MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Afrin'de son durum: TSK havadan bildiri attı!
Güncel
16 Mart 2018 Cuma 10:44

Afrin'de son durum: TSK havadan bildiri attı!

TSK ve ÖSO, 5 köy ile 3 tepeyi teröristlerden temizledi. Öte yandan TSK, Afrin'e havadan bildiri atarak, sivillerden teröristlerden ve mevzilerinden uzak durmasını istedi.

Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin kuşatması devam ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri adım adım kent merkezine ilerliyor.

Kuşatma devam ederken TSK, Afrin'e havadan bildiri attı. Bildiride sivillerden teröristlerden, barınak ve mevzilerinden uzak durmaları istendi. Afrin'den ayrılmak isteyenlerin de TSK'nın güvencesi altında olacağı kaydedildi.

TSK'nın bildirisinde teröristlere de "teslim ol" çağrısı yapıldı ve "Afrin'de huzur ve barış dolu bir gelecek seni bekliyor" denildi.

5 KÖY VE STRATEJİK ÖNEMDEKİ 3 TEPE TEMİZLENDİ
Öte yandan TSK ve ÖSO, Afrin'in güneyindeki Cinderes beldesine bağlı Yukarı Meski ve Aşağı Meski köyleri ile stratejik öneme sahip 524 ve 544 rakımlı tepeleri teröristlerden kurtardı. TSK ve ÖSO, Afrin'in Şeyh Bilal, Küçük Meydan, Kurdane köyleri ve stratejik öneme sahip 801 rakımlı tepeyi de teröristlerden temizledi.

Afrin bölgesi, ilçe merkezi ile Racu, Bülbül, Şeyh Hadid, Cinderes, Şeran ve Mabatlı olmak üzere 6 beldeden oluşuyor. Mabatlı dışında tüm belde merkezleri TSK ve ÖSO'nun kontrolünde bulunuyor. 

Terör örgütü YPG/PKK'nın yığınak ve savunma hatları büyük ölçüde Afrin ilçe merkezinde bulunuyor. Beldelerdeki sivilleri canlı kalkan yapabilmek için nüfusu zorla ilçe merkezine yönlendiren terör örgütü, merkezden Beşşar Esad rejimi ve askeri muhaliflerin kontrolündeki bölgelere gitmek isteyen Arap ve Kürt nüfusa engel oluyor. Sivillerin alıkonulması, Birleşmiş Milletler'den de tepki görüyor. 

Afrin ilçe merkezini kuşatan TSK ve ÖSO, buradan güneye gitmek isteyen sivillere ise güvenli geçiş imkanı veren bir koridoru açık tutuyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir