MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti'den Kocaoğlu'na 'Galapagos kaplumbağası' çıkışı!
Politika
15 Ocak 2018 Pazartesi 12:18

AK Parti'den Kocaoğlu'na 'Galapagos kaplumbağası' çıkışı!

AK Parti İzmir Milletvekilleri Kaya ve Sürekli ile İl Başkanı Delican, İzmir’e Büyükşehir Belediyesi olarak kente hükümetten daha fazla yatırım yaptığını iddia eden Kocaoğlu’na yanıt verdi. Vekiller Selçuk’ta yaşanan protokol krizinde özür bekleyen Kocaoğlu’nun kendisinin özür dilemesi gerektiğini ifade etti. Toplantının en flaş çıkışı Kaya’dan geldi. Kaya, metro yapım hızı üzerinden eleştirdiği Kocaoğlu için “Galapagos kaplumbağasından bile yavaş” dedi.

GERÇEKİZMİR - Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Ocak ayı ikinci birleşiminde İzmir'in merkezi yönetim yatırımları açısından yeterli payı alamamasına değinmişti.

Kocaoğlu, merkezi hükümet tarafından kente yapılan yatırım tutarının 45 milyar lira değil 13 milyar lira civarında olduğunu söylemişti.

Kocaoğlu, “Merkezi hükümet İzmir'e 13 milyar küsur yatırım  yapmıştır, biz de 14 milyar küsur.. Önemli değil, ben 1 milyar-2 milyar aşağıda olabilirdim, zaten olmam lazım. Ben garip bir belediyeyim. Ama koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti, İzmir’e ve İzmir halkına, Büyükşehir Belediyesi'nden daha az yatırım yapmayı uygun görmüş 14 senedir” ifadelerini kullanmıştı.

ÖZÜR ÇAĞRISI YAPMIŞTI 
Kocaoğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarında Selçuk’ta İZBAN’ın ek hat törenin de yaşanan krize de değinmiş Kocaoğlu Başbakan Binali Yıldırım'ın kendisini çağırarak özür dilemesi gerektiğini söylemişti.

AK PARTİ’DEN TOPLU YANIT
AK Parti İzmir’den Kocaoğlu’nun sözlerine yanıt geldi. İl Başkanı Bülent Bülent Delican ile İzmir Milletvekilleri Atilla Kaya ve Kerem Ali Sürekli il binasında düzenledikleri basın toplantısında rakamlar ortaya koydu, sert ifadeler kullandı.

“KOCAOĞLU 2019’DAKİ ADAYLIĞI İÇİN SENARYO YAZDI”
AK Parti İzmir Milletvekili Kaya konuşmasına Selçuk’taki İZBAN törenininde yaşanan protokol krizine değinerek başladı. Kaya, şunları söyledi: Kocaoğlu her zaman yaptığı gibi polemik hadiseleri yarattı. Sayın Kocaoğlu’nun iddia ettiği gibi Selçuk Kurtuluş Günü etkinliklerinde daha önceden İzmir Fuarı’nda bakanlarımıza ve bizlere karşı yapılan hadiseler gibi bir durum vuku bulmadı. Görüntüler Kocoağlu’nu ele veriyor. Selçuk’taki alanda İzmirlilere bağırıp hakaret eden tek bir isim vardı o da Kocaoğlu’ydu. O gün bir senaryo yazdı. Semeresini de il kongresinde topladı. Bu konuyu da sürdürerek 2019’daki kendi adaylığını garanti altına almaya diğer ilçeleri de belirleyici olma gayretinde... Yazdığı senaryo ve oynadığı oyun hoş değil... Devlet terbiyesine aykırı şekilde ülkede mütevazi kişiliğiyle bilinen Başbakanımız Binali Yıldırım’a yönelik sergilediği tutum kabul edilemez. Bu haddini bilmemektir. Tüm İzmir Başbakanımız Yıldırım’ı da Kocoağlu’na da iyi tanımaktadır. Kocaoğlu’nun kendi siyasi geleceğini düşünerek Selçuk’ta ortaya koyduğu tutum İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yakışmamaktadır. Özür dilemesi gereken biri varsa. O da Kocaoğlu’dur...

“KANITLAMAZSA YALANCIDIR”
İzmir’e yapılan yatırımları kalem kalem anlatan Kaya, “Ha Kocaoğlu, ha Kılıçdaroğlu… İkisi de haftalardır yalanlarına devam ediyor. Birisi yalanlarıyla Türkiye gündemini bir yalanlarıyla İzmir gündemini değiştirip, algı yönetiyor. Kocaoğlu ‘AK Parti hükümeti İzmir’de 45 değil 13 milyar yatırım yaptı’ dedi. Bu bir Koca yalandır. Kocaoğlu’na hodri meydan diyorum. İddialarının belgesi varsa çıksın ortaya koysun. Biz kalem kalem ortaya koyuyoruz. Belgen varsa çık İzmirli hemşerilerimizin önüne koy. Yoksa yalan söylediğin için özür dile. Kocaoğlu kanıtlamazsa yalancıdır. Çık ispat et” dedi.

“KOCAOĞLU KAPLUMBAĞADAN DAHA YAVAŞ”
Kaya, Büyükşehir’in metro projeleri ve hayata geçirme hızı üzerinden çarpıcı bir örnek verdi. AK Parti İzmir Milletvekili, “Sayın Kocaoğlu, İzmirlileri güldürme. Metro yapma kabiliyetin ortada. Büyükşehir Belediyesi’nin metro yapma hızını test edeceğimiz canlı kaplumbağadır. Kaplumbağa çeşitlerini inceledim. Çeşitleri var. Bu resimdeki Galapagos kaplumbağası. Bu kaplumbağa bile bir günde 210 santim hareket ediyor. Günün 12 saatini uyuyarak geçiriyor. 2005-2013 yıllar arasında Büyükşehir bir günde 188 santim metro çalışması yaptı. Galapagos kaplumbağası bile daha hızlı hareket ediyor. Kocaoğlu Galapagos kaplumbağasından bile yavaş... Bu metro işinin eziyet haline gelmesini istemiyoruz. Bakanımız Ahmet Arslan İzmir’deki metro konusunda yakında değerlendirmeleri net şekilde ortaya koyacak” ifadelerini kullandı.

“İZMİR’DE OTURMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”
Körfez Geçiş Projesi Ulaşım Master Planı’nda yer almadığını, detaylı bir inceleme yaptıktan sonra duruşlarını net şekilde ortaya koyacaklarını ifade eden Kaya, Kocaoğlu’nun “İzmir trafiği 15 dakikayı geçmiyor” sözlerini hatırlatıp, “Ben bu beyandan sonra Kocaoğlu’nun İzmir’de oturmadığını düşünüyorum. İzmir’de trafik Çin işkencesine döndü” dedi.

“52 KATRİLYONLA NE YAPTIN”
Kocaoğlu’nun ‘Büyükşehir bir garip belediyedir’ sözünü hatırlatan Kaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun görevde olduğundan bu yana 52 katrilyon 785 trilyon bütçeye sahip olduğunu ifade etti, “ Bu kadar patayla ne yaptın” diye sordu. Kaya, “ Büyükşehir Belediyesi garip mi gariban mı. Rakamlarla bakalım. Dünya alem duysun ki Büyükşehir’in bütçesi 10 bakanlıktan daha büyük.  Kocaoğlu oy yoksa yatırım da yok diyor. İzmir pay da Kocaeli’nden sonra ikinci sırada. Kocaoğlu Büyükşehir Belediye başkanı olduğu günden bu yana 52 katrilyon 785 trilyon bütçe kullandı. Plansızlık, beceriksizlik vizyonsuzluk. Bu kadar önemli kaynakla İzmir’in yılları heba edildi. Sayın Kocaoğlu gereksiz polemikleri kongre komiserliğini ona buna iftira atmayı algı yaratmayı bırak. 52 katrilyonla ne yaptın” diye konuştu.

 

SÜREKLİ: ÖZÜR DİLEMESİ GEREKEN KOCAOĞLU’DUR
Sürekli de konuşmasının başında Selçuk’ta yaşanan protokol krizine değindi. Kocoağlu’nun  algı operasyonu yaptığını belirten Sürekli, “Sayın Kocaoğlu size hiç yakışmıyor. Selçuk’ta olayın en yakın tanığıyım. Büyük bir haksızlık yapıyor Aziz Bey. Kendisinin iddia ettiği gibi hiçbir yuhalama provokasyon olmamıştır. Aziz Bey tezahürat yapan topluluğa hakaret etmiştir.  Büyükşehir Belediye Başkanına yakışmayacak şekilde Başbakan’ın önünde saygısızca beyanları oldu. Suçluluk projesiyle hareket ediyor. Binali Yıldırım’ı Türkiye tanıyor. İzmir’de oy veren de oy vermeyen de yanıyor. Mütevaziliğini herkes biliyor. Başbakanımız böyle bir olaya müsaade etmez. Aziz Bey’i oy veren de vermeyen de biliyor. 2011’de Genel Başkan Yardımcısı’na takındığı tavırdan biliyor. Kendi il başkanlarıyla kendi il başkanlarıyla yaşadıkları polemikten biliyor. Bu algı operasyonuna İzmirli izin vermesin. Aziz Bey’in o günkü çıkışı 2019 Büyükşehir Adaylığı çıkışı. Siyaset gelip geçici. Binali Bey gibi ülkeye hizmet etmiş birine yapılan kabul edilemez. Özür dilemesi gereken bir kişi varsa o da Kocaoğlu’dur” dedi.

SAĞLIKTA YATIRIM RAPORU
Sağlıkta İzmir’de hükümetin yaptığı yatırımları anlatan Sürekli, “Bayraklı Şehir Hastanesi bittiğinde 6 bin kişi çalışacak. Günde 72 bin kişi silkülasyonu olacak. Dakikada 7 ambulans giriş çıkışı olacak. 52 ameliyathane olacak. 2017 Mayıs’ın da yer tesisi yapıldı. Şehir hastanesinde temennimiz 2019 Aralık…Firma bunun için 7/24 çalışıyor. Kınık’ta 30 yataklı hastane hızlı şekilde devam ediyor. Mayıs ayında hizmete girecek. Bergama’da hastane yapıldı. Hızla gelişti. Şuan da 200 yatağa ulaştı. İlave yata olacak: Dikili’de hastane projesi yatırım programına alındı. Aliağa’da 250 yataklı projesi hayata geçirecek. Foça’ya 50 yataklı hastane yapıldı bitmek üzere, Nisan ayında hizmete girecek. Çiğli’de 1,5 yıl önce 500 yataklı hastane hizmete aldık. Karşıyaka Devlet Hastanesi yıkıldı yerine 150 yataklı hastane yapılacak. Bornova’da 250 yataklı muazzam hastane yapılacak. Beydağ’da 10 yataklı entegre hastane planlanıyor. Ödemiş’te 250 yataklı hastane hazır. Açılışı yapılacak. Torbalı’da geçtiğimiz Ekim ayında açılış yaptık. Muazzam bir hastane hayata geçti. Tınaztepe’de 1248 yataklı şehir hastanesi planlanıyor. Karaburun’da muhteşem bir sağlık tesisi hizmet veriyor. Yeni dönemde İzmir’de ilk olacak projeler var. Evde sağlık hizmetinde pilot bölge İzmir seçildi” diye konuştu.

Kentsel dönüşümde de Büyükşehir’in zayıf kaldığını öne süren Sürekli, “Kentsel dönüşümde TOKi ile kuzeyden güneyden faaliyet devam ediyor. Kemalpaşa’da ihale yapıldı. 2 bin 500 konut yapılacak. Ödemiş’te Selçuk, Bergama, Aliağa, Bayındır, Kınık’ta irili ufaklı projeler devam ediyor” ifadelerini kullandı.

DELİCAN: BÜYÜKŞEHİR BAŞKANINA YAKIŞMIYOR
Kocaoğlu’nun hükümetin yeterli yatırımları yapmadığına yönelik sözlerini eleştiren AK Parti İl Başkanı Delican ise, “Sayın Kocoağlu AK Parti hükümetimin projelerde katkısının olmadığını söylüyor. Kocaoğlu göreve geldiğinden bu yana hükümetten hangi projeyi istedi,  hangi projeyi getirdi de geri döndü. Vicdani olarak açıkça söylesin. Getirdiği her projeyi hükümetimiz değerlendirildi. Artı hayata geçirildi. Artı biz kendisini İZBAN’a ortak ettik. Bu ayrımcılıktan vazgeçsin. İzmir’i bu şekilde kamplaştırmak son derece yanlış. Bir belediye başkanına üstelik Büyükşehir Belediye Başkanına yakışmıyor” dedi.

"ÇED VAR, NEYİ BEKLİYOR?"
Hükümetin İzmir’e yaptığı yatırımlardan örnekler veren Delican şunları söyledi: 10 bin derslik, 3 devlet üniversite, 50’den fazla spor tesisi, 2 bin 60 yataklı şehir hastanesi, Bornova Trafik hastanesi…Aliağa’da hastane yapıyoruz. Biz İzmir’de hizmet üretirken birileri de kalkıp o hastanenin kapılarında seçim dönemlerinde ‘hastane yapmıyorlar’ diye ağlama duvarına çevirdiler. O temel atıldığı dönemde orayı ağlama duvarına çevirenler gelsinler bugün tabloyu görsünler. Bölünmüş yollar yapıldı. İzmir-İstanbul Otoyolu yapılıyor. 2 saat 50 dakikada İstanbul’a gideceğiz. Hızlı tren hattında çalışma yapılıyor. Bu hat inşallah 2020’de bitecek. Otogar’a gelecek ve bağlantı yoluyla Halkapınar’a ulaşacak. Halkapınar’a ilgili 4 şerit yapılacak. 2 şerit metro 2 şerit hızlı tren. Kemalpaşa bağlantısına da konulacak çekerle metro ulaşmış olacak. 40 adet çeker alınacak. 950 trilyon para harcanacak. Onay bekleniyor. 2019’da ihalesine çıkılacak. İzmir en borçlu belediyeyken Türkiye’de belediyecilikte en fazla pay alan ikinci belediye oldu. Hükümetimiz elinden geldiği her türlü kaynağı veriyor. İyi bir kent olmak adına birbirimizle yarışıyoruz. Ulaşım Master Planına konmadı Körfez Geçiş Projesi...Kocaoğlu ‘bilim istemiyor’ diyor. Ben Kocaoğlu’na soruyorum. Planı yapan kendisi. Hangi bilimsel rapora dayanıyorsa konuşacak. Topu taca atmayacak bilimi örnek göstererek. Tramvay çilesiyle bu kent inim inim inliyor. Yeni çıkan master planına Körfez Geçiş Projesi ÇED’i alınmasına rağmen konmadı. Sebebini çıkıp açıklamalı. Bu projeyi İzmirlilerden neden esirgiyor. Körfez temizleme projesinde ÇED alındı. Hala neyi bekliyoruz...

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir