MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti ittifaka o anketlere göre karar verecek!
Politika
2 Ocak 2018 Salı 08:43

AK Parti ittifaka o anketlere göre karar verecek!

AK Parti yönetiminin MHP ile genel seçimlerde ittifak konusunu çıkacak anket sonuçlarına göre karara bağlama eğiliminde olduğu belirtildi.

MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli, siyasi partilerin seçimde ittifak yapmasına izin veren yasa çıkarılması önerisini ‘Cumhur İttifakı’ adı altında gündeme getirmişti. Önerinin ardından AK Parti ve MHP arasında ittifak yapılmasına ilişkin görüş alışverişi başlamıştı.

Cumhuriyet’ten Emine Kaplan’ın haberine göre, AK Parti'de ittifak konusunu değerlendiren komisyon, Bahçeli’nin ortaya koyduğu formülü karışık buldu.

AK Parti yöneticileri, Avrupa ülkelerinde konuyla ilgili uygulamaları da inceleyerek bir öneri de bulunacak.

Ancak ittifakla ilgili yasal düzenleme yapılmasının milletvekili seçimlerinde MHP ile ittifak yapılacağı anlamına gelmeyeceğini belirten AK Parti yöneticileri, “Bunu söylemek için çok erken olur. Buna karar verilebilmesi için o günün şartlarına bakılır. Eğer MHP ile ittifaka ihtiyaç duyulursa bu yönde karar alınır” görüşünü dile getiriyor.

AK Parti'nin, seçime yaklaşılırken yaptıracağı anketlerin sonuçlarına göre karar alacağı, eğer anketlerde hem Cumhurbaşkanlığı seçimi hem de milletvekili seçiminde parti açısından sıkıntı görülmezse MHP ile ittifak yoluna gitmeyeceği kaydediliyor.

Parti içinde, MHP ile bugünkü ortaklığın bile Doğu ve Güneydoğu’da AK Parti'ye zarar verdiği görüşünü dile getirenler bulunuyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir