MENÜ
İzmir 23°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Akşener ve İYİ Parti'nin İzmir sandığı karnesi!
Politika
25 Haziran 2018 Pazartesi 00:06

Akşener ve İYİ Parti'nin İzmir sandığı karnesi!

İlk kez seçime giren İYİ Parti İzmir’de istediği sonucu alamadı. Parti İzmir’den her iki bölgeden 1’er vekil gönderirken, partinin Cumhurbaşkanı Adayı Akşener de İnce ve Erdoğan’ın uzak ara gerisinde yer aldı.

GERÇEKİZMİR - Türkiye Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için sandık başına gitti. 

Meral Akşener liderliğinde kurulan İYİ Parti de bu çifte seçimle ilk kez halkın kantarına çıktı. 

İzmir'de sandıkların tamamına yakını açılıp oylar sayılırken resmi olmayan sonuçlara göre fotoğraf da netleşti. 

İYİ Parti oldukça iddialı olduğu kentlerin başında gelen İzmir'de yüzde 11'lik oy oranıyla dördüncü parti olarak umduğunu bulamadı. 

Milletvekilliği Genel Seçimi'nde İzmir'de CHP, AK Parti ve HDP'nin arkasında kalan parti en fazla oyu 35 bin 113 seçmenin tercihi olduğu Buca’da aldı. İYİ Parti en yüksek oy oranını ise yüzde 18.7 ile Tire’de yakaladı.

İZMİR’DEN 2 VEKİL ÇIKARDI 
CHP, AK Parti, HDP ve MHP 1 Kasım 2015 seçimlerinde çıkardığı milletvekili sayılarını korurken, süreç boyunca her iki bölgede en az 3’er milletvekili hedefiyle yol alan İYİ Parti her iki bölgede 1'er ismi TBMM'ye gönderdi.

Partinin iki üst düzey yöneticisi Genel Sekreter Aytun Çıray ve Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu İYİ Parti’nin İzmir’de çıkardığı vekiller oldu.

AKŞENER 3. SIRADA YER ALDI
Partinin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener de İzmir sandığından umduğunu bulamadı. Akşener resmi olmayan sonuçlara göre 178 bin 95 İzmir seçmeninin oyunu alarak CHP'nin Adayı Muharrem İnce ve 'Cumhur İttifakı'nın Adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın uzak ara arkasında yüzde 6.3'lük bir oran yakaladı. 



ÜKÜNÇ: BU SONUÇ BAŞARISIZLIK DEĞİLDİR 
Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçim sonuçlarını değerlendiren İYİ Parti İzmir İl Başkanı Koray Ükünç, Yüksek Seçim Kurulu'ndan (YSK) alınan sonuçlar sonrasında seçimin kesinleşeceğini ifade etti. Ükünç, İzmir'deki genel görüntünün beklentilerinin altında olduğunu söyleyerek, "Bize gelen sandık tutanaklarında İzmir'de İYİ Parti'nin oy oranı bu noktada değil. YSK'dan açıklanacak kesin sonuçları bekliyoruz. Ama bu bile olsa yeni kurulan bir partinin aldığı bu sonuç başarısızlık değildir" dedi. Erzurum'da oy kullanma işlemleri sırasında çıkan silahlı kavgada İYİ Parti Karaçoban İlçe Başkanı Mehmet Sıddık Durmaz'ın yaşamını yitirmesiyle ilgili yaşadığı üzüntüyü de dile getiren Ükünç, "Bu olayın siyasi olmadığı belirtiliyor. Kan davası üzerine böyle bir olay yaşandığını duyduk. Ama niye bugün yaşanıyor bu hesaplaşma onu da düşünmek lazım" diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir