MENÜ
İzmir
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Partili Kaya’dan Selçuk mesaisi… CHP’ye kaynak tepkisi!
Politika
9 Şubat 2025 Pazar 13:06

AK Partili Kaya’dan Selçuk mesaisi… CHP’ye kaynak tepkisi!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Selçuk'ta gerçekleştirdiği programlarda muhtarlar ve kanaat önderleriyle buluştu, esnafları ziyaret etti. İlçede yapımı süren kamu yatırımlarının şantiyelerini de ziyaret eden Kaya, "İzmir, Kocaeli'den sonra fert başına en çok parayı alan şehir. Kendi beceriksizliklerini, suçu başkalarının üstüne atarak gizleme çabaları var. Kaynak var ama kaynakları çarçur eden zihniyet oldukça, hizmete ayrılan, yatırıma ayrılan bir şey kalmıyor" dedi.

Selçuk'taki programına ilk olarak muhtarlarla buluşarak başlayan Kaya, mahallelerin sorunlarını dinledi, talepleri aldı. Muhtarlarla ve AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Hakan Bayraklı ile birlikte inşaatı hızla devam eden Selçuk Devlet Hastanesi şantiyesine giden Kaya, burada yetkililerden bilgi aldı. Selçuk Devlet Hastanesi'nin 100 bin nüfusun ihtiyacını karşılayacak donanıma sahip olduğunu hatırlatan Kaya, "Hastane inşaatımızın tamamlanması ile birlikte Selçuk ilçemizde sağlık alanında kalite daha da yükselecek ve vatandaşlarımız Sağlık Bakanlığı'mızın belirlediği yüksek standartlarda sağlık hizmeti alacaklardır. İlçemizde yapılan bu hastanemizle birlikte vatandaşlarımız sağlık hizmetine çok daha rahat bir şekilde ulaşabileceklerdir" dedi.

CHP, HASTANE YAPIMINI ENGELLEMEYE ÇALIŞTI! SELÇUK'UN YILLARINI ÇALANLARI UNUTMADIK!

Hastanenin yapımını engellemeye çalışanların Selçuk'un yıllarını çaldığını belirten Kaya, "Selçuk Devlet Hastanesi inşaatı oldukça hızlı ilerliyor. Bu önemli yatırım sayesinde, ilçedeki sağlık hizmetlerini daha erişilebilir ve daha kaliteli hale getirerek hemşehrilerimizin hayat standartlarını yükseltmeyi hedefliyoruz. Hastanemiz 12 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olacak. 50+25 yataklı olarak planlandı. Bölgenin sağlık ihtiyaçlarına çözüm sunacak şekilde, altyapısı güçlü ve modern tıbbi ekipmanlarla dolu olacak. 2025 yılı sonunda inşaatını tamamlayıp hizmete açacağız. Tabi yeri gelmişken şunu da ifade etmeden geçemeyeceğim. Bu hastanenin yapımını engellemek adına her şeyi yapan ve bu süreci geciktiren CHP'li yerel yönetimi de unutmadık. Beceriksiz ve iş bilmez yerel yöneticiler Selçuk'un yıllarını çaldılar. Selçuk'a hastane yapılmasını engelleyen zihniyeti hemşehrilerimizin vicdanına havale ediyoruz. Ama ne kadar engellerlerse engellesinler, sonuçta kazanan iyilik, güzellik oluyor. Onlar engellemekte inat ettiler, biz yapmakta murat ettik. Sonuçta bu eser ortaya çıkıyor. Selçuk'umuza hayırlı olsun" dedi.

TOKİ'DEN SELÇUK'A 1380 KONUT, EN AZ 3 YILDIR SELÇUK'TA İKAMET EDENLER 14 ŞUBAT'A KADAR BAŞVURABİLECEK VE KİRA ÖDER GİBİ EV SAHİBİ OLABİLECEK!

Hastane şantiyesinden sonra Kaya'nın ikinci durağı Selçuk'ta inşaatı yükselen TOKİ konutları oldu. TOKİ konutlarının Selçuk'un en sağlam zeminine inşa edildiğini hatırlatan Kaya, CHP'li yerel yönetimin bu projeyi de engellemeye çalıştığını ancak başaramadığını belirtti. Bölgeye 1380 konut yapıldığının bilgisini veren Kaya, hak sahibi olup sözleşme imzalamayanların neticesinde 213 konutun boşa çıktığını bunlar için Selçuk'tan başvuru toplanmaya başlandığını belirtti. Başvuru için en az 3 yıl Selçuk'ta ikamet şartı arandığını belirten Kaya, "5 Şubat'ta başvurular başladı. 14 Şubat'a kadar Selçuk'ta yaşayan ve en az 3 senedir ilçede ikamet eden hemşehrilerimiz başvuruda bulunabilecek. 213 konut için 24 Şubat'ta kura çekilecek. Diğer konutların ise hak sahipleri daha önceden belirlenmişti. Burada yeni bir yaşam alanı inşa ediliyor. 2+1 ve 3+1 iki ayrı tip olmak üzere, tamamı ebeveyn banyolu, sosyal donatı alanlarıyla, kafeteryası, ticaret alanları, parkları, ilkokulu ve ibadethanesiyle adeta yeni bir şehir kuruluyor. Mayıs ayında ilk etap teslimleri yapılacak, burada yaşam başlayacak. Burada şunu ifade etmek istiyorum, burası çok modern bir site oldu. Kendi arıtma sistemi olan bir siteden bahsediyoruz. Selçuk Belediyesi'nin arıtma tesisi yok, TOKİ'nin var. Biz iş yapıyoruz, başkaları gibi sadece konuşup yan gelip yan yatmıyoruz. Aramızdaki fark bu" ifadesinde bulundu.

BİZ ESER ÜRETTİK, CHP SLOGAN ÜRETTİ!

Selçuk'a yapılan kamu yatırımlarını anlatmaya devam eden Kaya, Yeni Hükümet Konağı'nın 4 bin 500 metrekarelik taban arazisi üzerinde, 10 bin 500 metrekare kapalı kullanım alanıyla tüm birimleriyle ilçeye hizmet verdiğini hatırlattı. Kaya, bunun dışında ilçeye iki yeni kapalı spor salonu kazandırdıklarını da söyledi. Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesi'nin bahçesinde ve Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi'nin bahçesinde iki adet, her birinde 360 koltuk kapasitesi bulunan çok amaçlı kapalı spor salonu yaptıklarını belirten Kaya, "Biz Selçuk için durmak bilmeksizin çalışmaya devam ediyoruz. Geçmişten bugüne Selçuk'umuza devasa yatırımlar yaptık. Küçük Menderes'te ıslah projesini yaptık, ilçeyi doğalgaza kavuşturduk, İZBAN ile Selçuk'ta ulaşımı kolaylaştırdık. Antik Kanal çalışmalarını yaptık, Adliye Sarayı'nı inşa ettik. İlçede birçok yeni okul inşa ettik, bölünmüş yolu yeniledik. Biz eser üretirken, CHP'nin sadece slogan ürettiğini görüyoruz. Selçuk'umuza gerçekleştirdiğimiz kamu yatırımları yeni dönemde de artarak devam edecek" dedi.

KAYNAKLARI ÇARÇUR EDENLER, BELEDİYELERİ BANKAMATİK MEMURLARIYLA DOLDURANLAR 'KAYNAK YOK YALANI' İLE İZMİRLİLER'İ KANDIRMAYA ÇALIŞIYOR!

CHP'nin kaynak yok yalanıyla İzmirliler'i kandırdığını belirten Kaya, "CHP'li Büyükşehir ve ilçe belediye başkanları işin kolayını bulmuş, yalanlarla, algı oyunlarıyla günlerini geçiriyorlar. Kaynak yok, hükümetten yeterli ödenek alamıyoruz diyerek milletin gözüne baka baka yalan söylüyorlar. İzmir, Kocaeli'den sonra fert başına en çok parayı alan şehir. Kendi beceriksizliklerini, suçu başkalarının üstüne atarak gizleme çabaları var. Kaynak var ama kaynakları çarçur eden zihniyet oldukça, hizmete ayrılan, yatırıma ayrılan bir şey kalmıyor. Belediye Başkanları kendi şehirlerinin sorunlarıyla ilgilenmiyor. Hepsinin aklı da gözü de başka yerde. Her fırsatta soluğu İstanbul'da alıyorlar. İzmir'de 30-40 gündür belediyeye gitmeyen başkanlar olduğunu duyuyoruz. İzmir, İzmir'den yönetilir. İzmir'in ilçeleri İzmir'den yönetilir. İzmir, İstanbul'dan yönetilmez. Hemşehrilerimiz her şeyin farkında. Eserle konuşun, işlerinizle gündeme gelin, başka şeyler peşinde koşmayın. Belediyeleri arpalık olarak görmeyin. Belediyelerdeki kadroları eşe dosta, parti içi güç mücadeleleri için delege ağalarına dağıtmayın. Belediyeleri bankamatik memurlarıyla doldurursanız, size gönderilen kaynakları personel maaşında tüketirsiniz. Böyle yerel yöneticilik olmaz, İzmir bunu kabul etmez" sözlerini sarf etti.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Gerçek İzmir