslim etmediğiniz için size teşekkür ederim" dedi.



SAHAYA İNİYORUZ... GÖNLÜNÜZÜ AÇIN!
Kongreye AK Parti İl Başkan Şengül'ün mesajları damga vurdu. Teşkilata seslenen AK Parti İl Başkanı Şengül, kongreler bittikten sonra partide görev alan ve almış tüm isimlerle bir araya gelerek 2019 çalışmalarının startını vereceklerini açıkladı. Şengül 2019 seçimlerine kadar her sandıkta en az 4-5 toplantı yapılacağını söyledi. AK Parti İl Başkanı, "İnsanların kapılarına oy için gitmeyin. Samimi olun, gönlünüzü açın! Kalbini kazanmaya çalışın. Kutuplaşmaya izin vermeyin. Eğer İzmir’de bunu yaparsak kimsenin hayal edemeyeceği oy oranlarına ulaşır, sorunlarını da kısa sürede çözmüş oluruz" dedi. 

KOCAOĞLU'NA: 4 YILDIR NEREDEYDİNİZ! 
Şengül'den Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kentteki tüm siyasi parti başkanlarını ziyaret ederek İzmir'in Ankara'dan onay bekleyen projeleriyle ilgili dosya vermesine yönelik de çarpıcı mesajlar geldi. AK Parti İl Başkanı, Kocaoğlu'na samimiyet çıkışı yaptı. Şengül şunları söyledi: Dosya getirdi, aldık kabul ettik.  Biz de kendisine bir dosya verdik. Kendinize yapılmasını istemediğiniz şeyi, başkasına da yapmazsınız. Siz yerelde iktidarsınız. Siz yerelde, biz genelde İzmir’e hizmet ediyoruz. Siz projelerinizle ilgili onaylanmadığını, geciktiğini söyleyip siyasi malzeme yapıyorsunuz, diğer taraftan da 7 ilçeyle (AK Parti'nin yerelde iktidar olduğu) ilgili bütün siyasi oyunları yapıyorsunuz! 4 yıldır neredeydiniz? Neden seçime bir yıl kala bu 7 ilçenin tüm sokakları kazıldı. 

AK Parti İl Başkanı ayrıca pazartesi günü Ankara'ya giderek Başkan Kocaoğlu'nun sunduğu dosyadaki projelerle ilgili tüm bakanlıklarla görüşeceğini de açıkladı. Şengül, "Kavgadan yana değiliz... Biz samimi bir şekilde İzmir’in sorunlarını hizmet anlayışıyla çözmeye çalışacağız" dedi. 

Konuşmaların ardından delegeler oylarını kullandı. Mevcut başkan Mehmet İmre, yeniden seçildi. Torbalı'da da mevcut başkan Hasan Akbıyık tek aday olarak girdiği kongrede yeniden başkan oldu. 

AK Parti'de önümüzdeki hafta ise Bayraklı, Buca, Narlıdere, Balçova, Selçuk, Kemalpaşa'da sandık kurulacak. Bu ilçelerde yapılacak kongrede de, delegeler mevcut başkanları oylayacak. 15 ilçede mevcut başkanlarla seçime gitme kararı alan AK Parti, geriye kalan 15 ilçede ise farklı isimlerle kogreleri yapacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir