MENÜ
İzmir
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ahmet Özer'in avukatlarından AYM'ye başvuru
Güncel
9 Aralık 2024 Pazartesi 16:24

Ahmet Özer'in avukatlarından AYM'ye başvuru

Silivri cezaevinde tutuklu bulunan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in avukatları, bugün Çağlayan Adliyesi'nde Özer'in tutukluluğuna itiraz için AYM'ye bireysel başvuruda bulundu. Avukatlar, Özer'in tutuklanmasının üzerinden 40 gün geçmesine rağmen iddianamenin hazırlanmamış olmasına da tepki gösterdi.

Yerine kayyum atanan ve tutuklanarak Silivri cezawvine konulan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in tutukluluğuna karşı itiraz için AYM'ye bireysel başvuruda bulunuldu.

"PKK/KCK üyesi olmak" suçundan tutuklanmasının ardından uzaklaştırılan Ahmet Özer'e ilişkin gelişmeler sürüyor.

Özer'in avukatları Hasan Sınar ile Hüseyin Ersöz, Çağlayan'da basın mensuplarına açıklama yaptı.

Sınar, Özer'in tutukluluk incelemesinde devam kararı verilmesinin ardından buna itirazda bulunduklarını söyledi.

Müvekkilleri Özer'in tutuklanmasına gerekçe gösterilen kuvvetli suç şüphesi ile somut delillerin nelerden ibaret olduğunu öğrenmek istediklerini dile getiren Sınar, "Biz, bu soruşturma sürecinde müvekkilimiz hakkında yeterli suç şüphesini dahi ortaya koyan hiçbir somut delilin bulunmadığına dolayısıyla müvekkilimiz hakkında derhal tahliye kararıyla birlikte kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilmesi gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Özer'in diğer avukatı Hüseyin Ersöz ise adil yargılanma ile savunma hakkının ihlal edildiğine ilişkin Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunduklarını kaydetti. (BirGün)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Gerçek İzmir