MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Partili Saygılı'dan 'Buca Cezaevi' çıkışı: Olan biteni çarpıtan, siyasi rant derdine düşen onlar!
Politika
1 Kasım 2023 Çarşamba 13:47

AK Partili Saygılı'dan 'Buca Cezaevi' çıkışı: Olan biteni çarpıtan, siyasi rant derdine düşen onlar!

AK Parti İl Başkanı Saygılı, Başkan Soyer'e "Cezaevi, bir utanç abidesi gibi kentin ortasındayken; yıkan, taşıyan hükümet! Yerine rekreasyon alanı, pazar yeri, trafiği rahatlatan yol ve sosyal konut barındıran bir proje hazırlayan hükümet! Başından itibaren AVM yapılmasını planlayan onlar! Şehrin yararına her projeye itiraz eden, olup biteni çarpıtan, kendilerine siyasi rant sağlamak derdine düşen yine onlar!" yanıtını verdi. 

GERÇEKİZMİR - Yıkımı tamamlanan Buca Cezaevi alanı planlarına dair yargı süreci peş peşe alınan önemli kararlarla devam ediyor.  

Alanın kamusal yeşil olan olarak planlanmasını isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü yargı mücadelesinde bir kritik karar daha açıklandı. İzmir 6.İdare Mahkemesi bakanlığın alanı rezerv alan ilan etmesine karşı açılan davada verdiği yürütmeyi durdurma kararının ardından bu kez yetkiyi tamamen iptal etmişti. Bu kararla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının alanla ilgili plan yapma yetkisi ortadan kalkarken, İzmir 4.İdare Mahkemesi de Büyükşehir Belediyesi, meslek odaları ve çevreci avukatlar tarafından planların iptali talebiyle açılan davada kararını açıkladı. 

Rezerv alan davasında çıkan iptal kararının ardından İzmir 4.İdare Mahkemesi de yetki ortadan kalktığı için planların niteliğine bakmazsınız iptal kararı aldı. 

Kararın ardından önemli açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in mesajlarına tepki AK Parti İl Başkanı Bilal Saygılı'ndan geldi. 

- SOYER'DEN 'BUCA CEZAEVİ ALANI' KARARI SONRASI İLK AÇIKLAMA... 

AK Parti İl Başkanı Saygılı, Başkan Soyer'e "Cezaevi, bir utanç abidesi gibi kentin ortasındayken; yıkan, taşıyan hükümet! Yerine rekreasyon alanı, pazar yeri, trafiği rahatlatan yol ve sosyal konut barındıran bir proje hazırlayan hükümet! Başından itibaren AVM yapılmasını planlayan onlar!" yanıtını verdi. 

"BAŞINDAN BERİ AVM YAPILMASINI PLANLAYAN CHP ZİHNİYETİ!"
AK Partili İl Başkanı Saygılı şunları kaydetti: Bugüne kadar tek bir ağaç dikmeyen; yeşil alanların bakımından bile bihaber; Çöpten patlamaya hazır dağlar oluşturan; İzmir’i depreme, sel baskınına teslim eden; Kokuya, alt yapıya, trafiğe çözüm üretemeyen CHP’li Tunç Soyer’in Buca Cezaevi üstünden yaptığı yine şov, yine yalan ve kendisi ile çelişki! Cezaevi, bir utanç abidesi gibi kentin ortasındayken; yıkan, taşıyan hükümet! Yerine rekreasyon alanı, pazar yeri, trafiği rahatlatan yol ve sosyal konut barındıran bir proje hazırlayan hükümet! Başından itibaren AVM yapılmasını planlayan CHP zihniyeti! Şehrin yararına her projeye itiraz eden, olup biteni çarpıtan, kendilerine siyasi rant sağlamak derdine düşen yine onlar! 
Hal böyleyken söylenecek tek şey var: Hizmet edememenin dayanılmaz ağırlığı o kadar büyük ki üstlerinde; kimse hizmet etmesin, yatırım yapmasın istiyorlar! Ama nafile… Çünkü; istedikleri kadar engellemeye çalışsınlar; İzmir için üretmeye, çalışmaya devam edeceğiz...

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir