MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Partili Doğan'dan 'temayül' mesajları: Emek vurgusu!
Politika
3 Mayıs 2018 Perşembe 08:41

AK Partili Doğan'dan 'temayül' mesajları: Emek vurgusu!

AK Parti’den milletvekili aday adayı olan Büyükşehir Belediyesi AK Parti Eski Grup Başkanvekili Doğan, Kafe Siyaset’te istifası, aday adaylığı, cumartesi günü yapılacak olan temayül ve İzmir’in sorunlarına yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu.

GERÇEKİZMİR - Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili görevinden istifa eden ve milletvekili aday adayı olan Bilal Doğan, Gerçekizmir’de Kafe Siyaset programında gazeteci Sercan Avcı’nın konuğu oldu.

Doğan, istifası, aday adaylığı, cumartesi günü yapılacak olan temayül ve İzmir’in sorunlarına yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu.

DOĞRUYA DOĞRU YANLIŞA YANLIŞ DEDİK!
En son milletvekili seçiminde aday adayı olmak istemiştim. Partimizin meclis üyelerinin görevden ayrılmaması gerektiği söylendi. İstifa etmiştim, genel merkezimizin isteği üzerine istifamı geri aldım. O günden bugüne hem Konak’ta hem Büyükşehir’de 4 yılı aşkın bir süre bu görevi yapmaya çalıştık. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım “Bu kentin, İzmir’in, insanların yararına olacak her şeyi destekleyeceksiniz. Doğru her işin arkasında olacaksınız ancak eksik, yanlış, parti politikamıza ters gelen konularda da gerekçelerini göstererek ve çözüm önerileriyle saygı ve nezaket kuralları çerçevesinde gündeme getirip bunun takipçisi olacaksınız” demişti. Bizler de diğer meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte kentin yararına olan her konuya destek olduk. Ancak İzmir’in çıkarlarına aykırı bulduğumuz konularda da grup başkanvekili olarak itiraz ettim ve çözümleri gündeme getirdik. Kocaoğlu’nun önerilerine körü körüne hayır demedik. Doğruysa doğru, yanlışsa yanlış dedik. Arkadaşlarımla birlikte bu görevi eksiksiz yaptığımızı düşünüyorum. Benden sonra da yine en az benim kadar, hatta benden daha iyi bir şekilde bu görevi yapacak arkadaşlarımız var. 52 arkadaşımızdan bir tanesi bu görevi devralacak. Ben de beceri ve tecrübelerimle elimden gelen katkıyı sunacağım.

TEŞKİLAT EMEK VERENİ GÖZ ARDI ETMEZ!
2011’de temayülde birinci olmuştum. O zamanlar partide il yönetim kurulu üyesiydim. Daha sonra il başkan yardımcısı oldum. Sonrasında aday adayı oldum. O süreçte çalıştık ve kısmet oldu temayülde birinci oldum. Ancak tabi ki genel merkezimizin takdiriyle 7. Sıraya koyuldum. Bir insan olarak tabi ki ister istemez üzülmemek elde değil. Ama o gün attım üzerimden o üzüntüyü. Genel merkezimiz öyle takdir etmiştir dedik. Gayret ettik 6. sıradaki arkadaşımızı milletvekili yaptık ama bana kısmet olmadı. 2011’de teşkilatımız bize verilen görevleri yerine getirmenin sonucu olarak beni o birinciliğe layık gördü. O günden bugüne 7. sıraya koyulmamıza rağmen partimize küsmeden bütün motivasyonumuzla çalışmalarımıza devam ettik. Bugüne geldiğimizde de öyle inanıyorum ki partimizin bir hafızası var. Partililerimiz izliyor ve takip ediyor. Emek veren arkadaşları göz ardı etmeyeceklerdir diye düşünüyorum. Partililerimizin vefa duygusuna inanıyorum ve güveniyorum. Bizler ülkemiz için vatandaşlarımız için politika yapıyoruz. Temayül yarışı nezaket ve saygı kuralları içerisinde olacak. Büyük bir heyecanla olacak bu yarış. Bu yarıştan çıkacaklar genel merkez tarafından mülakata alınacak ve liste hazırlanacak. Biz bu listede olmasak da ülkemize, kentimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Temayülün ülkemize, partimize hayırlı olmasını diliyorum. 

ULAŞILIR BİR MİLLETVEKİLİ OLMAK İSTERİM
Ben 18 yıl kamu görevlisiyim. Sonra ticaret hayatına atıldım. İşim nedeniyle insanlarla sürekli yüz yüzeydim. Özellikle kentimizin, bireylerimizin sorunlarına çözüm bulmak için çabalayacağım. Karşımdaki insanlarla her zaman empati kurarım. Ulaşılır bir milletvekili olmak isterim. Çözüm odaklı olmak istiyorum. Cumhurbaşkanımızın davasına katkı koymak, çizdiği yoldan ilerleyerek ülkemizin ve kentimizin bulunduğu noktadan daha iyi yerlere gelmesini istiyorum. Türkiye’nin en güzel kenti olan İzmir’in hak ettiği yerlere gelmesi için çabalayacağım. İzmir’in İstanbul’la yarışmasını istiyorum.

BÜYÜKŞEHİR KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ BECEREMEDİ
Bu kentin özellikle kentsel dönüşüm sorununu çözmeliyiz. Yıllardır İzmir Büyükşehir Belediyesi şu ana kadar sadece 250 konutla ilgili kentsel dönüşüm çalışmalarına başlamış gözüküyor. Kentsel dönüşümü yapamadılar, beceremediler. Sürekli bir bahaneye sığındılar. Büyükşehir ve CHP’li ilçe belediye başkanları TOKİ’yi İzmir’e sokmayacağız diyorlar. TOKİ devletin bir kurumu değil mi? TOKİ’yi İzmir’e sokmayarak vatandaşı cezalandırmış oluyorlar. Dar gelirli, yoksul, ödeme gücü sınırlı olan insanlarımız için faydalı olan projelere karşı çıkıyorlar. Kentimizde birçok yerde TOKİ öncülüğünde kentsel dönüşüm yapılabilir. İzmir’in takip edilmesi gereken en önemli projesinin kentsel dönüşüm olduğunu düşünüyorum.

TRAFİK KONUSUNDA ŞAKA YAPTIĞINI ZANNETTİM
İzmir’in en büyük problemlerinden bir tanesi yerleşim problemidir. Ondan sonraki problem de trafik problemidir. Trafik problemini mecliste gündeme getirdiğimizde Sayın Kocaoğlu meclisin huzurunda “Ya bu kentte trafik problemi mi var. Yollarda en fazla 10 dakika beklersiniz” dedi. Şaka yapıyor zannettim, baktım çok ciddi söylüyor. Bu söylemler İzmirli vatandaşlarımızın aklıyla alay etmektir. İzmir’in neresinden gelirseniz gelir kent merkezine 35-40 dakika. Çok kısa bir mesafeyi bile günün her saatinde trafik sorunu yaşanıyor. Tramvay trafik sorununu çözeceği yerde daha çok karmaşık bir hale getirdi. 15 kilometrelik Konak Tramvayı’nın güzergahı 3 kez değişti. Bu projeyi yöneten kadrolar da 4 kez değişti. Bu proje masa başında İzmir’i bilmeyenler tarafından hazırlandı. Bilimsel bir araştırma yapılması gerekirdi. Konak’tan sonraki güzergah faydadan çok zarar getiriyor. Halkımızın da görüşleri alınarak bir güzergah çizilmeliydi.

KOCAOĞLU 'YAPILMIYOR' DEMEYİ KESTİ, KARŞI ÇIKMAYA BAŞLADI
Sayın Kocaoğlu ve ekibi “Hükümet İzmir’den alıyor ama İzmir’e bir şey vermiyor” diyor. Biz araştırdık, İzmir’e AK Parti döneminde yapılan projelerin, harcanan paraların A’dan Z’ye çalışmasını yaptık ve kitapçık haline getirip kamuoyuyla paylaştık. 45 milyar liralık bir yatırım yapılmış. Ben o kitapçığı alıp Kocaoğlu’na teker teker okudum. Daha sonra da tutanaklara girmesi için kitapçığı kendilerine takdim ettim. Türkiye’de Kocaeli Belediyesi’nden sonra en çok parayı İzmir Büyükşehir Belediyesi almış. Bu söylemler kulağa hoş gelsin diye söylenmiyor, belgeli ispatlı söylemler bunlar. Kocaoğlu o kitapçıktan sonra İzmir’e yatırım yapılmıyor demeyi kesti bu sefer de hükümetin yaptıklarına karşı çıkmaya başladı. AK Parti iktidarı İzmir’e bir şey kazandıramadı demek için hükümetin projelerine engel oluyorlar.

İZMİR’İN GELİŞMESİNİN ÖNÜNE TAKOZ KOYUYORLAR
Körfez Geçiş Projesi iki yakayı birbirine bağlayan çok önemli bir proje. Birinci anlamda ekonomik bir katkısı olacak. Hem yakıt, hem de vakit tasarrufu için çok değerli bir proje. Aziz Kocaoğlu bu projeye karşı olmadığını söylüyor ama hazırlattıkları ulaşım master planında proje yok. Yine İzmir halkının aklıyla alay ediyorlar. Bu projeye karşı gelmelerinin tek sebebi ideolojik yaklaşımları. Konak Tünelleri yapılırken herkes karşı geldi ama bugün görüyorsunuz ki büyük bir trafik sorununu çözdük. İzmir’in gelişmesinin önüne takoz koyuyorlar.

SEÇİMLERDEN BÜYÜK BAŞARIYLA ÇIKACAĞIZ
Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın kongreye geleceğini daha önceden biliyorduk. Bu kongre erken seçim kararından sonra seçim startı haline geldi. İzmir açısından bir şans oldu. Aydın Şengül başkanımız göreve geldiğinde bütün tecrübe ve birikimini müthiş bir performans sergiledi. Bütün teşkilatlarımız gece gündüz demeden çalışarak kongreye hazırlandı. Hemşehrilerimizin katılımı çok yüksekti. Aydın Şengül’ün getirdiği enerji tüm teşkilatımıza olumlu şekilde yansıdı. Bu seçimlerden büyük bir başarıyla çıkacağımızı düşünüyorum.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir