MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Partili Sürekli'den CHP'ye 'boykot' tepkisi: Hukuktan kaçılmaz!
Politika
4 Ocak 2021 Pazartesi 17:25

AK Partili Sürekli'den CHP'ye 'boykot' tepkisi: Hukuktan kaçılmaz!

Menemen’de yargıya taşınan başkanvekili seçiminde tekrarlanacak olan kura çekiminin yapılacağı meclis toplantısının CHP ve İYİ Parti’nin ‘boykot’ hamlesi sonrası ertelenmesinin ardından AK Parti’den ilk tepki partinin hukukçu il başkanı Kerem Ali Sürekli’den geldi.

GERÇEKİZMİR - Menemen’de başkanvekili seçimiyle ilgili mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı sonrası CHP’nin yaptığı itirazı da reddetmesinin ardından Valilik kararıyla tekrarlanacak kura çekiminin yapıldığı meclis oturumu CHP'li ve İYİ Partili üyelerin toplantıya katılmaması nedeniyle Perşembe gününe ertelendi.

CHP’nin ‘boykot’ hamlesi sonrası AK Parti’den ilk tepki partinin hukukçu il başkanı Kerem Ali Sürekli’den geldi.

Sürekli, sosyal medya hesabından, “Hukuktan kaçılmaz! CHP; Menemen’de ne yaparsa yapsın, yargı kararını uygulamak, şaibeleri ortadan kaldırmak noktasında sorumludur. Çatışma zemininden nemalanmaya çalışmanın kimseye faydası olmayacağı gibi; hiç kimsenin Menemen’e zaman kaybettirmeye de hakkı yoktur!” ifadeleri yer aldı.

NE OLMUŞTU? 
Menemen Belediyesi’nde Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un ‘zimmet ve irtikap’ soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından İçişleri Bakanlığı’nın aldığı görevden uzaklaştırma kararı sonrası başkanvekili seçimi yapılmıştı. CHP’li Deniz Karakurt ile AK Partili Aydın Pehlivan arasında üçüncü ve dördünü turları eşitlikle bitince kura çekimi olmuş, CHP’li Karakurt kura ile başkanvekili olmuştu.

Mahkeme AK Parti cephesinden gelen itiraz üzerine yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Yürütmeyi durdurmaya Menemen Belediye Başkanlığı tarafından yapılan itiraz reddedilince İzmir Valiliği kura çekiminin tekrarlanmasını kararlaştırmıştı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir