MENÜ
İzmir 14°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Partili Dağ'dan 'erteleme kararı' sonrası Kocaoğlu ve CHP'ye 'grev' salvosu!
Politika
8 Ocak 2019 Salı 10:11

AK Partili Dağ'dan 'erteleme kararı' sonrası Kocaoğlu ve CHP'ye 'grev' salvosu!

İZBAN grevinin Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararla 60 gün ertelenmesinin ardından açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ da Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP'yi topa tuttu. 

GERÇEKİZMİR - İZBAN'da Demiryol-İş İzmir Şube ile yaşanan toplu sözleşme krizi alınan grev kararının 30.gününde flaş bir gelişme yaşandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, İZBAN’a bağlı iş yerlerinde Türkiye Demiryolu İşçileri Sendikası tarafından uygulanmakta olan grevin “şehir içi toplu taşıma hizmetlerini bozucu nitelikte görüldüğünden” 60 gün süreyle ertelenmesine karar verildi.

Kararın ardından İZBAN'dan ve sendikadan peş peşe açıklamalar gelirken, Twitter hesabından paylaşımlarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ da Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP'yi topa tuttu. 

Kocaoğlu ile CHP'li milletvekillerinin krizi çözmek yerine kaçak dövüştüklerini ileri süren AK Partili Dağ, "'Grev kararı politiktir' diyen CHP’li vekil ve “Grev haktır ama bunu sadece İzmir'de yapmak, aklımıza farklı senaryolar getiriyor” diyerek bazı mesnetsiz imalarda bulunan Aziz Kocaoğlu bu karardan sonra mahcubiyet hissedecek midir?" ifadelerini kullandı. 

İŞTE O MESAJLAR 
1.İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZBAN işçilerinin talepleriyle ortaya çıkan grev sürecini yönetememiş ve çözülmesi işten bile sayılmayacak küçücük bir problemi, şehrin içine düştüğü büyük bir krize çevirmiştir.

2.Günde yüzbinlerce İzmirli hemşerilerimizin kullandığı İZBAN’daki grev, hemşerilerimizin mağduriyeti göz önüne alınarak Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile ertelenmiştir.

3. Aziz Kocaoğlu ve CHP'li vekiller, bu krizi çözmek yerine her zamanki gibi kaçak dövüşmeyi ve suçu başkalarına atmayı tercih etmişlerdir. Hatta meseleyi ileri bir boyuta taşıyıp komplo teorileri üzerinden tartışmaya başlamışlardır.

4. 'Grev kararı politiktir' diyen CHP’li vekil ve “Grev haktır ama bunu sadece İzmir'de yapmak, aklımıza farklı senaryolar getiriyor” diyerek bazı mesnetsiz imalarda bulunan Aziz Kocaoğlu bu karardan sonra mahcubiyet hissedecek midir?

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 ksk li
 8 Ocak 2019 Salı 23:34
başka yerde milletin aklıyla dalga geçebilirsiniz ama burada sökmez o taktik. çünkü izmir halkı bilinçli seçmendir
 İzmirli Doğrucu
 8 Ocak 2019 Salı 13:35
CHP'den pek hoşlandığım söylenemez ama Hamza bey ve AKP'liler neden işlerine geldimi topu Belediye'ye atıyor. İZBAN a yüzde 50 ortak değilmi hükümet. Yani başka yerde kuma kafayı gömmey işe yarar ama burası İzmir. Anlıyoruz yani ne olduğunu.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir