MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Aday gösterilmemişlerdi…. Eski başkanlardan kim/ne yapacak?
Politika
8 Mayıs 2024 Çarşamba 09:01

Aday gösterilmemişlerdi…. Eski başkanlardan kim/ne yapacak?

CHP İzmir’de yeni dönemde sadece 4 belediye başkanı yeniden aday gösterilmişti. Yerel seçimlerle birlikte görevleri sonra eren eski belediye başkanlarının yol haritaları belli oldu. Çoğu siyasete devam edecek eski başkanlardan kimi hukuk bürosu açtı, kimi kendisine ofis, kimi de ara verdiği eski işlerine döndü. İş konusunda emeklilik kararı alan da var.

GERÇEKİZMİR - Yerel seçimler öncesi gerçekleşen kurultayda genel başkan değişimi yaşayan Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Genel Merkez İzmir’de görevdeki 4 başkan hariç tüm isimleri aday göstermeme kararı almıştı.

Geçtiğimiz dönem başkanlık yapan isimlerden sadece Cemil Tugay, Filiz Ceritoğlu Sengel, İlkay Girgin Erdoğan ve İsmail Yetişkin yeni dönemde de aday gösterilmiş ve belediye başkanı seçilmeyi başarmıştı.

31 Mart Yerel Seçimleri’nde belediye başkanlığı sona eren eski başkanların tamamına yakını siyasete devam kararı alırken iş konusundaki yol haritaları da belli oldu.

Siyasete devam etme kararı alan İzmir Büyükşehir Belediye eski Başkanı Tunç Soyer, Konak’ta kızıyla birlikte hukuk bürosu açtı. Soyer’in Cittaslow ve Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Bölgeler Meclisi’ndeki görevleri de devam edecek. Soyer aynı zamanda kurultay delegesi…

Yakın çevresine siyasete devam mesajı veren Bornova Belediye eski Başkanı Mustafa İduğ ise otomotiv sektöründe faaliyet gösteren işlerini sürdürmeye devam edecek.

Çeşme Belediye eski Başkanı ise Ekrem Oran ise uzun yıllardır faal olan ambalaj sektöründeki işinin yeniden başına geçti. CHP’de kurultay delegesi seçilen Oran da siyasete devam edecek isimlerden.

25 yıllık belediye başkanlığının ardından 31 Mart seçimlerinde görevi bırakan Konak Belediye eski Başkanı Abdül Batur ise kendisine ofis açtı. Aynı zamanda kurultay delegesi olan Batur siyasete devam etme kararı alırken, zamanını açtığı ofiste görüşmeler yaparak geçiriyor.

Kentin deneyimli siyasetçilerinden Narlıdere Belediye eski Başkanı Ali Engin de siyasete devam kararı alan başkanlardan. Aynı zamanda kurultay delegesi de olan Engin uzun yıllardır faal olan müteahhitlik şirketinin başına döndü.

Önümüzdeki günlerde baba olma sevinci yaşayacak olan Çiğli Belediye eski Başkanı Utku Gümrükçü de siyasete devam edecek isimlerden. Gümrükçü’nün kısa vadede sivil toplum kuruluşlarında aktif roller alacağı öğrenildi.

Görevdeyken geçirdiği kaza nedeniyle uzun süredir ayaklarından tedavi gören Buca Belediye eski Başkanı Erhan Kılıç siyasete devam edecek. Kılıç aynı zamanda partide kurultay delegesi…Avukat olan Kılıç’ın tedavisinin tamamlanmasının ardından mesleğe dönme noktasında kararsız olduğu ancak inşaat sektöründeki işlerine geri döneceği öğrenildi.

İş hayatında emeklilik kararı alan isim ise Kemalpaşa Belediye eski Başkanı Rıdvan Karakayalı oldu. Karakayalı, hobi olarak tarımla uğraşacak.

Belediye başkanı olduktan sonra mali müşavirlik bürosunu kapatıp, sahibi olduğu sürücü kursunu da devreden Gaziemir Belediye eski Başkanı Halil Arda  siyasete devam etme kararı alırken, iş konusunda ise emeklilik kararı aldı.

Siyasete devam edecek olan Beydağ Belediye eski Başkanı Feridun Yılmazlar ise  tarım ve hayvancılıkla ilgili serbest ticaret yapacak. Yılmazlar da aynı zamanda kurultay delegesi olan isimlerden.

Bayraklı Belediye eski Başkanı Serdal Sandal ve Foça Belediye eski Başkanı Fatih Gürbüz siyasete yapmaya devam edecek. Ancak ikilinin kısa vadede herhangi bir iş yapma/kurma hedefi yok. Bu ikiliden Sandal kurultay delegesi.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Vatandaş
 9 Mayıs 2024 Perşembe 09:09
Hepsinin siyasi limiti dolmuş.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir