MENÜ
İzmir 21°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti’den Soyer’e ‘dönüşüm’ salvosu!
Politika
23 Şubat 2023 Perşembe 20:38

AK Parti’den Soyer’e ‘dönüşüm’ salvosu!

Soyer’in İzmir Afet Planı Deprem Hazırlık ve Dirençlilik Çalışmaları Bilgilendirme Toplantısı’nda yaptığı açıklamalara AK Parti cephesinden tepki geldi. İl Başkanı Sürekli, Soyer’i ‘kentsel dönüşüm’ üzerinden eleştirdi, “Söylediği her şey kâğıt üstünde kaldı” dedi.

GERÇEKİZMİR- Türkiye Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma sebep olan depremlerin yaralarını sarma çalışmalarını devam ettirirken İzmir Büyükşehir Belediyesi üç yıldır yürüttüğü depreme hazırlık ve dirençlilik çalışmaları hakkında bir toplantı gerçekleştirdi.

Akademisyenlerin, meslek odalarının temsilcilerinin, yetkili bürokratların yanı sıra CHP’li milletvekilleri ve ilçe belediye başkanlarının yer aldığı toplantı Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenirken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer önemli mesajlar verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer üç yıldır süren depreme hazırlık ve dirençlilik çalışmaları hakkında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada İzmir’in tüm ilçelerinde vatandaşların bina deprem karnesi almak için belediyeye başvurabileceklerini açıkladı. Soyer, kentteki yapı stokunun yüzde 80'inin eski ve yaşlı olduğunu belirterek önümüzdeki yıldan itibaren belediye bütçesinin yüzde 10’unun deprem çalışmalarına aktarılacağını açıklarken bu konu hakkında hükümete de, "Bir bu kadar yatırımı da merkezi hükümetten bekliyoruz" çağrısını yaptı.

SÜREKLİ:SÖYLEDİĞİ HER ŞEY KAĞIT ÜSTÜNDE KALDI

Soyer’in açıklamalarına AK Parti cephesinden tepki geldi. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı;

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı; deprem ve kentsel dönüşümü konuşurken, özeleştiri yoksunluğunu sürdürüyor. Uzmanlar, İzmir’i yıkıcı depremlerin beklediğini söylerken; 25 yıllık CHP idaresindeki şehrimizde halen yüzde 80 kentsel dönüşüm zorunluluğunu duyurmayı iş sayıyorlar! 

Belediye Başkanı; İzmir’in yüzde 80’inin dönüştürülmesi gerektiğini söyleyip idaresinde ve sorumluluğunda olan bu işle ilgili tek adım atmamıştır. İzmir depreminin ardından yaptığı bir apartmanlık dönüşüme de bakıldığında; söylediği her şeyin kâğıt üstünde kaldığı görülüyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir