MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Akşener'den İzmir'de çifte miting ve iftar buluşması!
Politika
10 Haziran 2018 Pazar 14:14

Akşener'den İzmir'de çifte miting ve iftar buluşması!

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Tire ve Bergama'dan ülkeye seslendi. İktidarı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sert sözlerle eleştiren Akşener, "24 Haziran günü sandığa gittiğinizde şu soruyu kendinize sormanızı istiyorum... İkinci turda Erdoğan kimi karşısında görmek istemez..." ifadelerini kullandı. Akşener'in Bergama, Manisa ve Tire'den sonraki durağı İzmir Gündoğdu Meydanı oldu. Akşener iftarda İzmirlilerle bir araya geldi.

GERÇEKİZMİR - Türkiye 24 Haziran'daki erken seçimler için gün sayarken, Cumhurbaşkanı adayları ve partiler saha çalışmalarına tam gaz devam ediyor. 

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener de bu çalışmalar kapsamında İzmir çıkarması yaptı. 

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener Manisa'da yapacağı miting öncesi kente gelerek Bergama'da halka seslendi. 

İzmir programı kapsamında Bergama'ya gelen İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, parti otobüsüyle ilçe turu atarak vatandaşları selamladı.

Bergama Cumhuriyet Meydanı'na gelen Meral Akşener, 'Cumhurbaşkanı Meral Akşener' sloganlarıyla karşılandı. Ellerindeki Türk ve İyi Parti bayraklarıyla alanı dolduran vatandaşlar, 'İyi mi böyle', Tayyip gidiyeah, Akşener geliyeah', 'Paşaymış hadi be oradan', 'Atatürk yolunda İyi'ler geliyor' 'Çok iyi oldu, çok da güzel oldu, Tamam mı?' ve 'Kötülerin düşmanı, iyilerin Momy'si' 'İzmir'de simite gevrek, Cumhurbaşkanına Meral Akşener denir' yazılı dövizler taşındı. Akşener platforma çıktığında ise kadınlar ellerindeki tülbentleri Akşener'e verdi.

Söze, "Bu sıcakta oruç ağızla buradasınız bu benim için büyük vebal hakkınızı helal edin" diyerek başlayan Akşener'in Bergama mitinginde öne çıkan mesajları şöyle: 

"Milletime hele kadınlara ölünceye kadar şükran duyacağım. (Kadınlardan ‘Cumhurbaşkanı Akşener’ sloganları) Kadınların irfanı devreye girdi İYİ Parti’yi kurduk, ben de Cumhurbaşkanı adayı oldum. Meydanlar şenlendi, adaylar çoğaldı. 2. Tura kalacağı kesinleşen Sayın Erdoğan, bugün millete yalvarıyor, ‘lütfen’ diyor.Yuhalamıyoruz biz 24 Haziran’da gereğini yapıyoruz. Bana gelirken arkadaşım sordu ‘daha evvel geldiniz mi?’ diye ben daha önce çok geldim ama ilk defa böyle kalabalık ve heyecanla karşılanıyorum.

“MİLLETİN ADAMI DİYORLAR!”
Millet ittifakı Meclis’te çoğunluğu alacak. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tura beni bırakacaksınız. Bu ihtimalden hoşlanmadığı için sesini çıkaramıyor bu da benim hoşuma gidiyor. Ben mitinglerimizi göstermelerini beklemiyorum. Sarayın ekranları yerine milletin gönlünde olmak istiyorum. Geçmişte biz bunları yaşadık. Rahmetli Demirel’i konuşturmayan, Türkeş’e yer vermeyen valiler oldu ne oldu? Valiler gitti onlar geldi. En çok neye gülüyorum biliyor musunuz? Tayyip Bey’e ‘milletin adamı’ diyorlar. Yahu onlarca korumayla geziyorsun sen milletinden korkuyorsun sen nasıl lidersin nasıl Başkomutansın. Hadi oradan be! Sen milletinden korkuyorsun. Soruları önceden verilmiş gazetecilerin önünde duran milletin adamı!

İNSANLAR TARLAYA KÜSTÜ! 
Çiftçinin durumu malum. 4 litre sütle 1 litre mazot alamıyorsunuz. Tarlaya küstü insanlar ben bunların bilerek yapıldığını düşünüyorum. Et ve saman aynı anda ithal ediliyor. Her şey ithal edilir oldu. Ben her şeyin ithalata bağlanmasını cehaletten yapıldığını düşünmüyorum. Herkes gibi bizimde söylediklerimiz projelerimiz var. Bizimle dalga geçtiler, çılgın projemiz yok diye! Biz diyoruz ki, Türkiye’de yüzde 11 işsizlik var. Bunların yüzde 36’sı genç. Bunu indirmek zorundayız.

BANA 'KAYNAK NEREDE' DİYE SORUYORLAR... 
Her yıl 50 milyon dolarlık yatırım ile fabrika açacağız ve istihdam yaratacağız diyorum. Soruyorlar bana ‘Kaynak nerede?’... Türkiye’nin kaynakları hırsızların cebinde. 453 milyar dolar borçlandılar, 70 milyar dolarlık özelleştirme yapıldı. Peki, Bergamalı’nın cebine ne girdi? Hiçbir şey... Bir çılgın projeleri var. Bir baktık 65 milyar dolar gideri var. Soruyorum ‘Kaynağı nereden buluyorsun, bu projenin ülkeye geliri ne olacak?’ bunu sormak kimsenin aklına gelmemiş ama ben soracağım. Bir çılgın projesi daha var. Adam kıraathane yapacak. Ona da mı garanti vereceksiniz? Onu da mı yandaşlara yaptıracaksınız?

Konuşmasının ardından İYİ Parti İzmir milletvekili adaylarını sahneye davet eden Aşener, “Milletvekillerimizi size emanet ediyorum. Aynı zamanda kendime de oy istiyorum. 24 Haziran günü sandığa gittiğinizde şu soruyu kendinize sormanızı istiyorum... İkinci turda Erdoğan kimi karşısında görmek istemez...” ifadelerini kullandı. 

İYİ Parti Lideri Akşener Bergama'da vatandaşlara seslendikten sonra Manisa'da da bir miting yaptı. Akşener'in Manisa sonrası durağı yine İzmir oldu. Akşener bu kez İzmir'in Tire ilçesinde vatandaşlara seslendi. 

Akşener'in Tire mitinginden öne çıkan mesajları şöyle: 

"EVLERE ŞENLİK EKONOMİ BAKANIMIZ VAR"
“Ben 94’de belediye başkan adaylığı ile bu hayata başladım o zaman diyorlardı ki ‘Silkele başkan düşecek’ Silkelemeye devam ediyor. Medya bana yer vermiyormuş ne gam ben milletimle beraberim. Ben silkeleyeceğim siz düşüreceksiniz.Şimdi bir evlere şenlik ekonomi bakanımız var. Denizlililer nereden bulmuş dedim. Diyor ki “Kurla murla bizim işimiz olmaz” mazot benzin elektrik dolarla değil mi nasıl olurda sen dolar molar, kur mur işimiz değil diyorsun.Nasıl ekonomi bakanı oldun sen kardeşim. Böylesine bilgisiz konuşan davranan bir ekonomi yönetimi ile Türkiye ekonomisi bu şartlara geldi. İşte.”

“ERDOĞAN EVİNE GÖNDERİLMEYİ HAK EDİYOR”
"Andımız konusunda haklılar. Orada bir şey diyor “Türk’üm Doğruyum” adamlar bunu nasıl dinlesin. Biz geldiğimizde Andımız’da geri gelecek. Biz Geldik hepsine iyi geldik. Milli bayramlarda hasta olanlara da iyi geldik. Meğerse hepsi turp gibiymiş.Ben Rumeli göçmeni bir ailenin kızıyım. En önemlisi şu, bizim önemli bir özelliğimiz vardır sabır. Şimdi sabır doldu yandı muhteremler yandı. Bu ülkenin kurucusu ve benim sisin karşınızda konuşuyor olmamı sağlayan Atatürk’e anasına çevresine laf edenlerle ilgili olarak bir şey yapmayan Sayın Erdoğan sadece bu sebepten bile evine gönderilmeyi hak ediyor."

“FETÖ TEPKİSİ”
Eğer 2010’daki referandumu yapmasaydınız 15 Temmuz olmazdı. Ben sisi uyarmadım mı? Buna rağmen yaptınız. Ne oldu onlarca şehit ve gazimiz oldu. Sen ne yaptın binalara savaş açtın. 15 günlük erin komutana karşı gelme ihtimali var mı? Devlete emanetti o çocuklar. 18 yaşındaki çocuğu müebbet hapisle karşı karşıya bıraktın. Emir verenler kaçmış olan garibana olmuş. Siz FETÖ mücadelesi mi yapmış oldunuz? Hadi oradan be. Damatlar kaçak damatlar en çok FETÖ’cü sizde. Bir tane Meclis Başkanı var bin yaşında bir abi çok da para göz. 50 milyar TL’lik tazminat davası açtı. Ben de ona 1 TL dava açtım hani tuvalet parası. Bunun damadı FETÖ’den kaçtı. FETÖ’yü Türkiye’ye getirmek istemezler, konuşursa ne halt edecek bunlar.Biz onu getireceğiz. İşbirlikçilerini yargılamak için gereken izinler verilecek, hepsini ip gibi yargının karşısına çıkaracağız.Gelir gelmez OHAL’i kaldıracağız. Önümüze bunu bahane edip çöp kamyonları çıkardılar. Ama bizi durduramazlar. Bakan çocuklarının cebinden trilyoncuklar çıkarken vatan çocuklarının cebi boş kalmaması için 24 Haziran’da bir karar vereceksiniz.”

O 3 İZMİR ADAYI İÇİN ÖZELLİKLE OY İSTEDİ 
Konuşmasının ardından İzmir Milletvekili adaylarını bir kez daha sahneye davet eden Akşener, Aşık Veysel’in Torunu Çiğdem Özer’i, Şengül Hablemitoğlu ve Mehmet Tezkan’ı anons ederek bu isimler için “Özellikle sizlere emanet ediyorum” dedi.



GÜNDOĞDU'DA İFTAR
Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim çalışmalarına devam ediyor. İl ve ilçelere ziyaretlerini sürdüren Akşener'in Bergama, Manisa ve Tire'den sonraki durağı İzmir Gündoğdu Meydanı oldu.

Gündoğdu Meydanı'nda binlerce vatandaş için iftar sofrası hazırlandı. Yoğun katılımın gözlendiği programda kadın ve gençlerin çokluğu dikkat çekti.

İftar programında bir araya geldiği İzmirlilere hitap eden Akşener, “Bugün dördüncü programımızda konuşuyoruz. Allah hepinizden razı olsun” diyerek sözlerine başladı.

Meral Akşener’in açıklamaları şöyle:

“KAYNAK NEREDE DİYE SORUYORLAR… KAYNAK ÇALDIĞINIZ PARALAR”

“Siz isterseniz Allah nasip ederse elbette Cumhurbaşkanı Meral Akşener. Bugün beraberiz, birlikteyiz. Birlikte bir yol yürüyoruz. Önce kadınlar sonra gençler, bana ‘Yürü’ dedi. İyi ki sizi dinlemişim. Türkiye 24 Haziran’da seçime gidecek. Cumhurbaşkanı olarak kimi görmek istiyorsanız onun kararını vereceksiniz.

Bu Kanal İstanbul projesi Türkiye’ye ne fayda sağlayacak, soruyorum, cevap yok. 65 milyar dolar gömdünüz. Bunun kaynağı nerede? ‘Kaynak nerede’ diye soruyorlar. Bizim kaynağımız var. Kaynak cebinizdeki çaldığınız paralar. Çarçur ettiğiniz pek çok devlet kurumunun harcadığı, israf ettiği paralar. Bunlardan biri TRT. TRT’yi satıyorum ve 2.5 milyar TL kayak cebimizde kalıyor ve sattığımız para ile gençlere iş imkanı sağlayacağımız kaynağı elde ediyoruz.”

“KADİR GECESİ SİZE SÖZ VERİYORUM HARAM KARIŞTIRMAYACAĞIM”

“Bir de Sayın Binali Yıldırım üzerinden TİKA tartışmaları var. TİKA'yı satacakmışım. Satmaya kalksam senden mi korkacağım söylerim. Nereye gidiyor bu para araştıralım dedik. Ne paralar gitmiş.

Gençler kendi arasında para toplamış. Biz tarifeli uçaklarla gidiyoruz özel uçağımız yok. 75 TL para toplamışlar. Çok teşekkür ediyorum. Bu küçük paralarla bir kampanya yürütüyoruz. Ben 24 yıldır aktif politika yaparım hiçbir zaman bu kadar mutlu çalışmadım. Şu Kadir gecesi size söz veriyorum İzmir, bu paralara vallahi haram karıştırmayacağım.”

  (Haber servisi, DHA, Yeniçağ)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir