MENÜ
İzmir 11°
Gerçek İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Altın Portakal'da 'Kanun Hükmü' krizi devam ediyor
Kültür-Sanat
29 Eylül 2023 Cuma 18:36

Altın Portakal'da 'Kanun Hükmü' krizi devam ediyor

Tartışmaların devam ettiği Altın Portakal Film Festivali’nden Gençlik ve Spor Bakanlığı da çekildiğini duyurdu. Yapılan açıklamada festivale tahsis edilen spor salonunun da geri alındığı duyuruldu.

Yönetmen Nejla Demirci’nin KHK ile kamu görevinden atılan doktor Yasemin Demirci ve öğretmen Engin Karataş’ın mücadelesini anlattığı ‘Kanun Hükmü’ adlı belgeseli, Altın Portakal Film Festivali’nden dün akşam bir kez daha çıkarılmıştı. Film festivalinden Kültür ve Turizm Bakanlığı çekilmişti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, bu yıl 60'ıncısı düzenlenecek Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin açılış ve kapanıştaki ödül törenlerinin yapıldığı Antalya Spor Salonu'nun festivale tahsisini iptal etti. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Türk sinemasının alanındaki en önemli etkinliklerinden biri olan ve 60'ıncısının düzenlenme süreci devam eden Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Antalya Spor Salonumuz tahsis edilmişti. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, belgesel yarışması bölümündeki 'Kanun Hükmü' adlı belgeselde mağduriyet algısı üzerinden FETÖ terör örgütü propagandası yapılması nedeniyle Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden desteğimizi çekmiş bulunmaktayız. Belgeselde FETÖ terör örgütü propagandası yapılmasına vesile olunması nedeniyle, tahsisi yapılan Antalya Spor Salonu'nun tahsisi iptal edilmiştir. Bakanlığımız, aziz milletimizin 15 Temmuz'da verdiği destansı mücadelenin itibarsızlaştırılması, sanatın provokasyon unsuru olarak kullanılması çabasının bir parçası olmayacaktır."(DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Gerçek İzmir