MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti'den Meclis'te Büyükşehir'e 'Selçuk' çıkışı!
Yerel Yönetimler
12 Mart 2021 Cuma 19:51

AK Parti'den Meclis'te Büyükşehir'e 'Selçuk' çıkışı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi meclisinde konuşan AK Partili Yeşilçimen Selçuk’taki plan tadilatı maddesinin gündeme alınmadığını söyleyerek, “Selçuk halkında da şöyle bir kanı var; Büyükşehir Belediyesi ile Selçuk Belediyesi arasında CHP Milletvekili Özcan Purçu’nun da desteklediği bir roman köyü ile ilgili ihtilaf yaşanıyor. ‘Büyükşehir Belediyesi yine bunu gündeme getirip Selçuk Belediyesi’nden gelen bu konuları gündeme getirmiyor mu?’ diye bu konuda üzüntü ve sitemimi belirtmek istiyorum” dedi.

Mehmet İŞLER/ GERÇEKİZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Mart ayı olağan meclis toplantısının üçüncü oturumu Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Başkan Vekili Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleşti.  

Toplantının açılışını yapan Başkan Vekili Özuslu İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 100’üncü yılı ve 12 Mart 1971 askeri muhtırası konularında açıklamalar yaptı.

Ayrıca AK Partili Meclis Üyesi Sema Yeşilçimen, Selçuk’tan gelen bir okul plan tadilatı maddesinin süresinde yetiştirildiği halde gündeme alınmadığını söyledi. Yeşilçimen, Roman Köyü üzerinden CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ile Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in karşı karşıya gelmesine atıfta bulundu.

CHP’liler gecikmenin bürokratik olduğunu söylerken AK Partililer ise, “Gecikme siyasi” görüşünü savundu.  

ÖZÜR DİLEMİNİZİ BEKLİYORUM, BU AYIPTIR, SİZE YAKIŞMADI!
Oturumu yöneten Özuslu’nun açılış konuşmasının ardından söz alan AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe önceki toplantıda kendisine söz hakkı verilmediğini söyledi. Boztepe, “İstiklal Marşı, ‘korkma’ ile başlar. Biz bu mecliste korkmadan söz alacağız. 12 Mart askeri darbesine değindiniz. Geçen oturumda tıpkı 12 Eylül’de, 12 Mart’ta yaşananlar gibi siz duymazlıktan geldiniz, söz vermediniz. Ben size mesaj da yazdım. Sesimi duydunuz, özellikle söz vermediniz. Kandille ilgili iki, üç cümle kuracaktım. Duymanıza rağmen söz vermediniz. Çocukken top oynardık. Top kimin elindeyse kuralları o koyardı. Burası, o kürsü ne sizin mülkünüz ne de biz oradaki çocuklarız. Siz de ben de meclis üyesiyiz. Söz istememe rağmen söz vermediniz, bunu ben size yakıştırmadım. Geçmişte siyaset yaptığınız alanlara da yakıştırmadım. Özür dilemenizi bekliyorum. Bu, bugün bana yapıldı, yarın başkasına yapılır. Bu ayıptır, bunu size yakıştırmıyorum” açıklamasına imza attı.

PARMAK SALLAMAK YOK!
Oturumu yöneten Başkan Vekili Özuslu, “Parmak sallayarak meclise konuşursanız bunu kabul edemem. Parmak sallamak yok. Biz o gün gündem dışı konuşmalarımızı başa almıştık. Görüşülen konulardan sonra, ‘grup başkan vekillerine söz vereceğim ve oylayacağım’ dedim. Öyle yaptık. Kayıtlar orada. Eğer yapılan görüşmelerde eksiklik olmuşsa üstüme almaya hazırım. Yeterince tartışıldı, konuşuldu. Gündemle ilgili konuşacağını bir meclis üyemiz önceden söyleseydi söz verirdim. Ben kandil kutlayacaktım yok. Baştan söz alsaydınız. İşi oralara çekmeye gerek yok. Demokrasiye uygun olarak bir meclis yönetmeye çalışıyoruz. Eksikler olabilir ama bütüne bakarsak boyutu görebiliriz. Ben müsterihim, ne yaptığımı biliyorum. Zaman zaman bu tip meselelerle karşılaşabiliriz” açıklamasında bulundu.

BİR YOL KAZASIYDI!
AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal ise, “O gün bir yol kazası yaşandı. Gündem maddesiyle ilgili bir konuşma yaptık, gündem dışı konuşma maddesine gelindiğinde çok hızlı geçti. Onunla ilgili bir uyarı yapıldı. Buradaki tüm meclis üyesi arkadaşlarımızın demokrasi adına hassas davrandıklarına hepimiz şahidiz. Yeni bir usul tartışması açılması niyetimiz yok. Ama burada her meclis üyesi arkadaşımızın az ya da çok söz alma ihtiyacı duyduğunda zamana bakılmaksızın söz hakkının verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Biz İzmirlilerin oylarıyla seçilmiş ve onların adına söz alan ve konuşan meclis üyeleriyiz. Hüsnü Bey de bu niyetle söz istedi. Bu yol kazasının ilerleyen süreçte olmayacağı kanaatindeyiz” dedi.

CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç da, “İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi demokrasiye uygun olarak yönetiliyor. Evet bazen kazalar olabilir. Ama iyi niyet de çok önemli. Gündem dışı konuşmalarda herkese söz verilecektir tabii ki. Bir centilmenlik anlaşmamız da var” ifadelerini kullandı.

BOZTEPE MAHALLENİN ŞIMARIK ÇOCUĞU GİBİ!
CHP’li Ozan Parlar, “Biz de CHP’li meclis üyeleri olarak mağduruz. AK Partili 1 arkadaş konuştuğu zaman bizim grubumuzdan 3 arkadaşa söz vermeniz gerekiyor. Ne kadar iyi niyetli yönetseniz de bazen Hüsnü Bey mahallenin şımarık çocuğu gibi bir şeyler üretiyor” dedi.

Sırasında oturan AK Partili Boztepe de, “Nerede yazıyor bu kural?” çıkışında bulundu.   

AK PARTİ’DEN BÜYÜKŞEHİR’E SORU: SELÇUK’UN GÜNDEME GELMİYOR MU?
AK Partili Meclis Üyesi Sema Yeşilçimen, Selçuk’ta bir plan tadilatı maddesinin süresinde yetiştirildiği halde gündeme alınmadığını söyledi. Yeşilçimen, Roman Köyü üzerinden CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ile Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in karşı karşıya gelmesine atıfta bulundu.

Yeşilçimen, Selçuk halkında şöyle bir kanaat var. Burada polemiğe çekmek için söz almadım. Asla böyle bir niyetim yok tamamen Selçuklu meclis üyesi olarak sitemimi dile getiriyorum. Selçuk halkında da şöyle bir kanı var; Büyükşehir Belediyesi ile Selçuk Belediyesi arasında CHP Milletvekili Özcan Purçu’nun da desteklediği bir roman köyü ile ilgili ihtilaf yaşanıyor. Emin olun telefonlarımız durmuyor. ‘Büyükşehir Belediyesi yine bunu gündeme getirip Selçuk Belediyesi’nden gelen bu konuları gündeme getirmiyor mu, taşımıyor mu?’ diye bu konuda üzüntü ve sitemimi belirtmek istiyorum meclisinize” ifadelerini kullandı.

CHP’liler gecikmenin bürokratik olduğunu söylerken AK Partililer ise, “Gecikme siyasi” görüşünü savundu.  

Yeşilçimen’in konuşması sonrasında söz alan Özuslu, “Meclis üyemiz bir ithamda bulunuyor, bir milletvekilimizi ismini söyleyerek. Orada yaşananla maddenin hiçbir alakası yok. Gelen önerge başka bir şey... Böyle bir şeye kapılmaya ihtiyaç yok. Bu olmaz, doğru bir şey değil” dedi.  

Özuslu daha sonra Genel Sekreter Buğra Gökçe’ye söz verdi. Gökçe, teknik süreçle ilgili bilgilendirmeyi yaparak tartışmalara son noktayı koydu. Boztepe söz alarak Özuslu’ya hitaben, “Doğrusunu geriden gelerek yapıyorsunuz. Burada meclis üyemizin söylediğinin muhatabı ya sizsiniz ya da genel sekreter, yardımcısı veya konuyla ilgili uzmandır, CHP Grup Sözcüsü değildir. O zaman Nilay Hanım’a verilen bilgiler bize de verilsin” açıklamasında bulundu.   

HÜSNÜ BEY BENİ SEVMİYOR OLABİLİR
CHP’li Kökkılınç, Bir itham söz konusuydu. CHP sözcüsünün söz alması kadar doğal bir şey yok. Hani demokrasinde söz ediyorduk. Kim söz isterse alır. Ben bu mecliste her konuyu çalışıyorum, biliyorum. Hüsnü Bey beni sevmiyor olabilir ama CHP grubuna saygı duymak zorunda” dedi.

ÖZUSLU: HERKESİN BİR AYNAYA BAKMASI LAZIM
Selçuk Belediyemizin bu önergesini başka ilçeden gelen giriyor da bu girmiyor şeklinde yorumlamak doğru değil. Herkesin bir aynaya bakması lazım o zaman ben üzerime düşeni yaptım mı diye! Tabii ki bazı işleri hızlandırabiliriz. Bunu 3 gün önce konuşuyor olsaydık… Bizim kanallarımız açık, hızlandırırdık. Selçuk Belediye meclis üyesi arkadaşlarımızın da burada değerlendirme yapması gerekiyor. Biz elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Yoksa Selçuk, Bergama, Kiraz belediyesi gibi bir ayrımı düşünmek dahi doğru değil. Bunu aklımızdan bile geçirmiyoruz” diye konuştu.  

Kökkılınç, “Bürokrasiden benim telefonuma gelen hiçbir bilgi notu yok. Bugün de Selçuk’la ilgili bilgi yok” dedi.

SELÇUK BELEDİYE BAŞKANI’NDAN AÇIKLAMA BEKLERDİK
AK Partili Grubu bazı ilçelerden gelen maddelerin gündeme hızlıca alındığını öne sürüldü. Grup Başkan Vekili Hızal deprem vurgusu yaparak, “Aciliyeti gerektiren bir konu Bayraklı’dan geldi. Selçuk’ta yapılacak bir okul. Aslında burada da bir aciliyet var. Hangimiz garanti verebiliriz Selçuk’ta yarın deprem olmayacağını. Deprem oranın da gerçeği. Biz Selçuk Belediye başkanının burada konuyu anlatmasını beklerdik. Kendisi maalesef burada değil” açıklamasında bulundu.  

BU DA BİZE DERS OLSUN!
CHP’li Meclis Üyesi Nuri Caferoğlu da, “Konu bizim için çok acil… Selçuk’ta oy birliğiyle alınmış bir karar. İvedilikle imar müdürümüz Büyükşehir’in imar müdürüyle telefonda konuyu görüştü. Ertesi gün evrak gönderildi. Sonrasında bir koordinasyon sorunu yaşandı sanırım. Bu da bize ders olsun. Biz bundan sonra bürokrasideki hataları düşünerek hareket etmeliyiz” dedi.

AK Partli Hızal da, “Buradaki sorun bürokratik değil tamamen siyasi. Bu kadar hassas bir konuda Selçuk Belediye Başkanımızın Büyükşehir Belediye Başkanımızı araması gerekiyor” çıkışında bulundu.

Bunu üzerine Özuslu, “Meselenin siyasi olduğuna katılmıyorum. Bu kadar aciliyeti olan bir konuda hepimizin hassasiyet göstermesi gerekir. Bir süreç var. Bürokrasi de kendisine gelen önergeler için görüş alıyor. Burada bir kasıt yok. Daha dikkatli olmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.  

‘Konu siyasi’ açıklamalarının yanlış anlaşıldığını söyleyen Hızal, “Siyasi derken siyasilerin tavrı demek istedim. Belediye başkanımızın mecliste olmasını isterdik” dedi.  Kökkılınç da, “Filiz Hanım 2 yıldır tüm meclislere geliyor. Kiraz Belediye başkanımızı burada hiç gördük mü? Bir kere bütçe konusunda, o da bin bir ricayla geldi belki de gelmedi. Birisini eleştirirken biz kendimiz ne yapıyoruz diye sormamız lazım. Selçuk Belediye Başkanımıza haksızlık etmek doğru değil” dedi.

TARIM ARAZİLERİ, HOBİ BAHÇELERİ TARTIŞMASI
Toplantıda ayrıca kentteki bazı ilçelerde artan hobi bahçeleri konusu gündeme geldi. Özellikle Seferihisar’da tarım arazilerinin zarar gördüğü AK Parti Grubu tarafından öne sürüldü. AK Partililer CHP’lilerin TOKİ’nin bazı projelerine karşı çıktığını da ifade etti. CHP’li Meclis Üyesi Parlar, “TOKİ’den korkuyoruz, aman şehrimize gelmesin diyoruz” çıkışında bulundu. AK Partililer İzmir’de planlama sıkıntısı olduğunu da öne sürdü. CHP’li Kökkılınç da hobi bahçelerinin merkezi iktidar tarafından yürütülen imar affından yararlandığını aktardı.  

AK Partili Boztepe, “Hobi bahçesi adı altında villalar bile yapıldığını söyledim. Tüm belediyeleri geçmiş yıllarda göreve çağırdım. Bir köy kurmuşlar. O resimlere bakın içiniz sızlayacak. Lütfen yıkın bunları. Belediyenin işi bu, engel olacak. Bunu getirip imar barışına bağlamanın anlamı yok. Bakın bakalım İzmir’de gecekondular hangi dönemde yapıldı? Bunlar bu kentin sorunu ve bunları biz, bu meclis çözeceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımızın önceden görev yaptığı Seferihisar’da olmuş bunlar” dedi.

CHP’li Erhan Uzunoğlu da, “Özgür Bey’in gösterdiği fotoğraflar kendilerinin buldukları fotoğraflar değil. Komisyonda müdürümüzün bize gösterdiği fotoğraflardır. Bu adam buraya konut istiyor. Hep beraber reddettik. Hiçbirimiz siyaset yapmadık. Kabul edilmesi söz konusu olamazdı. Hobi bahçeleri için çözüm üretelim. Reddettik işte. Yıkım kararı var. Hadi gidelim üstüne! Daha birbirimizi ne kadar döveceğiz? Burada skor falan almıyor” açıklamasında bulundu.  

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir