MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Partili Dağ’dan ‘büyükşehir adaylığını istiyor musunuz?’ sorusuna yanıt!
Politika
20 Ekim 2023 Cuma 21:09

AK Partili Dağ’dan ‘büyükşehir adaylığını istiyor musunuz?’ sorusuna yanıt!

Eski İzmir Milletvekili, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı Dağ, Bir TV’de telefonla katıldığı yayında ilk kez ‘İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olmak istiyor musunuz?’ sorusuna yanıt verdi. Dağ, Eski Milletvekili Çıray’ın ‘AK Parti ve İYİ Parti İzmir için anlaştı’ ve Kılıçdaroğlu’nun 2024’teki yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ‘adayımız Soyer’dir’ dediği iddiasını değerlendirdi.

GERÇEKİZMİR - Eski İzmir Milletvekili, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ Bir Tv’nin ana haber bültenine telefon ile bağlanarak önemli açıklamalarda bulundu.

Dağ, Eski İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın AK Parti ve İYİ Parti’nin İzmir özelinde anlaştığı ve AK Parti’nin aday çıkarmayarak İYİ Parti’yi destekleyeceği yönündeki iddiasına yanıt verdi. Dağ, ‘AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak istiyor musunuz’ sorusunu da cevapladı.

Dağ, son olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisini ziyaret eden İzmirli işadamlarına ‘yerel seçimde büyükşehir adayımız Tunç Soyer’dir’ dediği iddiasını da değerlendirdi.

ÇIRAY’IN İDDİASI: HİÇBİR MANTIKLI TARAFI YOK!

Dağ sözlerine Eski İYİ Parti Milletvekili Çıray’ın ‘İzmir’de anlaşma’ iddialarını değerlendirerek başladı.

Dağ, ‘’Aslında bunu çok konuşulacak bir iddia olarak görmüyoruz. Cevap verilmeyince bir tartışma doğsun istemediğimiz için mecburen bu konuda açıklama yapma durumu hasıl oldu. Böyle bir durum ne akla ne mantığa uyan bir durum değil. Konuşulabilecek bir durum da değil. AK Parti son seçimlerde Türkiye’de 1. Parti oldu ve bugüne kadar girmiş olduğu 20 seçimde 1. Parti olmuş bir parti. Mayıs 2023 seçimlerinde ipi göğüslemiş bir hareket. Biz Cumhur İttifakı olarak görüşmelerimizi yapıyoruz. Şu anda ittifakla alakalı stratejimizi ortaya koyuyoruz. Önümüzdeki günlerde Cumhur İttifakı olarak açıklamalarımızı yapacağız. Aytun Bey’in söylemiş olduğu ifadenin ne siyaseten ne rasyonel olarak hiçbir mantıklı tarafı yok. Sadece bu konuda bir açıklama yapılmaz ise kamuoyunda gereksiz bir tartışma olabilir düşüncesi ile bağlanma gereği hissettik’’ diye konuştu.

‘İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OLMAK İSTİYOR MUSUNUZ?’ SORUSUNA İLK KEZ YANIT VERDİ!

‘İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı ile ilgili bir talebiniz var mı? İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olmak istiyor musunuz?’ sorusuna yanıt veren Dağ, ‘’Biz kongremizi yeni geçirdik. Ben tekrar Tanıtım ve Medya Başkanlığı’na devam ediyorum. Tanıtım ve Medya Başkanlığı kritik bir görev. Seçimlerde kampanya yöneten bir birim. Biz 2023 seçimlerinin kampanyasını yönettik. Dolayısıyla dolayısı ile önümüzde yerel seçim var, yerel seçimlerin kampanyasını da yöneteceğiz parti adına. 12 sene boyunca milletvekilliği yaptık. Bu anlamda önümüzdeki dönemde de İzmir’e bir siyasetçi olarak hizmet etmeye devam ediyoruz. Bir talebimiz yok partimizin prosedürleri belli. Bundan önce de aynı şekilde sistem uygulandı. Gerekli incelemeleri yapacağız inşallah İzmir’de. Biz bu anlamda duruşumuz çok net görevimiz var görevimizi en iyi şekilde yapmaya gayret ediyoruz’’ dedi.

‘’İZMİRLİLERİN TAKDİRİNİ GAYET İYİ GÖRÜYORUM’’

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret eden İzmirli iş insanlarına ‘Büyükşehir adayımız Tunç Soyer’dir’ dediği iddiasını değerlendiren Dağ, ‘Öncelikle resmi bir açıklama değil. Resmi açıklamadan sonra değerlendirme yapmak daha doğru olur. Gayri resmi de olsa adaylık ile alakalı durumu İzmirliler takdir edecekler. Ne şekilde takdir ettiklerini ben de İzmirli hemşehrilerimizi ile görüştüğümüzde gayet iyi şekilde görüyorum’’ ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir