MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Aliağa Belediyesi'nde emekçiye rekor zam!
Yerel Yönetimler
1 Aralık 2017 Cuma 16:11

Aliağa Belediyesi'nde emekçiye rekor zam!

Aliağa Belediyesi çalışanları ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasında toplu sözleşme imzalandı. Zam oranı yüzde 60 olarak gerçekleşti.

Aliağa Belediyesi'nde örgütlü olduğu çalışanlar adına belediye ile sözleşme masasına oturan Tüm Bel-Sen, kamuda imzalanan iyi sözleşmelerden birine imza attı. Belediye çalışanlarından en yüksek maaşı 2 bin 500 lirayla başkan yardımcıları alırken, en düşük ücretli memur maaşı ise 1250 liradan 2 bin liraya yükseldi. Aliağa Belediyesi Başkanlık makamında yapılan sözleşmenin ardından açıklama yapan Tüm Bel-Sen İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Mustafa Aygün, Aliağa Belediyesi ile yüzde 60 zam alarak imzaladıkları bu sözleşmenin yalnızca sendikalarında örgütlü 94 üyenin değil, belediye bünyesinde çalışan 170 kişinin de faydalanabileceği bir sözleşme olduğunu aktardı. Belediye çalışanlarının ücretlerinde net 750 lira artış olduğunu belirten Aygün, "Belediyede çalışan emekçilerin aldıkları maaş ile yaşam standartlarını yükseltmeye yönelik attığımız bu adımdan memnuniyet duyuyoruz. Bundan sonraki süreçlerde de kamu da imzalanacak sözleşmelere de örnek teşkil etmesini umut ediyoruz" dedi.

Törene katılan sendika yöneticileri Özer Kaysavuk, Emrah Ataş, Engin Yücelen ve İşyeri Temsilcisi Ali Kuyumcu, sözleşmeden yana çalışanların memnuniyetini dile getirdi. Sözleşmenin ayrıntılarıyla ilgili bilgilendiren İşyeri Temsilcisi Ali Kuyumcu, "Kademeli olarak imzalanan sözleşmemizde, her kademede bulunan çalışanımız 750 lira net artış alırken, ayrıca aylık 2 bin TL toplu sözleşme ücreti, öğrenim gören çalışan ve çocukları için yılda bir kez 1000 TL ve nikah memurları için ayrıca Mayıs ve Ekim ayı arasında 6 ay boyunca ek 750 TL ücret alacaklar. Sözleşmemiz 2 yılda bir tekrarlanacak" dedi. (DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir