MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Partili Pehlivan'dan sert 'boykot' çıkışı: Menemen halkına ihanet!
Politika
4 Ocak 2021 Pazartesi 18:00

AK Partili Pehlivan'dan sert 'boykot' çıkışı: Menemen halkına ihanet!

AK Partili Aydın Pehlivan, CHP ve İYİ Parti’nin meclis toplantısına katılmayarak kura çekiminin 7 Ocak’a ertelenmesine yol açılması karşısında, “CHP ve İYİ Partili meclis üyelerimizin bu anlamda ivedi karar almamakla Menemen halkına ihanet ettiklerini düşünmekteyiz” çıkışında bulundu.

GERÇEKİZMİR - Menemen Belediye Başkan Vekilliği için yapılan, CHP’li Deniz Karakurt’un kura çekimiyle kazandığı ve AK Parti kanadı tarafından yargıya taşınması sonucu yenilenen seçim gerçekleşemedi. Yapılan yeni kura çekimini için mecliste flaş bir gelişme yaşandı. CHP ve İYİ Parti toplantıya katılmadı. AK Partili ve MHP’li üyelerin katılım gösterdiği oturum salt çoğunluk sağlanamadığı için kura çekimi 7 Ocak Perşembe Günü’ne ertelendi.

Toplantı sonrasında konuşan AK Partili Aydın Pehlivan, “Şu anda milletin takdirine, hukukun üstünlüğüne vurulmuş ciddi bir gemle karşı karşıyayız. Bir belediye başkan vekilliği seçimi yaşadık, bu seçimde ilgili yasa ve yönetmeliklere aykırı bir kura çekiminin gerçekleşmesi sonucunda 2’nci İdare Mahkemesi ve Bölge İdare Mahkemesi’nin aldığı kararı hiçe sayarak bugün Millet İttifakı dediğimiz CHP ve İYİ Parti meclis üyeleri meclise katılmayarak bugün yapılacak kura çekimini boykot seviyesine getirmişlerdir. Menemen halkının acilen hizmete ihtiyacı var, işçilerimiz şu anda belediyede para alamıyor, bekleyen yatırımlar var, hali hazırda Menemen halkının hizmet alma süreçlerini engelleyen CHP ve İYİ Partili meclis üyelerimizin bu anlamda ivedi karar almamakla Menemen halkına ihanet ettiklerini düşünmekteyiz. Süreç nereden buraya geldi? Belediye başkanının yolsuzluklarla ilgili şu anda cezaevinde bulunmasından dolayı hakikaten milletin karşısına çıkma irade ve güçleri olmayan CHP ve İYİ Partili arkadaşlarımız bu toplantıya katılmayarak içinde bulundukları zor durumu da Menemen halkına duyurmuş oldular. Bu konuyla ilgili 3 gün sonraya gün verildi. Bu konuyu Menemen halkının ve kamuoyunun takdirine sunuyoruz. Biz görev aşkıyla, görev azmiyle dimdik buradayız. Bu anlamda Menemen halkımız için inşallah hayırlara vesile olacak bir sonuç çıkacaktır. Bu ülkede hukukun üstünlüğüne hiç kimse gem vuramayacaktır” dedi.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?
‘3 gün sonra benzer bir durum yaşanabilir mi? Süreç nasıl ilerleyecek?’ sorularını yanıtlayan Pehlivan, “Biz şu an hayretler içerisinde izliyoruz. Menemen halkından kaçmak ne demektir? Biz bu görev süresi boyunca CHP’li ve İYİ Partili meclis üyesi arkadaşlarımızın takınmış oldukları tavırlardan dolayı hayret içerisindeyiz. İzliyoruz, her şeyle karşılaşabiliriz. Hukukçularımız bu konuyu irdeleyecek. Belediye Meclisi Kanunu’na ve ilgili yönetmelik gereği ikinci toplantı 4’te bir çoğunlukla toplanabilir diye bilgimiz var. Hukukçularımız inceleyecek, o minvalde ilerleyeceğiz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Birol DOYRANLI
 4 Ocak 2021 Pazartesi 22:25
Madem yasa ve yönetmeliklere aykırı olduğunu biliyordunuz, Belediye Başkan Vekilliği seçiminin sonucunun kur'a ile belirlenmesini neden teklif ettiniz? İki tarafın karşılıklı anlaşması ile kura çekimi yapıldı ve kaybettiniz. Bu nedenle teklifi kendiniz yaptığınız ve kura çekimi sonrasında kaybettiğiniz halde mahallelerin hazımsız, oyun bozan çocukları gibi mahkemeye giderek çirkeflik yapmış olmadınız mı? İşiniz gücünüz hileli yollara baş vurmak! Allah'ın adaletine inanıyorum ve kazanan yine Millet İttifakı adayı Başkan Vekili olacaktır. Burası dingo'nun ahırı değil. AKP li adayın kazanacağı güne kadar devam edilmeyecek...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir