MENÜ
İzmir 13°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Alaçatı'da renkli festival korteji!
Kültür-Sanat
28 Nisan 2023 Cuma 16:47

Alaçatı'da renkli festival korteji!

Çeşme ilçesinde baharın gelişini müjdeleyen Alaçatı Ot Festivali, 12'nci kez düzenlendi. 'Yeniden doğuş' temasıyla gerçekleştirilen festivalde yöresel ürünlerin sergilendiği stantlar ilk günden ilgi gördü. Çeşitli gösterilerin yapıldığı kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu.

Çeşme ilçesinde bu yıl 12'nci kez düzenlenen Alaçatı Ot Festivali, Türkiye'nin dört bir yanından gelen vatandaşların katılımıyla başladı. Yöresel otların ve ürünlerin sergilendiği stantların yanı sıra, yabani ot seminerlerinden konserlere kadar çok sayıda etkinliği kapsayan festival, renkli görüntülere sahne oldu. 'Yeniden doğuş' temasıyla gerçekleştirilen festivalde yöresel ürünlerin sergilendiği stantlar ilk günden ilgi gördü.



Etkinlik kapsamında düzenlenen kortejde ise bando takımı ve göstericiler eşliğinde binlerce vatandaş dans etti, konfeti atıldı. Renkli görüntülere sahne olan festivalle ilgili konuşan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, "Bu sene 12'ncisini yaptığımız Alaçatı Ot Festivali'nin teması geçen yıllarda yaptığımız gibi bölgemizde yetişen herhangi bir ot değil. Bu seneki temamız 'Yeniden doğuş' çünkü gümbür gümbür gelen bir baharı kutluyoruz, 11 ilimizin etkilendiği büyük felaketin ardından küllerinden doğan bir milleti kutluyoruz. Umudumuz yeniden doğdu. Bu sene temaya uygun bir dayanışma çadırımız var. 11 ilden gelen üretici kooperatiflerimiz var. Onların ulaşım ve konaklamasını belediyemiz olarak üstlendik" dedi.

TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDAN GELDİLER

Festival için Isparta'dan geldiğini belirten vatandaşlardan Arzu Veysel, "Festivale ilk kez geldim. Isparta'dan sadece festival için geldik. Saat 05.00'te yola çıktık. Gerçekten çok beğendik. Orta Anadolu çocuğu olduğumuz için Ege otlarına hakim değiliz ama burada öğreneceğim" ifadelerini kullandı.

Festivali gezen vatandaşlardan Derya Yılmaz, "Daha önce bir kere daha gelmiştim. Çok güzel geçiyor. Yöresel bütün otları buraya gelince öğreniyoruz. Bu festival biraz da sezonun başlangıcını ifade ediyor. İnsana mutluluk veriyor. Harika bir ortam" dedi.

Festivalde ot satışı yapan Elçin Anlı, "Festival çok güzel geçiyor. Oldukça bereketli ve beklediğimizin bile üstünde. Her sene mutlaka katılıyorum. Tezgahta Alaçatı lavantası, karabaş, adaçayı, biberiye, bitki çayları gibi pek çok seçeneğimiz var" dedi.

'YOĞUN TALEP VAR'

Festivalde satış yapan Mehmet Yanar, "Festival çok güzel geçiyor Allah bereket versin. Büyük bir kalabalık var. Tezgahımızda çeşit çeşit otlarımız var. Özellikle şevketi bostan tercih ediliyor. Ege'nin otları ve havası meşhurdur. Otların demetleri 20 TL'den satılıyor" derken esnaflardan Semih Can, "Bu sene festival daha güzel. Son derece kalabalık. Festivalde enginar satışı yapıyoruz. Çeşme Ovacık'ta yetişen enginarlarımız büyük ilgi görüyor. Enginarları 8-12 TL'den satıyoruz. Çok yoğun bir talep var" diye konuştu.(DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir