MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Partili Kaya'dan CHP'ye CHP'li Başkan'ın sözleriyle salvo!
Politika
24 Aralık 2019 Salı 12:20

AK Partili Kaya'dan CHP'ye CHP'li Başkan'ın sözleriyle salvo!

AK Parti İzmir Milletvekili Kaya, CHP Gaziemir İlçe Kongresi’nde Belediye Başkanı Arda’nın parti içine yönelik yaptığı ‘ihale’ çıkışı üzerinden CHP’yi sert sözlerle hedef aldı.

GERÇEKİZMİR – Cumhuriyet Halk Partisi’nde(CHP) kongre maratonu sürerken, geçtiğimiz hafta sonu yapılan Gaziemir İlçe Kongresi’ne Belediye Başkanı Halil Arda’nın parti içine yönelik sözleri ve iddiaları gündeme oturdu.

Arda, kongrede konuşmasında partisinin kendisine sahip çıkmadığını öne sürerek, "İlçede birçok tartışma yaşadık. Eşkıyalık yaptılar. Keşke il başkanı, yönetimi ve ilçe yönetimi, yanımızda olsaydı" demişti. Arda, gündeme oturan ‘ihale’ çıkışında bulunmuş, "Bir haftalık belediye başkanıydım, 23 Nisan etkinliklerini kucağımda buldum. Bir meclis üyesi geliyor ve 'Çiçek işini bana ver’ diyor. Halil Arda hiçbir zaman böyle bir iş içinde olmaz. Seçim döneminde ne bir kuruş yardım aldım ne birisinin yemeğini yedim. Ne yedim ne içirdim. Halen daha ayda 10 bin lira seçim masraflarının borcunu ödüyorum” demişti.

Arda’nın sözleri ve iddiaları üzerinden AK Parti cephesinden CHP’ye sert eleştiriler geldi. AK Parti İzmir Milletvekili ve MKYK Üyesi Mahmut Atilla Kaya sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajında CHP’yi Arda’nın sözleri üzerinden eleştirdi.

Kaya şu ifadeleri kullandı: 
Türkiye, CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi'ndeki 25 milyon liralık rüşvet iddiasını konuşurken, İzmir'de de 'ihaleye fesat' ve 'yolsuzluk' skandalı gündemi meşgul ediyor. CHP'li Gaziemir Belediye Başkanı, partililerinin kirli işlerini ortaya dökmeye başladı. Dikkatle izliyoruz.

CHP'li Başkan Halil Arda, 'çiçek ihalesi' vermediği CHP'li meclis üyesi Levent Çağlarsu'nun kendisini hedefe koyduğunu söylüyor. Yine ilçedeki geri dönüşüm malzemelerinin toplanması için açık ihale yaptığını, CHP İlçe Başkanı'nın ise bu işi ihalesiz vermesini istediğini söylüyor.

CHP'li Gaziemir Belediye Başkanı diyor ki, "Ben bazılarının işlerine çomak soktum. Bu yüzden bana saldırıyorlar. Tüm bu konuları genel merkeze taşıyacağım, genel başkanıma bilgi vereceğim..." Yanlış adrese gidiyor, gideceği yer Cumhuriyet Savcılığı'dır.

Ortada yolsuzluk, ihaleye fesat karıştırma, irtikap, tehdit, şantaj, organize işler var. CHP'li Gaziemir Belediye Başkanı'nın yapacağı iş, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmak olmalıdır. Aksi halde kendisi de bu suçlara ortak olacaktır.

CHP'de dönen bu organize işleri görünce, yağmurlu havada İzmir'i susuz bırakan zihniyeti daha iyi anlayabiliyoruz. İzmirliler yağmur altında su kuyruğunda, bunlar ihale kuyruğunda.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir