MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Partili Yağcı'dan çarpıcı mesajlar: İzmir'de adayımızı belirlerken...
Politika
26 Eylül 2018 Çarşamba 08:43

AK Partili Yağcı'dan çarpıcı mesajlar: İzmir'de adayımızı belirlerken...

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Yağcı Gerçekizmir'e özel değerlendirmelerde bulundu. Yağcı aday adaylarına önemli mesajlar verirken, ittifak ve 'dışarıdan aday' konusunda da çarpıcı açıklamalar yaptı. Yağcı, "Biz İzmir’de adayımızı belirlerken, hemşehrilerimizin arzu ettiği bir adayı bulmak için buradayız. Vatandaşlarımız şimdiye kadar AK Parti kadrolarında yer almamış birisini aday gösterilmesini isterse, o da AK Parti’nin vizyonu ve misyonuyla uzlaşıyorsa niye olmasın…" dedi.

Gizem TABAN / GERÇEKİZMİR - AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Selim Yağcı, yerel seçimlere yönelik önemli değerlendirmelerde bulundu.

İki gün boyunca İzmir’de il yönetimi, ilçe başkanları ve ilçe belediye başkanları ile yoğun mesai yapan Yağcı, İzmir’de parti dışı aday formülünün uygulanabileceğini belirterek, "Eğer ki vatandaşlarımız şimdiye kadar AK Parti kadrolarında yer almamış birisini aday gösterilmesini isterse, o da AK Parti’nin vizyonu ve misyonuyla uzlaşıyorsa niye olmasın?" diye konuştu.

AK Parti İzmir teşkilatını, 2019 yerel seçimlerinde İzmir’i AK Belediyecilik ile tanıştırma noktasında kararlı gördüğünü belirten Yağcı, "Teşkilatımızın heyecanı bizi çok ümitlendirdi. İzmir, Genel Merkezimiz açısından da çok önemli özel bir yer. Özellikle, güzellikleriyle İzmir, ülkemizin vazgeçemeyeceğimiz köşelerinden birisi. Biz istiyoruz ki İzmirimiz de Türkiye’nin bir çok yerinde olduğu gibi AK Belediyeciliğin özelliklerinden güzelliklerinden faydalansın. Eminim ki İzmir’de AK Belediyeciliği bir kere tercih etseler pişman olmayacaklar. Biz bunu İzmir’li hemşerilerimize anlatacak ve bu vizyonu segileyecek başkanlarımızı seçme noktasında çaba harcıyoruz" dedi.

AK PARTİLİ OLMAYAN YERLERDE ADAYLAR ERKEN BELİRLENEBİLİR
Aday adayı olmak isteyen ilçe başkanları için mevcut görevinden istifa etme ve aday adaylığı başvurusu yapmasına yönelik soruyu yanıtlayan Yağcı, "AK Parti teşkilatları olarak yerel seçimlerde bu dönem erken davranmayı düşünüyoruz. Öncelikle mevcut belediye başkanlarımızla devam edecek olanlar ile ilgili bir değerlendirme yapıyoruz. Bir çok aday adayı oluyor ama bu görev bir kişiye veriliyor ve ister istemez aday olmak isteyen diğer arkadaşlarımızda bir kırgınlık oluşuyor. Biz bunlara sebebiyet vermeme, mevcut belediye başkanlarımızdan devam edeceklere işaret verme adına performanslarını değerlendiriyoruz. AK Parti Belediyesi olmayan yerleri çok geç bıraktığımızda adaylarımızın kendinş tanıtma noktasında zamanı az kalıyor. Belki bu dönem yetiştirebilirsek mevcut belediyesi AK Parti olmayan yerlerimizin adaylarını erken açıklamayı düşünüyoruz. Aday adayı olup aday olamayan arkadaşlarımızın da kırgınlıklarını rehabilite etme adına zaman olacağını düşünüyoruz. Bizim için aday adayı olacak tüm arkadaşlarımız çok kıymetli. Kırılganlık yaşayacak arkadaşlarımızın aday adaylığı noktasında bulunmamaları hem kendileri hem partimiz açısından çok önemli. Siyaset rekabet işidir. Benim özel bir cümlem vardır; "Siyasetin hamuru rekabet suyuyla karılmıştır.’’ Dolayısıyla rekabetten korkmamak lazım ama rekabet sonucunda kazanana asalet göstererek, saygıyla arkasında birlikte yürümek lazım. Biz AK Parti’de bir ekip ruhu içerisinde en iyiyi yakalama noktasında önce kendi içimizde rekabet edeceğiz ama onu bulduktan sonra o arkadaşımızın arkasında hep birlikte yürüyerek onun gücüne güç katıp şehirlerimize hizmet etmeyi hedefliyoruz. 2014’te yarım bıraktığımız işi,, yeni adayımızla teşkilatlarımızla İzmir’e hizmet etmeye hazırız" diye konuştu.

İZMİR DAHA İYİ NOKTALARDA OLMAYI HAK EDİYOR
Bu yerel seçimlerde İzmir’de iddialı olduklarını ve kenti AK Parti’nin yönetmesi için gerekçeleri anlatan Yağcı, "AK Parti Belediyeleri ile yönetilen şehirlerin öncesine ve sonrasında bakıldığında İzmir’i neden AK Belediyecilik ile tanıştırmak istediğimizi anlarsınız. Biz bir yere efendi değil hizmetkar olmaya geliyoruz. İzmir’in atıl olan, istenilen ölçüde kullanılamayan potansiyelini en üst noktaya çıkarmanın heyecanı ve hedefi içindeyiz. İzmirimiz bugün çok daha iyi noktalarda olmayı hak ediyor. Biz İzmir’in potansiyellerini daha iyi kullanabilecek bir ekip ve yönetim anlayışına sahibiz. Gelecek zamanda da İzmir’in potansiyelini uluslar arası noktalara çıkarabilecek, dünyanın önde gelen marka şehirleri arasına sokabilecek bir vizyona ve misyona sahibiz. Artık şehirlerin yarıştığı bir zamandayız, İzmir birikimleriyle potansiyeli ile bu yarışta çok daha önde olmalı. Biz, İzmir’in potansiyelinin verimli ölçüde kullanılmadığını düşünüyoruz. Biz daha iyisini yapmaya adayız, yaptıklarımız da bunun en büyük teminatıdır. İzmirliler bu konuda umarım bize ve adayımıza bu noktada güvenir. Bu mutlu sona hep birlikte ulaşırız, şehrimiz de hak ettiği hizmetleri daha üst seviyede alır. Biz milletimizin kararını başımıza taç yapmışız, karar halkımızın. İzmir daha önce AK Parti’de olmasa da başımızın tacı. İnanıyoruz ki bu dönem İzmir’i alacağız" ifadelerini kullandı.



HALKIMIZIN İSTEDİĞİ ADAYI ÇIKARACAĞIZ
İzmir’de büyükşehir adaylığı noktasında parti dışı formülün uygulanıp uygulanmayacağı hakkında konuşan Yağcı, "AK Parti toplumumuzun geneline hitap eden yapıda olan bir parti... Biz İzmir’de adayımızı belirlerken, AK Parti diye bir belirleme düşüncesinde değil hemşehrilerimizin arzu ettiği bir adayı bulmak için buradayız. Burada parti mensuplarımız ile görüşüyoruz ama gecede sokaktaydık. İzmirli hemşehrilerimiz, nasıl bir aday istiyor, nasıl bir profil bekliyor bunlara ilişkin araştırma yapıyoruz. Eminim ki o kesişmeyi sağlayacağız. Eğer ki vatandaşlarımız şimdiye kadar AK Parti kadrolarında yer almamış birisini aday gösterilmesini isterse, o da AK Parti’nin vizyonu ve misyonuyla uzlaşıyorsa niye olmasın… AK Parti’nin kendi ilçeleriyle özdeşleşen o ilçelere göre belediyecilik hizmetlerini sunacak bir aday olduğunda bu AK Parti içinde ya da dışında olacak diye bir şey yok. Partimiz içinde de çok değerli arkadaşlarımız var ama adayımız İzmirli hemşehrilerimizin tamamına hitap edecek bir aday olmalı. Senin, benim, onun adayı değil İzmir’in adayı olacak’’ dedi.



AK PARTİ’NİN ADAY GÖSTERMEME LÜKSÜ OLAMAZ
AK Parti ve MHP’nin 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği sürecinde kurduğu Cumhur İttifakı’nın yerel seçimlerde devam etmesi ihtimalinde İzmir’e nasıl yansıyacağı ve İzmir’de ittifaka bakış noktasında değerlendirme yapan Yağcı şunları söyledi:
İttifakların faydaları mutlaka büyük olur ama 2+2 siyasette her zaman 4 yapmaz. Bazen rüzgarı yakalarsınız 6 bile olur ama bazen de 3’ü bile geçemezsiniz. Biz MHP, BBP ile genel seçimlerde çok güzel bir birliktelik sergiledik. Bunun yerel noktalarda hangi şartlarda olacağını AK Parti olarak biz de MHP’nin söylemlerini duymamazlıktan gelmemiz mümkün değil ama AK Parti, Türkiye’nin bir numaralı partisi ve AK Parti’nin Türkiye’nin hiçbir yerleşim yerinde aday göstermeme gibi bir lüksü olamaz. Ama birliktelik olabilir. Bunun kurallarını, kuramlarını oluşturacak üst yönetimlerimizdir. Mutlaka İzmir için tabloya baktığımızda önceki seçimlerde AK Parti’nin de MHP’nin de aldığı oyları topladığımızda rakamsal olarak artı bir değer oluşabiliyor. Bunlar üst yönetimimiz tarafından mutlaka detaylı görüşülür, konuşulur ona göre karar verilir. Bunun yansımalarını hep birlikte görürüz, şu an sayısal bazda bakarak bu konuda net birşey söylemek mümkün olmaz!

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir