MENÜ
İzmir 21°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Partili Saygılı'nın 'siyasi şov' çıkışına Aslanoğlu'ndan yanıt!
Politika
20 Mayıs 2024 Pazartesi 11:27

AK Partili Saygılı'nın 'siyasi şov' çıkışına Aslanoğlu'ndan yanıt!

AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı, CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu'nun 19 Mayıs törenindeki sözlerine sert ifadelerle yanıt verdi. Aslanoğlu, Saygılı'nın çıkışını Sercan Avcı ile Kafe Siyaset programında cevapladı.

GERÇEKİZMİR - AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı’nın Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun 19 Mayıs alternatif töreninde yaptığı açıklamalara yönelik sert eleştirilerine Aslanoğlu Sercan Avcı ile Kafe Siyaset yayınında yanıt verdi.

Aslanoğlu alternatif tören yapmayı istemediklerini ancak daha önce karşılaştıkları engellemeler nedeniyle bu yola başvurduklarını açıklarken. Saygılı’nın sözlerine de yanıt verdi.

“ASLINDA BİZ ALTERNATİF TÖREN İSTEMİYORUZ!”

Aslanoğlu Kafe Siyaset programında şu ifadeleri kullandı:
Gündemi yeni yeni takip etmeye başladıklarında böyle şeylerle karşılaşabiliyorlar. Aslında biz alternatif bayramlar kutlamayı istemiyoruz. Biliyorsunuz çok uzun süre resmi bayramları kutlattırmamak ya da bizlere çelenk bıraktırmamak gibi bir çok şeyle karşılaştık. Kaymakamlar, siyasi partiler çelenk koyamazlar dedi. Sizler de bunun yüzlerce haberini yaptınız. Sonunda biz sabah var olan resmi programın dışında da kendi çelenkimizi bırakacağımız konuşmalarımızı yapacağımız törenlere başladık. Çok uzun süredir de sürüyor. Bugün ilk ke 19 Mayıs’ta olmuş değil. Bayramları doğru bayram gibi kutlamaya başladıklarında bunu takdir ediyoruz. 23 Nisan’da Valimiz(Süleyman Elban) İzmir halkının tümünü çağırdığında sonuna kadar destek olmuştuk. Sağ olsun yine tüm İzmirlileri alana davet etti. Bunlar hepimizin bayramları. Bu bayramlar olmalıyız. Konuşmalıyız. Birlik beraberliği anlatmalıyız. CHP’lilerle ayrı kutladığımız bayramlarla CHP’lilerle sohbet de ediyoruz. Bunların bir bayram kutlamasıdır ama bayram kutlaması her bayramda 19 Mayıs’ta da biz partililerimiz yan yana geldiğimizde memleket meselelerini de konuşuyoruz. Gençliği bugün bu hale getiren arkadaşlar buna ilişkin hiç sözleri olmadığı için ancak törenlere ya da törenlerin dışındaki şeylere ilişkin sözler kurmaya ihtiyaç duyuyorlar. Dün de bence birlik beraberlik içinde kutladığımız bir bayramdı.

SAYGILI NE DEMİŞTİ?

Saygılı tören ile ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:
CHP İl Başkanı Sayın Şenol Aslanoğlu’nun her fırsatta olduğu gibi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı da siyasallaştırdığını gördük. Milli bayramları, iktidarı eleştirme zeminine çevirdiler; alternatif törenleriyle gençliği dillerine dolayıp ‘kutuplaştırma’ taktiğini hayata geçirdiler. En hazin ve kabul edilemez olan şudur ki; milli bayramlar, hepimizin emanetidir. 19 Mayıs da birlik ve beraberlikle yüceltilmesi ve ortak mesajların verilmesi gereken önemli bir tarihtir. Ancak, CHP İl Başkanı Arslanoğlu, 19 Mayıs gibi müstesna bir ortak değeri istismar ederek ucuz bir siyasi şov peşine düştü. Gençlerin her alanda yolunu açıp Cumhuriyetimizin ikinci asra yürüyüşünü güçlendiren 22 yılı ve iktidarı mesnetsiz eleştirileri ile vurmak, lafla peynir gemisi yürütmeye çalışmaktan başka bir şey değildir. “Gereğini biz yapacağız” derken inandırıcı olmaları için de ortaya bir gençlik eseri, projesi koymuş olmalılar ki o da yok!

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir