MENÜ
İzmir 10°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Aliağa'da kritik mesai: İYİ Parti MHP'li Acar'dan ne talep etti?
Yerel Yönetimler
28 Ekim 2019 Pazartesi 19:21

Aliağa'da kritik mesai: İYİ Parti MHP'li Acar'dan ne talep etti?

Aliağa Belediyesi’nde işten çıkarılan 250 işçi için uzlaşı görüşmesi yapıldı. İYİ Parti İlçe Başkanı Adar, ilçe yöneticileri ve İYİ Partili meclis üyeleri MHP'li Belediye Başkanı Acar ile görüştü. İYİ Partililer, Acar’dan işten çıkarılan kişilerin tazminatlarının önkoşulsuz ödenmesini, belediyenin 180 milyon TL’lik borçlanma yetkisinin revize edilmesini ve tazminat ödemelerinin revize edilen borçlanma içerisinden yapılmasını talep etti.

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR- Milliyetçi Hareket Partili (MHP) Serkan Acar’ın başkan olduğu Aliağa Belediyesi’nde ekonomik gerekçelerle yaklaşık 250 işçi işten çıkarılmıştı. Yaklaşık 5 aydır işlerine geri dönmek için eylem yapan işçilerden bir kısmının ihbar ve kıdem tazminatlarını alamadığını öne sürmesinin ardından İYİ Parti Aliağa Teşkilatı harekete geçti. İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar’ın öncülüğünde yapılan çalışma sonunda bugün saat 16.30’da Adar, İYİ Partili ilçe yöneticileri ve meclis üyeleri, Belediye Başkanı Serkan Acar ile uzlaşı görüşmesi yaptı.Görüşmede işten çıkarılan işçilerin tazminatlarının ödenmesi ve belediyenin borçlanma yetkisi masaya yatırıldı.

"TAZMİNATLAR ÖN KOŞULSUZ ÖDENSİN, BORÇLANMADA REVİZE YAPILSIN"

Toplantı sonrasında açıklama yapan İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Adar, “ İşten çıkarıldıktan sonra anlaşma yoluna giden veya mahkeme yolunu seçen arkadaşların kıdem ve ihbar tazminatlarının ön koşulsuz ödenmesini talep ettik. İki yüz elli kişi işten çıkarıldı. Bu arkadaşların bir kısmı Serkan Bey ile anlaşma yoluna gitti. Bir kısmı ise hem tazminat hem de işe dönüş dava açtı. Tüm arkadaşların tazminatlarının verilmesi için talepte bulunduk. Bu paralar ödenirken, ‘yargı yolunu seçmeyin’ gibi bir koşul olmasın dedik. Haziran ayındaki belediye meclis oturumunda geçen 180 milyon TL borçlanma yetkisini de konuştuk. Biz, bu borcun yüksek olduğunu tekrardan revize edilmesi gerektiğini söyledik. Ayrıca işçilerin alacakları tazminatın da revize edilen borçlanma içerisinden ödenmesi gerektiğini ilettik” dedi. 

BAŞKAN ACAR: İNCELEYECEĞİM  

Adar, Başkan Acar’ın ise talepleri inceleyeceğini, hukuksal altyapısına bakacağını ve görüşünü önümüzdeki hafta içinde bildireceğini söylediğini aktardı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir