MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Akpınar’dan ‘kaynak’ çıkışı: TBMM’ye seslendi
Yerel Yönetimler
2 Ocak 2018 Salı 18:55

Akpınar’dan ‘kaynak’ çıkışı: TBMM’ye seslendi

Karşıyaka meclis toplantısında konuşan Başkan Akpınar, belediye olarak gelirler noktasında yaşanan sıkıntıyı gündeme getirdi. Akpınar, “Kaynak yaratmak için uğraş veriyoruz. Umarım bu yıl TBMM’de belediyelerle ilgili kaynak yaratma açısından yasalar çıkar” dedi.

GERÇEKİZMİR - Karşıyaka Belediye Meclisi Ocak Ayı Birinci Oturumu, Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar başkanlığında gerçekleşti.

AKPINAR’DAN ‘GELİR’ ÇIKIŞI
Akpınar meclis açılışında yaptığı konuşmada belediyelerin gelirleri noktasında yaşanan sıkıntılara dikkat çekti. Akpınar, şunları söyledi: Belediyelerin gelirlerindeki düzelme olmadan hizmetleri yapıyoruz. Ciddi bir ekonomik tasarrufa gidiyoruz. Kaynak yaratmak için uğraş veriyoruz. Ne yazık ki ilçede kaynak yaratmada ciddi zorluklarla yaşıyoruz. Belediyeler ayakta durmak için ya satış yapıyor ya da borçlanıyor. Umarım bu yıl TBMM’de belediyelerle ilgili kaynak yaratma açısından yasalar çıkar. Bu düzenlemelerle biz de daha rahat hizmet yerine getiririz Sadece personel maaşı ödüyoruz. Hizmet aldığımız diğer işlerle ilgili ödemelerde zorlanıyoruz. 2018’de sağlık başarı dilerken bol gelirli bir yıl da diliyorum.”

DENETİM KOMİSYONU SEÇİLDİ
Meclis toplantısında denetim komisyonu seçildi. 5 kişilik komisyon için CHP Grubu’ndan  Şükrü Parmaklı, Müyesser Özuslu, Muhdi Şavural, Yücel Çağatay ve Önder Koç önerildi. AK Parti cephesinden, “Muhalefetten denetim komisyonuna almamak durumunda ısrar ediliyor. Çok şık bulmuyoruz. Muhalefetten de bir kişi olsaydı iyi olurdu” eleştirisi geldi. Kapalı zarf usulü ile yapılan oylamada  oy kullanan 37 meclis üyesinden 31’inin oyunu alan 5 isim de komisyona seçildi.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir