MENÜ
İzmir 12°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Alaçatı Port projesine yargı freni: Plan iptal!
Güncel
2 Ağustos 2022 Salı 19:49

Alaçatı Port projesine yargı freni: Plan iptal!

Alaçatı Port proje hakkında önemli bir gelişme yaşandı. Çeşmeli yurttaş Erhan Cabbaroğlu'nun açtığı davada 1/1000 ölçekli planının ise hukuka uygunluğu bulunmadığına hükmedilerek iptal kararı çıktı. 

İzmir'in turizm cenneti Çeşme'de yapımı tartışmalara neden olarak yargıya taşınan Alaçatı Port proje hakkında önemli bir gelişme yaşandı. 

Çeşmeli yurttaş Erhan Cabbaroğlu'nun açtığı davada 1/1000 ölçekli planının ise hukuka uygunluğu bulunmadığına hükmedilerek iptal kararı çıktı. 

Sözcü'den Gökmen Ulu'nun haberine göre Cabbaroğlu önce İzmir 5. İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Bu mahkeme dava başvurusunu reddetti. Hak arayışını sürdüren vatandaş istinaf mahkemesine başvurarak itiraz etti. İtirazı değerlendiren İzmir Bölge İdare Mahkemesi 3. İdari Dava Dairesi, 1/5000 ölçekli koruma amaçlı uygulama planını hukuka uygun bulurken, 1/1000 ölçekli planının ise hukuka uygunluğu bulunmadığına hükmetti ve iptal kararı verdi.

İPTAL GEREKÇESİ 
Bölgedeki arsasının hukuka aykırı şekilde elinden alındığını iddia eden Erhan Cabbaroğlu'nu haklı bulan İzmir Bölge İdare Mahkemesi 3. İdari Dava Dairesi, 1/1000 ölçekli planının ise hukuka uygunluğu bulunmadığına hükmederek iptal etmesi kararının gerekçesini özetle şöyle açıkladı: “Davacıya hisse tahsisi yapılan 4164 ada, 6 parsele ilişkin olarak, 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar planı ve parselasyon işlemiyle imar durum belgesinin koruma ilkelerine ve imar mevzuatına aykırı olduğu sonucuna varıldığından, idare mahkemesince davanın reddi yolunda verilen kararın nazım imar planına ilişkin kısmında sonucu itibariyle isabetsizlik görülmemiş, uygulama imar planı, parselasyon işlemi imar durum belgesine ilişkin bölümünde ise hukuki isabet bulunmadığı sonucuna varılmıştır.” (Sözcü)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir