MENÜ
İzmir 13°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti'den Soyer'e 'önerge' kontrası: Esef verici!
Politika
18 Eylül 2019 Çarşamba 20:34

AK Parti'den Soyer'e 'önerge' kontrası: Esef verici!

Soyer’in AK Parti’nin PKK’yı kınama önergesinin mecliste neden reddedildiğine yönelik açıklamasına AK Parti’den jet yanıt geldi.

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, son günlerde bazı yayın organlarında “İzmir’de AK Parti’nin PKK’yı kınama önergesi reddedildi; CHP PKK’yı kınayamadı” başlıklarıyla yer alan haberler ve bu konuyla ilgili açıklama yaptı.

Soyer, açıklamasında “Meclisimize sunulan önergenin gündeme alınmamasının nedeni, şekil ve ciddiyet itibarıyla kabul edilemez olmasındandır. Meclisimizin isim vermeden, hukuki bir temele dayanmadan, dünyadaki tüm ülkeleri, Türkiye’deki sivil toplum örgütlerini, siyasi partileri, kurum ve kuruluşları töhmet altında bırakan, neredeyse dünyadaki herkesi teröre destek vermekle itham eden gayri ciddi bir açıklamayı gündeme alması beklenemez. Böyle bir kınama metninin kabulü aynı zamanda devletin güvenlik ve emniyetten sorumlu güçlerinin görevlerini yapmadığını kabul etmektir.” İfadelerini kullanmıştı.

HIZAL: ESEF VERİCİ!

Soyer’in açıklamalarına AK Parti’den jet yanıt geldi. AK Parti Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili avukat Özgür Hızal, sosyal medyadan açıklamada bulundu. Hızal, “Tunç Soyer, meclis üyemizin terörü lanetleme önergesini “ciddiyetsizlik ve siyasi rant kaygısı” olarak nitelendirmiş ve bu lanetleme metninin ülkemizi itibarsızlaştıracağını iddia etmiş. Önergenin (kendisine göre) daha ciddi ve siyasi rant gözetmeyen bir metnini kendileri düzenleyip meclise sunabilmeleri mümkünken bunu yapmayıp duyarsız kalan Soyer'in, Onlarca yıldır terörle ciddi mücadeleler veren bir ülkenin vatandaşı olarak böyle bir kınama metninden “itibarsızlık” sonucu çıkarması esef vericidir. Biz, asıl çekincelerinin beraber yol yürüdükleri terör örgütü uzantısına laf söyleyememeleri olduğunu çok iyi biliyoruz. Şehrimizdeki bir programda ağırladığı ve “Amed Belediye Başkanı” ünvanıyla anons ettirdiği görevden alınmış bir şahsın bağlı olduğu partiyi lanetlemesi çok da beklenebilir bir durum değildi tabi.” İfadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir