MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti’den Yücel Erten’e destek!
Politika
24 Haziran 2024 Pazartesi 12:04

AK Parti’den Yücel Erten’e destek!

İzmir Şehir Tiyatroları Genel Yayın Yönetmeni Yücel Erten’in görevden alınacağını açıklaması kentte bomba etkisi yarattı. Erten’in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay’ı eleştiren açıklamalarına AK Parti cephesinden destek geldi.

GERÇEKİZMİR - İzmir’de kentin ana gündem maddelerinden biri Şehir Tiyatroları…

Temelleri 70 yıl önce atılan İzmir Şehir Tiyatroları Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer döneminde yeniden ‘perde’ demiş, genel sanat yönetmenliğine de Yücel Erten getirilmişti.

Erten geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Başkan Tugay’ın kendisi ile yola devam etmeyeceği bilgisini bürokratları ile aktardığını belirtti. Erten uzun bir yazı kaleme alarak zehir zemberek açıklamalarda bulundu. Tartışmanın ardından Büyükşehir'den İzmir Şehir Tiyatroları'na dair 'yol haritası' açıklaması geldi.

ERTEN'DEN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMALAR!

BÜYÜKŞEHİR'DEN YOL HARİTASI AÇIKLAMASI!

Kimi ünlü sanatçıların da tepkisini çeken karar sonrası Sercan Avcı ile Kafe Siyaset programına konuk olan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız’dan İzmir Şehir Tiyatroları Kurucu Genel Yayın Yönetmen Yücel Erten’e destek geldi.

“YÜCEL ERTEN’İN İFADELERİNİ DOĞRU BULUYORUM”

Yıldız açıklamasında, “Yücel Bey’in ifadelerini doğru buluyorum” dedi.

Yıldız şöyle konuştu, “Şehir Tiyatroları benim özel ilgilendiğim alan. Benim eşim de Devlet Tiyatroları’nda tiyatro sanatçısı. Şehir Tiyatroları’nın kurulmasına o gün destek verdik. Yönetmeliğe özerklik algısı ile destek verdik. Eleştirdiğimiz taraflar oldu, sınav tarzını eleştirdik. Sayın Yücel Erten’in yaptığı o dönemi açıklamaları ben mecliste eleştirdim. Üstten bakan bir dili sınava giren arkadaşlar için kabul edilir bulmadığımızı belirttik. Bunlar ayrı bugünkü yaşatılanlar ayrı. Eleştiririz ama belli bir noktayı koymamız gerekir. Nezaket kurallarına işletmeniz gerekir. Bugün Yücel Bey’in ifadelerini doğru buluyorum. Çağırırsınız konuşursunuz kaldı ki karşınızdaki yaşça sizden çok daha büyük, mesleki alanı tartışmıyoruz. O gün de meclise eleştiri konuşması yaparken Yücel Bey’in mesleki alanı üzerine kendimi hüküm verecek bir yetkinlikte görmem haddimi aşmak istemem. Bugün siz artık genel sanat yönetmeniniz değiştirmek istiyorsunuz, çağırırsınız müzakere edersiniz konuşursunuz ondan sonra da gerekli değişiklikleri yaparsınız. Cemil Bey’in böyle bir yoğurt yiyiş tarzı var geçtiğimiz 3 ay içinde ne oldu derseniz her gün bir daire başkanı ‘ne zaman ben görevden alınacağım diye güne başladı’… Böyle bir anlayışı aşılamanın bir anlamı yok ki”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Erhan Aydın
 24 Haziran 2024 Pazartesi 19:43
Tiyatro yu siyasete kurban etmeyin,
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir