MENÜ
İzmir 22°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Aliağa Kent Kitaplığı yayıncılıkta da zirvede!
Yerel Yönetimler
27 Ocak 2024 Cumartesi 11:05

Aliağa Kent Kitaplığı yayıncılıkta da zirvede!

Aliağa Belediyesi son yıllarda tarihten coğrafyaya, arkeolojiden kent kültürüne kadar farklı konularda bir çok kitap yayınladı.

Aliağa Belediyesi son yıllarda tarihten coğrafyaya, arkeolojiden kent kültürüne kadar farklı konularda bir çok kitap yayınladı. Belediyenin yayıncılık markası “Aliağa kent Kitaplığı” logosuyla yayınlanan kitaplar vatandaşlar ve akademik çevrelerden büyük ilgi gördü. Aliağa Belediyesi “Aliağa Kent Kitaplığı” yayınevinin ardından 2023 yılında “Aliağa Çocuk” adıyla ikinci yayınevini kurdu. 

En Çok Yayın Yapan Yerel Yönetimlerden
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'ın Kültür Vizyonu kapsamında 2014 yılında kurulan Aliağa kent Kitaplığı, 9 yılda 20 kitap ve kent tarihi ve kültürüyle ilgili onlarca bilimsel araştırmaya imza attı. 

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın 2014 yılında göreve geldiği gibi başlattığı “Aliağa Kent Belleği Araştırmaları” ve “Aliağa Kent Kitaplığı” projesi ile 2014-2023 yılları arasındaki 9 yılda Aliağa ve çevresinin tarihi, kültürel, arkeolojik ve doğal zenginliklerini kent belleğine kazandıran tam 20 kitap yayınlandı. Aliağa Belediyesi bu yayın zenginliğiyle Türkiye’de en çok yayın yapan yerel yönetimlerden biri oldu. 

Bilginin Işığında Aliağa Kent Kitaplığı
Aliağa Belediyesi, Kent Belleği ve Kültürü araştırmalarına 2014 yılında başladı. 2015 yılında Aliağa Kent Kitaplığı yayınevi kuruldu. Yayınevi tarafından son yıllarda birbiri ardına “Aliağa'nın Antik Kentleri”, Aliağa Çevresi ile birlikte Güzelhisar”, 4 ciltlik Myrina ve Gryneion Araştırmaları”, “İlkçağdan 21. Yüzyıla Aliağa Tarihi”, “I. Aliağa Sempozyumu Bildirileri”, “16. Yüzyılda Güzelhisar”, “Seyyahların İzinde Aliağa ve Çevresi”, “Aliağa ve Çevresindeki Antik Kentler, “Aliağa Coğrafya Atlası”, “Aliağa ve Çevresi Sempozyum Bildirileri”, “Yörükler ve Derici Yörükleri Tarihi”, “Tisna-1”, “Aliağa Kuş Cenneti ve Güzelhisar Deltası”, “Helvacı; Kültür, Tarih, Coğrafya”, “Dersimiz Futbol” adlı kitaplar yayınlandı.

Aliağa Çocuk Yayınevi kuruldu
Aliağa Belediyesinin yayıncılık odaklı kültürel hizmetleri yayıncılık camiasından, akademiden ve vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Aliağa Belediyesi Çocuklara kitap sevgisini, yerel tarihi, kültürü öğretmek amacıyla 2023 yılında Aliağa Çocuk Yayınevini kurdu. Aliağa Çocuk Yayınevi tarafından Aliağa'da yaşayan Ali ve Ece adındaki iki yakın arkadaşın maceralarının anlatıldığı resimli çocuk hikaye kitapları yayınlamaya başladı. 6 kitaplık bir setten oluşan “Ali ve Ece'nin maceralarında 2023 yılında “Ali ve Ece Hippoterapi Merkezinde” ve “Ali ve Ece Patiparkta” adlı resimli hikaye kitapları yayınlandı. 

Aliağa Belediyesinden 2024'de yeni yayınlar geliyor
Aliağa Belediyesi tarafından 2023 yılında yeni yayınların da projeleri hazırlandı. Hazırlanan projeler 2024 yılında basılarak okuyuculara, Üniversite ve kütüphanelere ulaştırılacak. Aliağa Belediyesi tarafından 2024 yılında “Aliağa Resim Kitabı”, “Aliağa'da Ekonomik Sosyal Yaşam: 1923-1960”, “Helvacı tarihi ve Kültür Araştırması”, “Cumhuriyet Döneminde Aliağa”, “Aliağa ve çevresinin Gastronomi Mirası”, “Aliağa ve Çevresindeki Türk Eserleri”, Aliağa'nın Doğal Zenginlikleri: Ağaçlar, Çalılar, Bitkiler”, “Aliağa Eğitim Tarihi”, “Aliağa Spor Tarihi” kitapları yayınlanacak. 

Aliağa Çocuk yayınlarından ise çocuk öyküleri, kitaplar ve dergiler yayınlanacak. Ali ve Ece'nin maceralarının 4 yeni öyküsü de 2024 yılında okuyucularla buluşacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir