MENÜ
İzmir 20°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
‘Afetlere Dirençli Sağlık Sistemi Çalıştayı’ İzmir’de gerçekleşti
Güncel
11 Ağustos 2023 Cuma 16:14

‘Afetlere Dirençli Sağlık Sistemi Çalıştayı’ İzmir’de gerçekleşti

Kalkınmada Kadının Sağlık Hakkı Derneği tarafından düzenlenen Afetlere Dirençli Sağlık Sistemi Çalıştayı İzmir’de gerçekleşti. İki gün süren çalıştayda, kriz yönetimi, afet dönemlerinde sağlık çalışanı olmak, dirençli sağlık sistemi ve dezavantajlı gruplara yönelik sunumlar yapıldı.
Kalkınmada Kadının Sağlık Hakkı Derneği (KADINSA), Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı desteği ile hayata geçirdiği Afetlere Dirençli Sağlık Sistemi Çalıştayı’nı 5-6 Ağustos tarihlerinde İzmir’de gerçekleştirdi. 6 Şubat 2023 tarihli depremlerin ardından sağlık sektöründe yaşanılan sıkıntıların ele alındığı çalıştayda, kriz yönetimi, afet dönemlerinde sağlık çalışanı olmak, dirençli sağlık sistemi ve dezavantajlı gruplara yönelik önemli sunumlar yapıldı. İki gün süren çalıştayda, Kadınsa Yönetim Kurulu Başkanı Emine Gök’ün yanı sıra Psikolog Nezahat Bedir, Paramedik Gökçe Güllü, Psikolog İlknur Peder ve Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Türkan Günay konuşmacı olarak yer aldı. 

SAĞLIK HAKKI İNSAN HAKKIDIR
Alanında uzman isimler önemli değerlendirmelerde bulunduğu çalıştay hakkında bilgi veren Kalkınmada Kadının Sağlık Hakkı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emine Gök, “Dirençli sağlık sistemi kısaca iklim değişikliği ve diğer afetlerin neden olduğu sağlık riskleri ile başa çıkabilen ve bu etkileri en aza indiren bir sağlık sistemi olarak tanımlanabilir. Dünya Sağlık Örgütü, iklime dirençli sağlık sistemini ‘istikrarsız bir iklime rağmen nüfus sağlığında sürekli iyileştirmeler sağlamak için iklimle ilgili şokları ve stresi öngörme, bunlara yanıt verme, bunlarla baş etme, bunlardan kurtulma ve bunlara uyum sağlama yeteneğine sahip bir sistem’ olarak tanımlamıştır. 6 Şubat depremleri ve iklim değişikliğinin yol açtığı durumlar bizlere göstermiştir ki çoklu krizlerde sağlık hakkına erişim önemsenmeli ve bu alanda çok paydaşlı bir yönetişim yaklaşımı doğrultusunda çalışmalar geliştirilmelidir. Bu süreçlerde kimsenin arkada bırakılmaksızın tüm politika süreçlerine dahil edilmesini, sağlık hakkının evrensel insan hakları boyutu ile her koşulda ele alınması gerektiğini savunmaktayız” dedi.
 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir