MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti'den Tugay'a yangın eleştirisi, 'uçak' desteği!
Politika
19 Ağustos 2024 Pazartesi 13:49

AK Parti'den Tugay'a yangın eleştirisi, 'uçak' desteği!

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, son günlerde İzmir’de yaşanan ve söndürülmesi zaman alan orman yangınlarıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. İnan Tugay'ın yangın söndürme uçağı alma girişimi ile ilgili olarak, "Eğer finansal olarak böyle bir adım atacaksa Ankara’da bürokratik tüm aşamalarda kendisine destek oluruz" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin çıkan yangınlarda zafiyet gösterdiğinin altını çizen İnan, “İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Yangınında sınıfta kalmıştır. Bu yangın şehir yangınıdır. Görev sorumlulukları İzmir Büyükşehir Belediyesine ait olan yerlere yangın söndürme işlemini yapamamıştır. Yerleşim yerlerindeki yanan dükkanlarda ve evlerde Büyükşehir yönetiminin zaafiyeti söz konusudur.” dedi. 

İnan, Yangınların her sene İzmir’de belirli zamanlarda yaşanmasına rağmen koordinasyon probleminin yaşandığını ve yangına hazırlıksız kalındığını söyledi; “Senede istisna zamanlarda yaşanan afetlere böyle bir hazırlıksız durumda olmak kabul edilemez. Koordinasyon problemi ve yetersiz alt yapı nedeniyle İzmir Emniyeti'nin TOMA araçları yangına müdahale etmiş ve yangın bu şekilde birçok noktada kontrol altına alınmıştır.”

Yangında zarar gören yerler için çalışmaların başladığını belirten İnan; “Büyükşehir Belediyesinin beceriksizliği yüzünden zarar gören yerler için hükümetimiz kolları sıvamış, hasar tespit raporlarıyla en hızlı bir şekilde yaraları saracaktır. Biz milletvekilleri olarak valiliğimizle birlikte takipçisi olacağız” dedi.

YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞI DESTEĞİ!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın yangınlarla mücadele noktasında havadan yangın söndürme aracı alacağını söylemesine tepki gösteren İnan, Büyükşehir Belediye Başkanının bu adımı atması doğrultusunda bürokratik destek vereceklerini belirtti; “Tunç Soyer döneminde milyonlarca para vatandaşlardan toplanıp tek bir teçhizat alınmamıştır. Şimdi yeni başkanın "ben uçak alacağım" demesi büyük bir komedidir. Eğer finansal olarak böyle bir adım atacaksa Ankara’da bürokratik tüm aşamalarda kendisine destek oluruz”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir