MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Partili Dağ'dan Buca Metrosu mesajları!
Politika
3 Nisan 2022 Pazar 18:47

AK Partili Dağ'dan Buca Metrosu mesajları!

AK Partili Dağ ülke ve kent gündemini değerlendirdiği programda Buca Metrosu'ndaki ihale krizine de bir parantez açtı. Süreci anlatan Dağ, Büyükşehir'in ihale sürecindeki ve mahkeme kararı sonrası tavrını da eleştirdi.

GERÇEKİZMİR - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Beyaz TV'de 'Akılda Kalsın' programına konuk oldu. 

AK Partili Dağ ülke ve kent gündemini değerlendirdiği programda Buca Metrosu'ndaki ihale krizine de bir parantez açtı. 

Söze "Ne olduğunu İzmir kamuoyu biliyor, Türkiye de bilmeli" diyerek başlayan Dağ şunları söyledi: 
CHP'nin 2019 vaatlerinden... Hatta Bizim Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Nihat Zeybekci’nin de vaadi arasında yer alıyordu. Yatırım planına alınması yönünde talepleri oldu.  Bizim takiplerimizle, Cumhurbaşkanımızın Buca Metrosu ihalesini kararını Resmi Gazete’de yayımlanan kararla onayladı. Haziran 2019'dan 2021 Mart aylarına kadar hazırlık çalışmaları 2-5 devam etti daha sonra ihale yapıldı... İhaleye 7-8 firma katılmış, 3 milyar da teklif veren var, 9 milyar da teklif veren var. Birinci firma en düşük teklif veren firma, Nurol ve Yapı Merkezi ortaklığı... İkinci firma Gülermak... Daha sonra ihalenin sonuçları açıklanmayınca bazı laflar dönmeye başlamıştı ama biz onlara çok fazla kulak vermemiştik. Sonuç açıklandı, 529 milyon lira fazla teklif veren firma Gülermak kazandığı ilan edildi. Biz buna tepki gösterince Soyer, 'ihaleye biz karar vermedik, kredi aldığımız uluslararası kuruluş karar verdi’ dedi. Buna tepki gösterdik. 'Parayı veren kararı mı veriyor?' deyince Büyükşehir Başkanı 'Yok, biz karar verdik' diye açıklama yaptılar... Daha sonra iptal kararı olunca birinci teklifi veren firmalar dava açmış, Danıştay'a gitti ve süreç devam ediyor... 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir